Dzień dobry :-)
Nogi mnie od wczoraj boleć jeszcze nie przestały, a tu już trzeba zacząć kolejny dzień bieganiny

Byle do wakacji. Jeszcze tylko 5 tygodni
Jak się czujecie? U mnie nadal objawów brak, tylko mi się włącza faza nieprzeciętnych snów ciążowych

No takie cuda na kiju, że nie wiem skąd to w mojej głowie
Madzia (
Madziolina? Jak wolisz?

) kiedy prowadziłam ciążę nr1 w Pl chodziłam prywatnie. Poszłam państwowo raz po skierowanie....co ja się nasłuchałam

Chyba nie każdy lekarz państwowy jest skory do współpracy w tej sytuacji, ale to tylko moje przypuszczenia, bo nie było mnie w kraju już 6 lat

Fajnie,jeśli masz taką możliwość, bo jak słyszę ile płacicie za badania, to masakra

Pytałam wczoraj, ale pewnie umknął Ci post, zrobisz tabelkę? Nie już, teraz, ale tak tylko upewniam się, bo mogę siąść nad nią, tylko znowu nie chcę się wpychać, skoro Ty miałaś zamiar :-)
Margarita jak czytam na innych forach, to dziewczyny piszą,że ten pierwszy pakiet badań w Pl w granicach 200-300 zł

Zależy czy masz ubezpieczenie opłacane prywatnie, jakieś pakiety , no i co badasz. Generalnie jest ogólny wyścig z tego co widzę

Kto więcej i drożej ;-) Nie tu oczywiście, bo Wy jako pierwsze podajecie jakies normalne ceny

....Ja przyznam,że tego nie rozumiem. U siebie nie płacę za nic, a ponoć tak mamy źle w tej Uk
Milenia ja to Ci powiem,że już głupieję od tych duphastonów i lutein. Czytam,że ponoć dupek jest szkodliwy dla płodu

To, że nospa nie jest obojętna dla płodu wiedziałam, ale o dupku nie...zaraz pewnie wyczytam,że lutka też be, a sama mam sporą dawkę....nie wiem, ale wkurza mnie tyle sprzecznych informacji, bo jak tu być spokojnym

W Uk , w Walii jest wszystko za darmo :-) Za zadne badanie nie płacę, za żadne leki, poród, czy opieka w szpitalu w najwyższym standardzie. Do tego, nie płacę żadnych składek zdrowotnych. Oooo....tak mamy "źle" w tej Uk ;-)
Aschlee a czemu masz zwiększony progesteron? Jaki masz poziom? Przepraszam,że pytam,że lekarze często ot tak zwiększają, a my potem w głowę zachodzimy, że coś na pewno jest nie tak

Kochana, na pewno wszystko jest ok. Inaczej by Ci powiedział :-) I nie panikuj. Mnie nic kompletnie nie boli. Mam dawkę dobową lutki 200mg. Nawet nie czuję,że jestem w ciąży. Nigdy aż tak nie miałam nawet na tym etapie ;-)
Bozienka pomalutku dasz radę z kosztami. Ja mam trochę niesmaczne wspomnienia co do prywatnej opieki w ciąży w Pl. Lekarz niby taki super (z polecenia) dosłownie naciągnął nas na wszelkie możliwe badania. My z mężem zieloni w temacie oczywiście wszystko robiliśmy. Ja wpadłam w panikę, że coś jest nie tak, skoro niby tyle badań trzeba..po czasie już wiem,że wcale nie trzeba było. Nie podważam kompetencji Twojego lekarza (absolutnie nie), tylko miej rękę na pulsie, żeby ktoś Twoim kosztem nie chciał się nachapać. Wiadomo,że dla maluszka wszystko i jak każą to się płaci, tylko czasem inny lekarz widzi to zupełnie inaczej

Masz jeszcze sporo miesięcy na wyprawkę. Małymi kroczkami skompletujecie wszystko :-)
Migotko super sobie poradzisz :-) Zobacz, ja mam 3. Dziewczynki w szkole od 9-15. Synek zaś od 12.30 do 15. Szkoła 3 km od domu i brak prawa jazdy

Codziennie zatem poginam naście km, żeby dzieci do szkoły zaprowadzić, przyprowadzić itd....Nie jest lekko, ale mam czas obiad zrobić (oczywiście w międzyczasie), posprzątać, uprać itd. Mąż w pracy od 6 rano do 21, więc sama z nimi jestem. Kąpanie, lekcje itd....Powiem Ci,że jestem bardziej zorganizowana teraz, niż jak miałam jedno dziecko :-) Nie mówię,że będzie lekko, ale nie dołuj się....samo wyjdzie kochana :-)
Solla też mam takie wrażenie

Jestem przewrażliwiona, jak słyszę że ktoś mi współczuje....Tak, tak. Usłyszałam to na innym forum. My mamy z Uk pozbawione jesteśmy opieki lekarskiej!

No gotuje się we mnie, jak czytam o wyścigu w Pl, która więcej za co płaci i ile problemów jest z państwowymi wizytami/badaniami, a tymczasem ja na ciążę nie wydaje pensa i mam opiekę rewelacyjną. Może inną deczko, ale nie gorszą. W głowie mi się nie mieści, że w Pl trzeba tyle za to wszystko płacić, bo nfz nie da :-(
Demolka, Madzia fajnie,że chociaż Wy macie dobre doświadczenia, bo to daje nadzieję,że jednak może być inaczej
Prawda jest taka, że nie powinno tak być w kraju, gdzie płaci się tak gigantyczne składki na służbę zdrowia

Mam nadzieję,że uda Wam jak najmniej wydać, a dostać za to jak najlepszą opiekę dla swoich bąbelków :-)