reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Carola ciężko zwolnić z takich obrotów jak miałaś a wierz mi jak patrzę po sobie to aż nie wierzę że tyle na tyłku w jednym miejscu zagrzeje hehe jakby mi ktos rok temu powiedział że tak oklapne to bym wyśmiała:-)

Demolka :-( chciała bym ale niestety :-( dzwonilam dzisiaj i nie chcieli mnie przełączyć do mojego oddziału i jedynie mi powiedziela ze ona ma wstystemie jeszcze ze mam zablokowane a jak jej powiedziałam ze protokół juz został podpisany przez szefowa to nie umiała mi powiedzieć ile to może trwać i nawet powiedziała ze jeżeli to był ostatni dokument to mają hmm 30 dni wiec nie wiem czy od podpisanego protokołu mogą jeszcze chcieć jakieś papiery ?? Bo z tego co die orientuje z dniem podpisania protokołu kończy się kontrol ale może jestem nie do informowana :-( juz mam dość 57 dni mi zostało i co i dupa wypłaca mi kiedy w lutym ?? Zła od rana jestem jak nie wiem

Witajcie dziewczyny :) byłam już z Wami w październiku ale jakoś tak się złożyło ze nie pisalam.
Przypomnę się ze mam termin na 29 luty i czekam na drugą córkę Lilianke. Przezylam ostatnio chwile grozy i totalnego załamania bo było podejrzenie ze maleńka może urodzic się z poważną wada genetyczna mianowicie zespołem downa. Tydzie temu byłam na szczegółowych badaniach u genetyka i on całkowicie wykluczył wadę, twierdzi ze wszystko jest ok. Tak naprawdę odetchnę dopiero jak zobaczę ma własne oczy ze jest dobrze.

Witam się i ja po ciężkiej nocy (córcia strasznie kaszlała więc wszyscy nie wyspani).
Magda super że masz taką opiekę.

Bozienka24 współczuje z tym ZUSem tam zawsze mają straszny bałagan zresztą jak w każdym urzędzie na wszystko mają czas a ludzi mają gdzieś.:angry:

Carolajna - biedna... Najgorzej jak się wypada z takiej hiperaktywności, nie wiadomo co z sobą zrobić. Ale już bliżej niż dalej :-)
Bozienka - współczuję... Ja właśnie się wczoraj dowiedziałam, że będę miała najniższy chorobowy i macierzyński (niezależny od płaconych składek ) bo ponieważ dlatego, że załapałam się na jakiś jeden wyjątek w przepisach (nawet pani z ZUS mi współczuła jak mi o tym mówiła) :-| ale... Wczoraj miałam załamkę (szczególnie że to nie pierwsza kiepska wiadomość w ostatnim czasie) , a dziś jakoś wszystko ze mnie zeszło. Jakaś taka "olewka" mi się włączyła - chyba poziom stresów przekroczył dopuszczalne normy i organizm je odłączył ;-)
Magdalena - trzymam zatem kciuki, a by obecna diagnoza się potwierdziła i dzidzia urodziła się w pełni zdrowa.

dzis dzwonilam do kochanego Zusu okazalo sie ze mam zailek chorobowy tylko di dn porodu pozniej nie nalezy mi sie nic.do tego moge sie starac o kuroniowke,i nowe becikowe moze sie bedzie nalezec.ogolnie po porodzie wszystko sie okaze:baffled:chora polska czlowie nie wie jak zyc po porodzie co bedzie

Bez sensu z tym zusem :baffled:
Bozienka myślałam, że lada chwila od podpisania tego protokołu już zrobią przelew a oni to odwlekają jak tylko mogą.
Natka kiepsko, że nic Ci się nie będzie należeć. Dzwoniłaś do urzędu pracy, żeby się dowiedzieć czy da się jakoś te becikowe z tytułu bezrobocia uzyskać? Też muszę w końcu skontaktować się z zusem i dowiedzieć jak to będzie ze mną po porodzie. :baffled:

Magdalena ostatecznie dobrze, że genetyk nic nie wypatrzył ale pewne to będzie dopiero po porodzie, trzymam kciuki aby wszystko było dobrze.

Carolajna książkę jakąś poczytaj :-D

Bettina nalezec mi sie bedzie albo asilek dla bezrobotnych za przepraxcowany czas albo becikowe przez 12mc . MOPSie mam sie dowiedziec co i jak bo 2zasilkow brac nie moge a z up nalezec mi siebedzie tylko nizszy .wiec az na takim lodzie nie zostane chyba:rofl2:
a co do wizyty to dobrze ze nie caly tydzien i masz te echo serca robione. gdyby bylo cos nie cierpiace zwloki to bys na oddzial trafila .wiec na zapas sie nie denerwuj kochana

reklama
Witam się wieczorowa pora :) tez jesteście tak okropnie zmęczone? Ja to już na nic nie mam sily. Podziwiam te mamusie które jeszcze chodzą do pracy. Moja córka na szczęście jest juz większa i nie wymaga tyle pomocy przy wszystkim ale mimo wszystko trochę roboty jest. Musze zrobić wyniki tsh może znowu odezwała się nadczynność tarczycy.

Do góry