reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

u nas też pani doktor wykryła szmery nad serduszkiem i byliśmy u kardiologa (prywatnie bo państwowo na 2013:szok:) i tez okazalo się że jest dziurka ale pani nie kazała się przejmować powiedziała że to jest 20% dzieci i że może zamknąć się do 2 roku życia więc jak mała skończy 2 latka na kontrolę. A i powiedziała że z tym można żyć normalnie, jedynie zabronione nurkowanie poniżej 15m głębokości ;-) co nam chba nie grozi

NFZ miażdży :no:jak 2013 to akurat na kontrolę się zarejestruj :-D

reklama
ewika87 ja jestem dobrej mysli, że wszytko będzie ok, ale jak to matka wszystkim się martwi, no rzeczywiście termin nie zły, u mnie bez problemu na NFZ, w szpitalu mi powiedzieli że są terminy ale ja mam powiedzieć że to noworodek i w szpitalu miało wykonywane badanie.tak też jak dzwoniłam to mówiłam że za 6-8 tyg mam do kontroli się zgłosic , że to noworodek, i bez problemu, jeszcze babce nie chciało się sprawdzać kiedy to wypada i sama jej mówiła kiedy to ma być:-D

My dziś po szczepieniu. Było okropnie. Ja się boję igły ale już wolę żeby mnie tak kuli a nie Maję, bo widać było ze bardzo ją boli:-(
Maja waży 5100, więc przybiera pięknie:-D Co zresztą po niej widać:tak:
Musimy się zapisać do dermatologa dziecięcego bo Maja ma już jakiś czas naczyniaka na pupce. najpierw był plaski a teraz zaczyna się robić taki odstający, bo niestety jest w fatalnym miejscu- cały czas drażniony przez pieluszkę. I boję się żeby jej się coś z tego nie porobiło... Prawdopodobnie jej to zamrożą- mam nadzieję że to nie boli...
A poza tym Maja ma przepuchlinę i kupiłam specjalny plaster który trzeba tak niefajnie zakleić na brzuszku:no:
A we wtorek idziemy na bioderka- prywatnie oczywiście- koszt 70 zł (tyle akurat zaoszczędziłam na szczepionce;-))

onanana ponoc sa jakies żele ktore można stosowac na miejsc wkłucia (przed szczepieniem) aby dziecko mniej bolalo uklucie ;-) Jesli martwisz sie ze mala za bardzo cierpi to kup jej taka masc znieczulajaca.

my bilismy wczoraj nz wazeniu i moj mały łakomczuch przez 2 tygodnie przybył 680g wazy twraz 5530g:-Djest co dzwigac a u nas od 4 miesiaca nie mierza dzieci:-( na biorerka idziemy 14 grudnia u nas koszt to 45zł

Jak ktoś karmi piersią, to polecam karmić w trakcie szczepienia, lub podać cyca natychmiast "po" - to również działa znieczulająco i uspokajająco na maluszka :tak:

reklama
Dzis po wizycie młody waży 3650g czyli przybral na wadze wlasnie te 650g przez 3 tyg. Niby nie duza ta waga a mnie juz wczoraj rece bolaly od noszenia go :sorry2:

No i dostalam zadanie specjalne- tj recepte na szczepionki, wiec teraz do dziela - szukanie po aptekach gdzie najtaniej jest Rotarix i Infanrix :blink:

Do góry