reklama

Listopadowe mamy 2026 🍂

a placilas za wystawienie zakazu pracy? ja musiałam zapłacic ale powiedziano mi że pracodawca powinien zwrócić mi te koszty ale on twierdzi że nie ma takiego obowiązku. Znalazlam nawet odpowiedni przepis w ustawie o Mutteschutz,wysłałam mu, zobaczymy co będzie 🙄 a ciążę będziesz prowadzić w Polsce czy w Niemczech? ja dalej się waham, niby ten lekarz co wczoraj byłam spoko ale jakoś chyba wolałabym w Polsce.
Ja na razie jestem na zwykłym chorobowym do końca miesiąca a potem będę przechodzić na zakaz pracy . Do lekarza chodzę w Polsce bo i tu chce rodzić ( ja jestem pracownik przygraniczny ok 20 km dojeżdżam do pracy z domu ) . I nie wiem czy dziś mi lekarz na NFZ wystawi zakaz pracy ( wiem że na NFZ tak na początku nie każdy lekarz chce to wystawiać ) a jak nie to za tydzień mam wizytę prywatną i tam nie ma problemu bo już mi doktor na poprzedniej wizycie proponował że wystawi zakaz pracy

reklama
Ja na razie jestem na zwykłym chorobowym do końca miesiąca a potem będę przechodzić na zakaz pracy . Do lekarza chodzę w Polsce bo i tu chce rodzić ( ja jestem pracownik przygraniczny ok 20 km dojeżdżam do pracy z domu ) . I nie wiem czy dziś mi lekarz na NFZ wystawi zakaz pracy ( wiem że na NFZ tak na początku nie każdy lekarz chce to wystawiać ) a jak nie to za tydzień mam wizytę prywatną i tam nie ma problemu bo już mi doktor na poprzedniej wizycie proponował że wystawi zakaz pracy
to zakaz pracy nie musi być od niemieckiego lekarza? Ten lekarz u którego wczoraj byłam powiedział że niemiecki pracodawca potrzebuje zakazu pracy od niemiecko ginekolog. Nawet nie wiedziałam że w Polsce takie coś istnieje 🤔
ja też dojeżdżam do pracy z Polski, tu chciałabym rodzic i prowadzić ciążę tylko ogranicza mnie właśnie ten zakaz pracy który muszę dostarczać od niemiecko ginekologa

to zakaz pracy nie musi być od niemieckiego lekarza? Ten lekarz u którego wczoraj byłam powiedział że niemiecki pracodawca potrzebuje zakazu pracy od niemiecko ginekolog. Nawet nie wiedziałam że w Polsce takie coś istnieje 🤔
ja też dojeżdżam do pracy z Polski, tu chciałabym rodzic i prowadzić ciążę tylko ogranicza mnie właśnie ten zakaz pracy który muszę dostarczać od niemiecko ginekologa
Zakaz pracy może wystawić dowolny lekarz nie koniecznie ginekolog ( ale w praktyce reszta się boi i zazwyczaj to ginekolog wystawia ) albo może ci zakaz pracy wystawić sam pracodawca
W Polsce generalnie nie ma czegoś takiego jak zakaz pracy ale to miejscowość przygraniczna i połowa mieszkańców pracuje w de to lekarze już po ogarniali takie rzeczy. Mojej koleżance lekarz na NFZ na początku nie chciał wystawić zakazu dopiero jak wylądowała w szpitalu to jej dał zakaz ale ja wolę iść prywatnie i darować sobie szpital

już zdaje raport, sorki dziewczyny ze tak długo to trwało 😅 była godzina opóźnienia więc trochę się naczekałam, a potem musiałam podjechać do pracodawcy dać mu zakaz pracy i zaświadczenie o ciąży.

Więc mamy zarodek w macicy, jest serduszko, wg USG 6+0 ❤️ miałam już pobranie krwi i dostałam leki przeciw mdłościom i wymiotom.
Cudownie! Czyli teraz rośniecie, a mamusia odpoczywa 🥰

A dziewczyny czy macie jakieś problemy twarzą ? Ja mam cerę naczynkowa że skłonnością do trądziku różowatego niestety. w pierwszej ciąży piękna gładka skóra każdy się zachwycał , w drugiej była katastrofa , teraz jeszcze katastrofa bym tego nie nazwała ale są bolesne wypryski
U mnie był jeden pryszcz, ale tak szybko jak się pojawił- tak szybko zniknął 😂

reklama
Mamy małego cosia, coś mamy w macicy (po raz pierwszy w życiu 🥹) wygląd odpowiada becie i okresowi po owulacji. Pani doktor kazała myśleć pozytywnie, jedynie co to trzeba mieć z tyłu głowy, że może to być pseudo pęcherzyki bo czasami tak bywa przy ciążach pozamacicznych ale powiem Wam, ze w porównaniu z poprzednimi ciążami USG dopochwowe nie było w żadnym stopniu bolesne ani tkliwe więc żywię Wielka nadzieję. Do tej pani doktor mam się zjawić 13.04. a za tydzień mam wizytę na NFZ.Zobacz załącznik 1738564
Pięknie! ❤️

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry