reklama
Bozienka24
Fanka BB :)
Aschlee właśnie miałam wczoraj pisać o piersiach jak to jest ze w poprzednich 2 ciazach piersi nie bolały mnie wogóle zrobiły się trochę pełniejsze ale nie bolały a w tej ciąży piersi zaczęły pierwsze boleć zwłaszcza lewa ale to tak ze się zastanawiałam czy nie mam jakiegoś guza a teraz nie mogę się położyć na brzuchu ani nie mogę zbytnio dotknąć piersi jak ściągam biustonosz to jest masakra i tak się zastanawiam czym to idzie ??
milenia84
Może taki etap, że trochę mniej bolą, u mnie też jednego dnia mniej drugiego bardziej. Staram się tym nie stresować.
margarita to masz same badania "z grubej rury"
Daj znać jak uda Ci się załatwić jakieś skierowanie i napisz jak to zrobiłaś, też bym chciała.. Ale znając życie to dadzą mi na podstawową morfologię i mocz tylko, a za kilkanaście złotych nie opłaca mi się zbierać zarazków z całej przychodni czekając w kolejce.
Jak ja słucham koleżanki, która w Niemczech mieszka to mi się aż wierzyć nie chce, wszystko za darmo, becikowe 3600 euro. Kiedy u nas tak będzie?
margarita to masz same badania "z grubej rury"
Jak ja słucham koleżanki, która w Niemczech mieszka to mi się aż wierzyć nie chce, wszystko za darmo, becikowe 3600 euro. Kiedy u nas tak będzie?
Bozienka24
Milenia nigdy :-( niestety to polska tutaj tylko dostają politycy
Milenia kochanie co w Niemczech jest za darmo??? Bo nawet leki musze kupowac sobie sama bo dostaje ptywatne recepty...juz nie mowiac o wielu badaniach za ktore musze bulic...za darmo sa jedynie leki dla dzieci...a i to nie zawsze.
panna_migotka
Mama Igusi/Majowe Mamy'08
Cześć dziewczyny!
Mnie jakaś deprecha dopada. Już odgrzebałam się z pieluch dawno, a tu znowu trzeba się przestawić na nowo. W ogóle nie wiem, jak wszystko zorganizuję - odwożenie córki do szkoły co rano samochodem 8 km w korkach, wożenie jej na zajęcia dodatkowe, jeszcze muszę choć trochę pracować, bo pracuję u siebie. Małżonek pracuje cały dzień, więc na niego za bardzo nie mogę liczyć. Czasem myślę, co ja narobiłam
A za chwilę znów się cieszę. Normalnie nastroje jak baba w ciąży.
Czy tylko lekarz z nfz może dać skierowanie na badania?
Mnie jakaś deprecha dopada. Już odgrzebałam się z pieluch dawno, a tu znowu trzeba się przestawić na nowo. W ogóle nie wiem, jak wszystko zorganizuję - odwożenie córki do szkoły co rano samochodem 8 km w korkach, wożenie jej na zajęcia dodatkowe, jeszcze muszę choć trochę pracować, bo pracuję u siebie. Małżonek pracuje cały dzień, więc na niego za bardzo nie mogę liczyć. Czasem myślę, co ja narobiłam

Czy tylko lekarz z nfz może dać skierowanie na badania?
reklama
milenia84
Ja naprawdę zaczynam się zastanawiać czy mnie stać na tą ciążę, lekarz co 4 tygodnie, za chwile będzie co 3 tygodnie, podstawowa wizyta 100 zł. Dodatkowo mi wymyślił prenatalne 340 zł i połówkowe kolejne 300 zł. Oczywiście badania.I tak tylko wymyślają... A potem jak się postaram i wypełnie milion papierów dostanę 1000 zł becikowego
Eh, głupi temat