reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Piękna niedziela 🤭 rano trening zrobiony, drzemka zaliczona, obiad zrobiony i zjedzony i zapakowany na jutro , a do tego porwała mnie kuchnia i zrobiłam bulion na kolejne dni i szesnaście muffinek jogurtowych z nadzieniem wiśniowym 🤤 🧁
Szacun 😉. My zamówiliśmy dzisiaj pizzę na obiad 😁, tak dawno nie jadłam, także leniwa niedziela. Olusia grzeczna, bawi się, ogląda zabawki, potem drzemki. Pocwiczylysmy obroty na boki i leżenie na brzuszku bez żadnego marudzenia. Teraz tatuś nosi, zabawia a mama odpoczywa 😀.

A co zrobiłaś z dzieckiem? 😂 Moja panna kolejny dzień chce być noszona, a drzemać tylko na mnie
Rano jak robiłam trening to spał w łóżku z ojcem, a później jak wyczynialam kuchenne rewolucje to tez ojciec się nim na kanapie zajmował 😅 "zajmował" bo w sumie po prostu leżał obok niego 😂 Nasz Filip umie się trochę zająć sam sobą i czasami go zostawiam np w łóżeczku, a on gada do siebie i coś tam wyczynia i wtedy mogę coś zrobić 🤭 a jak nie chce w łóżeczku to daje go na podłogę na matę i też leży i obserwuje jak ja się krzatam.

Szacun 😉. My zamówiliśmy dzisiaj pizzę na obiad 😁, tak dawno nie jadłam, także leniwa niedziela. Olusia grzeczna, bawi się, ogląda zabawki, potem drzemki. Pocwiczylysmy obroty na boki i leżenie na brzuszku bez żadnego marudzenia. Teraz tatuś nosi, zabawia a mama odpoczywa 😀.
Ale bym zjadła pizzę 💘 ale niestety nie ma lekko, mlody źle reaguje na pomidory wszelkiej maści, a pizza bez sosu pomidorowego to jak nie pizza 🤭

Rano jak robiłam trening to spał w łóżku z ojcem, a później jak wyczynialam kuchenne rewolucje to tez ojciec się nim na kanapie zajmował 😅 "zajmował" bo w sumie po prostu leżał obok niego 😂 Nasz Filip umie się trochę zająć sam sobą i czasami go zostawiam np w łóżeczku, a on gada do siebie i coś tam wyczynia i wtedy mogę coś zrobić 🤭 a jak nie chce w łóżeczku to daje go na podłogę na matę i też leży i obserwuje jak ja się krzatam.
Złote dziecko. Zazdroszczę.

Rany, ale zazdroszcze. Moja wytrzyma sama 10 min, nooo czasami sie zdarzy z 20, a pozniej zaczyna jeczec. W ogole juz rozpoznajemy jek na „brak towarzystwa” 😅 strasznie zawodzi... przyjdziesz i zaczynasz jej podawac zabawki i jest zadowolona 🤦‍♀️ Tylko matka nie ma czasu na nic.....

Rany, ale zazdroszcze. Moja wytrzyma sama 10 min, nooo czasami sie zdarzy z 20, a pozniej zaczyna jeczec. W ogole juz rozpoznajemy jek na „brak towarzystwa” 😅 strasznie zawodzi... przyjdziesz i zaczynasz jej podawac zabawki i jest zadowolona 🤦‍♀️ Tylko matka nie ma czasu na nic.....
Moj potarfi godzine sam w łóżeczku poleżeć

Złote dziecko. Zazdroszczę.
Nie ma czego 🤪 każde dziecko ma swoje mankamenty, ale dla mamy i tak bedzie najlepsze. Mój jest ciągle ulany i urzygany, dosłownie non stop, teraz już jak mi się kończą śliniaczki, które i tak zwykle są po kilkunastu minutach całe mokre to mu zawiązuje pieluchę tetrowa pod brodą 🤷 poszliśmy na spacer po 17 to pół spaceru urzygiwal. Czasami jak mu przebieram pieluchę albo jak go kąpię to nagle jest chlup 🥵 i teraz właśnie jest pora spania i powinien już zasypiać, a on zjadł i ryczy 🤣

A jakie zabawki jej podajecie? 🧐 My ogólnie postawiliśmy na stymulację tylko przez nas przez pierwsze 3 miesiące. Tj my, nasze twarze, głosy, gesty i ewentualnie tylko książeczka kontrastowa i takie plastikowe lusterko przy leżeniu na brzuszku. Dopiero teraz będziemy zaczynać ewentualnie z jakimiś delikatnymi zabawkami do chwytania. I mam wrażenie, że dzięki temu trochę on się potrafi zająć sobą bo ogląda wszystko wokół i bawi się swoimi rączkami 😁

reklama
Nie ma czego 🤪 każde dziecko ma swoje mankamenty, ale dla mamy i tak bedzie najlepsze. Mój jest ciągle ulany i urzygany, dosłownie non stop, teraz już jak mi się kończą śliniaczki, które i tak zwykle są po kilkunastu minutach całe mokre to mu zawiązuje pieluchę tetrowa pod brodą 🤷 poszliśmy na spacer po 17 to pół spaceru urzygiwal. Czasami jak mu przebieram pieluchę albo jak go kąpię to nagle jest chlup 🥵 i teraz właśnie jest pora spania i powinien już zasypiać, a on zjadł i ryczy 🤣
Dziekiiii ❤️❤️❤️😅

Do góry