• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe Mamy 2027☃️❄️

❄️🤍 Witajcie Lutówki 2027! 🤍❄️

Zapraszam do naszej małej, ciążowej przystani, w której przez najbliższe miesiące będziemy wspólnie przeżywać wszystkie wzloty i emocje związane z oczekiwaniem na nasze maluszki 👶✨

Niech to będzie miejsce pełne wsparcia, życzliwości, zrozumienia i dobrej energii. Miejsce, gdzie można pochwalić się udaną wizytą, pokazać zdjęcie USG, podzielić się obawami, zadać pytanie albo po prostu wygadać po cięższym dniu 🤗

Serdecznie zapraszam wszystkie przyszłe mamy z terminem na luty 2027 do przedstawienia się i wpisania swojego przewidywanego terminu porodu 🩷💙

📅 Przewidywane terminy porodu:

@Migotkaa92 03.02❤️
@patpat95 07.02 ❤️
@sundaville 15.02 ❤️
@Paulina97 17.02 🐝
@Lesli 19.02 🐝
@Milka000 21.02 🐝
@mamawuk 26.02 🐝
Po wizytach serduszkowych za 🐝 będzie ❤️, a później w zależności od płci naszych maluchów 🩷💙

🩺 Najbliższe wizyty i badania:
@mamawuk jutro 27.06
@Lesli 01.07
@patpat95 14.07 i 21.07
@Paulina97 21.07
@Milka000 27.07

Życzę Wam by wszystkie ciąże przebiegły bezproblemowo i żebyśmy razem cieszyły sie do spotkania naszych bobasów 👶🏻przechodziły wspólna drogę macierzyństwa i nawiazały przyjaznie ☺️👩‍🍼
Rozgościcie sie Kochane 🥰
U mnie najbliższe USG 02.07 wstępny termin to 20 luty

reklama
Cześć 😀 dziś się dowiedziałam że jestem w ciąży. Zrobiłam tylko test więc jeszcze muszę się upewnić wizytą u ginekologa ale jestem totalnie przerażona. Mam już rocznego synka a tu taka niespodzianka. Przeraża mnie że będzie mała różnica wieku.
Gratulacje! A małą różnicą wieku się nie przejmuj, patrząc na znajomych i rodzinę u których taka różnica jest to jest najlepsze co może być. Na początku troszkę ciężej.
U nas pierwszy maluszek ale jeżeli wszystko bed,ie ok będziemy chcieli szybki drugie właśnie żeby nie było dużej różnicy.

Mi się marzyła mała różnica wieku, ale pierwsza córka przytrafiła mi się bardzo młodo- miałam 20 lat. Poród miałam traumatyczny, więc trochę mi zajęło, aż poukładałam życie oraz w swojej głowie na tyle, że zdecydowałam się na drugie- 10 lat. I to chyba tylko dlatego, że mogłam tu w uk zdecydować jak będę rodzić. Natomiast trzecie najpierw chcieliśmy od razu, ale okazało się, że druga ciąża przetyrała mnie tak samo jak pierwsza, co mogło oznaczać, że tak po prostu mój organizm znosi ciążę. Wtedy postanowiliśmy, że kolejne dziecko będzie gdy mały pójdzie do przedszkola, abym ja mogła w ciąży odetchnąć i się zdrzemnąć. Moj mąż pracuje 6-7 dni w tygodniu od godziny 6 rano do 19/20, więc tutaj trzeba było plany dostosować do możliwości, choć szkoda mi troszeczkę, że między wszystkimi dziećmi jest spora różnica wieku. Mój pasierb jest o 5 lat starszy od córki, córka o 10 lat starsza od synka, a najmłodsze (z aktualnej ciąży) urodzi się, gdy jego rodzeństwo będzie miało kolejno 5, 15 i 20 lat 🙈

Cześć dziewczyny!
Dołączam do Waszego grona. 21 czerwca zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny. Moja pierwsza wizyta u ginekologa będzie 9 lipca, a przewidywany termin porodu to 23 lutego. Chętnie pogadam i wymienię się doświadczeniami.

Trzymam kciuki za nas wszystkie!

Hej dziewczyny, ja właśnie wyszłam z wizyty :) według pani doktor piękna zdrowa ciąża, idealna jak na ten etap (5+1), pęcherzyk ciążowy 1cm, pęcherzyk żółtkowy 0.18. Pani doktor mówi, że widzi maleńki zarodek już też. Nie mogłam mieć wizyty za tydzień, co byłoby lepsze, bo polska pani ginekolog od jutra jest na urlopie do końca lipca, złapałam się na ostatni dzień. Teraz mam wizytę u położnej 8.07 i to jest taka standardowa pierwsza wizyta ciążowa w uk. Tego samego dnia mam też prywatne usg i pobranie krwi do badania płci, więc można mi wpisać następną wizytę właśnie na 8.07 :)

Załączniki

• IMG_3226.jpeg
    IMG_3226.jpeg
    1,8 MB · Wyświetleń: 35
Hej dziewczyny, ja właśnie wyszłam z wizyty :) według pani doktor piękna zdrowa ciąża, idealna jak na ten etap (5+1), pęcherzyk ciążowy 1cm, pęcherzyk żółtkowy 0.18. Pani doktor mówi, że widzi maleńki zarodek już też. Nie mogłam mieć wizyty za tydzień, co byłoby lepsze, bo polska pani ginekolog od jutra jest na urlopie do końca lipca, złapałam się na ostatni dzień. Teraz mam wizytę u położnej 8.07 i to jest taka standardowa pierwsza wizyta ciążowa w uk. Tego samego dnia mam też prywatne usg i pobranie krwi do badania płci, więc można mi wpisać następną wizytę właśnie na 8.07 :)
No i pięknie ❤️

Hej :) pozwolę sobie do Was dołączyć :) robiłam test w piątek. Dwie kreski :) w sobotę powtórzyłam i to samo. Jak myślicie kiedy najlepiej udać się do lekarza żeby nie nakręcać się zbyt szybko ? Według ostatniej miesiączki termin na początek marca jednak więc, że będzie cc i kolejny raz z marca zrobi się luty :) w Poniedziałek lecę na betę :)

Załączniki

• IMG_6897.jpeg
    IMG_6897.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 26
Nie Hej :) pozwolę sobie do Was dołączyć :) robiłam test w piątek. Dwie kreski :) w sobotę powtórzyłam i to samo. Jak myślicie kiedy najlepiej udać się do lekarza żeby nie nakręcać się zbyt szybko ? Według ostatniej miesiączki termin na początek marca jednak więc, że będzie cc i kolejny raz z marca zrobi się luty :) w Poniedziałek lecę na betę :)
Ja poszłam w 5+1 bo nie miałam wyboru, ale najlepiej pójść gdzieś w 6+ bo wtedy i zarodek i serduszko możesz zobaczyć :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry