reklama

Listopad 2015 :)

Ja jeszcze nawet butelek nie kupowalam dlatego bo niewiadomo co będzie mam zamiar kupić jakąś jedna tylko wrazie właśnie potrzeby żeby sobie leżała. Lepiej jedna mieć w zapasie niż wcale..
Dzisiaj pierwszy raz czułam jak mała miała czkawke. Wczoraj mój przykladał rękę do brzucha i mówi że jakieś szaleństwo on sobie nie wyobraża żeby coś w.brzuchu mu się ruszyło i go kopalo :) i pyta a to boli wogole? w sumie nie mu mowie, chyba że kopie mnie po pecherzu to dziwne uczucie. I czasem jak się dziecko ułoży po jednej stronie i mi się w tym miejscu napina strasznie brzuch a do tego buszuje.
Wczoraj właśnie idąc z siostrą na zakupy tak mialam ze czułam z jednej strony mega twardy brzuch i aż iść nie mogłam bo mnie cała strona ciągnęła

reklama
Ja to się zastanawiam co mój gin zrobi jak mnie za 2 tygodnie zobaczy bo ostatnio po przeczytaniu i zobaczeniu tego opisu z usg to troszkę nie bardzo wiedział co zrobić a ponoć zwykłe porody go przestały zadowalać i przeniósł się do innego szpitala na patologie ciąży... To ja chyba współczuje tym pacjentką co tam leżą i on nad nimi ręce rozkłada... Tylko tym razem liczę na jego pomoc i radę bo dowiedziałam się że w szpitalu gdzie mam rodzić nie robią usg w 3 trymestrze czyli zwykłe skierowanie mi nie wystarczy ...
Kasiu ja to w ogóle słyszałam, że tego USG w 3 trym nie refundują i trzeba prywatnie robić, ale nie wiem czy to prawda

W brew pozora nie zawsze duze piersi mleko daja :)
Malutkie czesto maja wiecej niz giganty.
I tu się zgodzę, jak to mawiała moja babcia ''z dużej chmury mały deszcz'':-)

Ja po porodzie bylam glodna jak wilk i mamusia mi biegusiem przyniosla schabowego z kapustka zasmazana :) ja njszvzesliwsza a mlody cycka ani w ta ani w ta masakra... w nocy go polozna musiala dokarmiac potem przyszedl doradca laktacyjny kazal co 3h mlodego przystawiac zaciskac zeby zmieniac pozycje i piersi...pierwsze tyg masakra... a potem juz poszlo jak z masla bo moj mlody byl zarlok i caly dzien moglby na cyckach wisiec i tak do 8mca :) potem powrot do pracy rano i wieczorem tylko i sam przestal chciec :)
Troche sie stresuje tez jak bedzie tym razem wiem ze na poczatku na pewno lekko nie bedzie ale nic na sile laktator lezy nowiutki w kartonie w razie.W :)

Gosik dobrze ze Przynajmniej bułkę miałaś hehe.Bo ja urodziłam po 16 zanim mnie zawiezli na dół niewiem która była i nic nie dostałam śniadanie rano dopiero. Ale ja i tak bym.chyba nie zjadła już nic. Tylko powiedzila Proszę dużo pić.

Po pierwszym cc kleik po dwóch dniach ochydztwob teraz po 4 h przysługiwał zdechły tost i herbata a mi sie wydawało ze w Pl po dwóch godzinach po porodzie naturalnym dają coś do jedzenia ja to teraz zarzycze sobie rosołu po inaczej nikogo nie wpuszczam :)

Może i dają ale nie w każdym szpitalu. Oszczędzają heh. A wogole jedzenie tragedia, kobieta po powinna się wzmocnić a jedzenie gorsze niż na jakiejś diecie :/

reklama
O jakim usg mowicie o 3 prenatalnym ? Jesli tak to owszem nie jest na nfz i trzeba zaplacic ale ja chyba nie bede robila bo usg na dobrym sprzecie mam co 4 tyg ciaza slicznie ksiazkowa 1 i 2 prenatalne idealne wiec po co kase tracic dodatkowo no chyba ze lekrz zaleci zrobienie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry