reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Wczoraj doszłam do wniosku, że moje dziecko jak tak strasznie płacze, że ledwo oddech łapie to przyczyna jest tylko jedna: jest głodny 😂 ja myślałam, że to ząbek, skok, czy nosić trzeba, a to jednak znów za mało mleka, bo ostatnio trochę zmniejszyłam mu porcje, sugerując się opisem na opakowaniu mleka no i miałam 2 dni z rzędu o tej samej porze awanturę 🙈
W ogole nie sugeruje się tym. Jak mój na początku jadł mm to jadł 30-40 ml więcej niż powinien. Lepiej że lubi dobrze zjeść, niż miałby głodować.

reklama
Chciałabym dożyć dnia, w którym powiem, że muszę przytyć 😂 i żeby nie było to spowodowane chorobą 😱 nie wyobrażam sobie nawet życia bez zastanawiania się, czy nie za dużo zjadłam, czy aby na pewno mogę jeszcze deser itd. 😂 mi by wystarczyło mieć Twój wzrost i już by to jakoś wyglądało 😁
Ja właśnie od zawsze mam ten problem że wszyscy mi mówią " przytyj"... Tyle że u mnie jest to spowodowane tarczycą i hormonami. Ile bym nie jadła to i tak nic do przodu... A z drugiej strony nie bardzo lubię słodycze także pustych kalorii nie jadam i może też mam problem tyć :D

W ogole nie sugeruje się tym. Jak mój na początku jadł mm to jadł 30-40 ml więcej niż powinien. Lepiej że lubi dobrze zjeść, niż miałby głodować.
Ja też się tym nie sugerowałam, ale teraz jak mi chłopak przeczytał, że dla jego wieku 4 razy po 180ml a on dostawał 5 po 180ml to mówię ilości porcji nie zmniejszę, to chociaż trochę samą porcję i dopóki tylko 2 karmienia w ciągu dnia były mniejsze to wszystko ok, ale jak 4 dostawał mniejsze to już zakumał, że go chcą oszukać 🙈 wiadomo, że lepiej, że je niż gdyby nic chciał, ale też ludzika Michelin bym nie chciała wyhodować szczególnie, że jeszcze do niedawna się bardzo mało ruszał 😕

Ja właśnie od zawsze mam ten problem że wszyscy mi mówią " przytyj"... Tyle że u mnie jest to spowodowane tarczycą i hormonami. Ile bym nie jadła to i tak nic do przodu... A z drugiej strony nie bardzo lubię słodycze także pustych kalorii nie jadam i może też mam problem tyć :D
Na zdrowym jedzeniu to ciężko jest przytyć, w sensie dla mnie żaden problem 😆 ale chłopak kiedyś miał dietę od dietetyka, to nażarty chodził, że ledwo mieścił to wszystko, a nic nie przytył 😂 on akurat słodycze i niezdrowe jedzenie je chętnie, ale i tak nie tyje 😆

Ja też się tym nie sugerowałam, ale teraz jak mi chłopak przeczytał, że dla jego wieku 4 razy po 180ml a on dostawał 5 po 180ml to mówię ilości porcji nie zmniejszę, to chociaż trochę samą porcję i dopóki tylko 2 karmienia w ciągu dnia były mniejsze to wszystko ok, ale jak 4 dostawał mniejsze to już zakumał, że go chcą oszukać 🙈 wiadomo, że lepiej, że je niż gdyby nic chciał, ale też ludzika Michelin bym nie chciała wyhodować szczególnie, że jeszcze do niedawna się bardzo mało ruszał 😕
Spokojnie nie wyhodujesz. Nawet dorosły człowiek powinien jeść 5 posiłków dziennie, więc czemu taki maluch ma jeść tylko 4. Nie wiem, mi się wydaje, że te cały wytyczne, chcą zrobić z dzieci jakieś roboty, wszystkie mają jeść tyle samo, tak samo się rozwijać,

Spokojnie nie wyhodujesz. Nawet dorosły człowiek powinien jeść 5 posiłków dziennie, więc czemu taki maluch ma jeść tylko 4. Nie wiem, mi się wydaje, że te cały wytyczne, chcą zrobić z dzieci jakieś roboty, wszystkie mają jeść tyle samo, tak samo się rozwijać,
U mnie na opakowaniu mleka jest napisane że dawac ile dziecko chce i to mi się podoba 😁każde dziecko jest inne i tyle.

Etykiety sztywno i tak się nigdy nie trzymam, widząc, że to za mało (czy za dużo), ale jednak też nie ma co przesadzać z tym karmieniem. Moje dziecko ile dostanie tyle zje, więc testuję, żeby nie dostawał więcej niż potrzebuje. Na mleku, zwłaszcza modyfikowanym, jak najbardziej można utuczyć dziecko, zwłaszcza w początkowym okresie życia, kiedy nie rusza się za wiele.

reklama
Do góry