• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe Mamy 2027☃️❄️

Dziewczyny kupiłam te gumy pregna Vomi i Jezuuu jakie to jest obrzydliwe. Miały pomóc na mdłości a prawie się porzygalam za przeproszeniem przez ten smak xd macie jakieś sprawdzone sposoby na mdłości? Czy ten imbir faktycznie pomaga? I chodzi o taki zwykły imbir jak można kupić w sklepie?
Okropne są. Ale spróbuj się przemóc i chwile potrzymaj w buzi. Na poczatku pomagają. Pierwsze dwie tabletki pomogły a później to można je wyrzucić :D

reklama
Dziewczyny a ja mam dzisiaj apogeum dolegliwości. Zaczynam 10 tydzien. Tak źle się nigdy nie czułam. Początkowo myślałam, że cos zjadłam i stąd ta biegunka. Ale jednak to chyba ciążowa walka hormonów. Wymiotuje cały dzień, próbowałam zrobić kolację Synkowi to na sam zapach znowu darło ze mnie 🤢 słaba jestem, cały dzień z łóżka nie wstalam. Licze że to najgorsze już i będzie lepiej niedługo.. ale jeżeli pociągnę kilka takich dni to skończy się pewnie szpitalem.

Dziewczyny a ja mam dzisiaj apogeum dolegliwości. Zaczynam 10 tydzien. Tak źle się nigdy nie czułam. Początkowo myślałam, że cos zjadłam i stąd ta biegunka. Ale jednak to chyba ciążowa walka hormonów. Wymiotuje cały dzień, próbowałam zrobić kolację Synkowi to na sam zapach znowu darło ze mnie 🤢 słaba jestem, cały dzień z łóżka nie wstalam. Licze że to najgorsze już i będzie lepiej niedługo.. ale jeżeli pociągnę kilka takich dni to skończy się pewnie szpitalem.
Kurcze mam nadzieje ze ci przejdzie to szybko bo tak to funkcjonować nie mozna 😬

Mam podobnie od jakiegoś tygodnia :( i z każdym dniem jest gorzej. Najgorsze właśnie ze to nie tylko mdłości ale też takie ogromne zmęczenie i osłabienie jak mówisz. Które po prostu nie daje funkcjonować. Co śmieszne mnie akurat nie mdli na zapach jedzenia tylko takich rzeczy sztucznych tylpu perfumy, jakieś plastiki (np byłam dzisiaj w Sinsay i myślałam że zejdę z tego świata), zapach mojego domu, zapach nowej komody i biurka, które kupiliśmy jakiś czas temu, kosmetyki, spaliny samochodwe, no wszystko co takie nienaturalne i sztuczne. Te mdłości mam 24/7 i ustępują na dosłownie chwilę jak coś zjem lub położę się w pozycji półleżącej. Też jestem nie do życia, nie mam nawet siły ugotować obiadu czy wyjść do sklepu ani ogarnąć czegokolwiek w domu. Także rozumiem Cię… jedyne co to nie wymiotuję. Dzisiaj było blisko ale jakoś się opanowałam. Jutro mam wizytę u lekarza i powiem mu o tym, bo ciężko mi funkcjonować. Oby u Ciebie obyło się bez szpitala :( Może jak te upały trochę odpuszczą to poczujemy się lepiej.

Jejku dziewczyny mega Wam współczuje, myślałam, że ja się źle czuję, ale w porównaniu do Was to ja mam luzik 🙈 Oby szybko Wam przeszło 😘

Hej :) Ja po wizycie, widziałam serduszko ❤️ Ciąża praktycznie zgadza się z tym, co wychodzi z miesiączki, jest raptem dwa dni różnicy (z miesiączki mam dzisiaj 6+5 a z USG 7+0). Mam dalej te torbiel, ale chyba nie rośnie. Dostałam jakiś bardzo drogi lek na mdłości, który wykupiłam, a teraz mam wątpliwości czy go brać 😵‍💫 Bo jestem zwolenniczką że im mniej leków tym lepiej Wspomniałam też lekarzowi o tym, że od czasu do czasu czuję takie pobolewanie w dole brzucha jak na miesiaczke i przepisał mi luteinę do łykania.

Trochę mnie zaniepokoiło to, że lekarz zaniepokoił się tymi pobolewaniami bo ja myślałam że to normalne i prawie zapomniałam o tym w ogóle powiedzieć.

A wy macie takie coś albo miałyście w poprzednich ciążach? Ja pamiętam że w poprzedniej ciąży miałam takie delikatne pobolewanie w tym terminie, co powinnam była dostać kolejny okres po tym, którego nie dostałam z powodu ciąży.

Leski gratuluję serduszka ❤️
Ja mam takie pobolewanie brzucha cały czas, u mnie jest przeciwnie mnie to martwi, a pani doktor powiedziała, że wszystko w porządku, progesteron mam ładny i nie muszę brać żadnych leków…

Hej :) Ja po wizycie, widziałam serduszko ❤️ Ciąża praktycznie zgadza się z tym, co wychodzi z miesiączki, jest raptem dwa dni różnicy (z miesiączki mam dzisiaj 6+5 a z USG 7+0). Mam dalej te torbiel, ale chyba nie rośnie. Dostałam jakiś bardzo drogi lek na mdłości, który wykupiłam, a teraz mam wątpliwości czy go brać 😵‍💫 Bo jestem zwolenniczką że im mniej leków tym lepiej Wspomniałam też lekarzowi o tym, że od czasu do czasu czuję takie pobolewanie w dole brzucha jak na miesiaczke i przepisał mi luteinę do łykania.

Trochę mnie zaniepokoiło to, że lekarz zaniepokoił się tymi pobolewaniami bo ja myślałam że to normalne i prawie zapomniałam o tym w ogóle powiedzieć.

A wy macie takie coś albo miałyście w poprzednich ciążach? Ja pamiętam że w poprzedniej ciąży miałam takie delikatne pobolewanie w tym terminie, co powinnam była dostać kolejny okres po tym, którego nie dostałam z powodu ciąży.
Super gratuluje 🥳❤️ a kiedy następny termin ?

reklama

Pobolewania mam głównie wieczorem ale bardziej czuje boki macicy, więzadła niz typowo okresowe. Myślę, że to normalne. A luteina nie zaszkodzi :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry