Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Jest roznicaczy plazma czy lcd kumasz;-):-)

no własnie a przeciez o to pytałasale jak czymś walniesz to nie ma różnicy czy to była plazma czy lcd![]()
;-)Lcd ma calkiem inny kineskop od plazmyale jak czymś walniesz to nie ma różnicy czy to była plazma czy lcd
witam ;-)
syn mojej szwagierki porysowal drutem i to gleboko plazme i nic sie z kolorami nie stalo
porysował a rzuciłLcd ma calkiem inny kineskop od plazmysyn mojej szwagierki porysowal drutem i to gleboko plazme i nic sie z kolorami nie stalo
![]()

poczytaj od poczatkuto w takim razie po co pytałaś Tycię czy ten stary to plazma czy lcd?;-)
![]()
i przepraszamk ze sie udzielilam

;-)
Zgadzam sie z tym co piszesz i do tego plazmy biora wiecej pradu niz lcd ale kolory na plazmie sa lepsze i tego mi nikt nie powie bo mam porownanie i ekrany sa calkiem inne i LCD sa bardziej delikatne ale kazdy ma prawo wyboru i stoje przy swoimAgusia ma rację, bardziej wytrzymałe są LCD niż plazma, jeśli chodzi o długowieczność. W plazmie piksele wypalają się z czasem. Gdy na plaźmie przez długi czas wyświetlany jest ten sam nieruchomy obraz, zostaje on na stałe utrwalony w fosforze. Gdy potem obraz się zmienia, to w tle widać poprzedni obraz, jak gdyby został zapisany na ekranie. Spowodowane jest to przedwczesnym zużyciem się luminoforu, który na skutek ciągłego używania szybciej zużywa się i staje się mniej wydajny.
Poza tym w plaźmie nic już nie wymyślą nowego, nie są w stanie udoskonalić, a LCD są cały czas udoskonalane.
A co do uderzeń to i plazma i LCD się rozwali jeśli uderzenie będzie mocne, trwalsze na uderzenia są tylko stare szklane telewizory![]()