Dzisiaj zaszczepiona córcia została szczepionką 5w1 (nie można 6w1 bo zmienialiśmy wcześniej szczepionkę na WZW B) w jedną nóżkę a w drugą na pneumokoki.
pneumokoki druga dawka (jeszcze 2): Prevenar 13 260 zł
5w1: Infranrix 135 zł
Szczepienie było o 14, potem ją nakarmiłam i jeździliśmy po sklepach-cały czas spała. Do domu wróciliśmy około 17-cały czas do 18 spała, nakarmiłam i przewinęłam jak się obudziła. posmarowałam altacetem jak pielęgniarka kazała chociaż na opakowaniu piszą żeby nie stosować poniżej 3 roku życia...
Kupiłam jeszcze syrop nurofen dla dzieci-też powiedziała że lepiej niż z paracetamolem-mam nadzieję że się nie przyda. Wolę syrop niż czopki bo mała robi kupkę często i puszcza bąki jak stary więc boje się że czopek długo nie posiedzi... Może to błędne myślenie ale tak mi sie wydawało
Potem zasnęła po pół godziny popłakiwania (płakała, ssała smoka i tak na przemian) i śpi cały czas. Po tych szczepieniach postanowiłam że jak się nie obudzi tak jak zwykle po godzinnej drzemce to nie będę jej budziła i kąpała...
Przed wizytą zgadywałam ile moja Patusia-pączusia waży, obstawiałam że 6200, okazało się że 6520

mąż zażartował że trzeba jej ograniczyć jedzenie

świetny plan-tylko jak będzie chciała jeść i zacznie z tej okazji płakać to ja ucieknę z domu

))
Czyli nad 75 centylem - w grudniu była na 50 - czy ktoś wie co to oznacza? ta zmiana centyli