Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Nieznam takich niemieckich slow i sama niewiem co mi jest oprucz tego ze boli strasznie tak jakby mnie skurcz trzymal i od czasu do czasu ktos mnie ogniem przypalal
Irtasia na 100proc. nie jestem pewna ale Myogelosen to jest jeden konkretny rodzaj mięsni.Nie wiem który bo nie znam wszystkich odopwiedników medycznych) czyli bol mięsni spowodowany przeciązeniem barku...jak bardzo Ci zalezy to zadzwonie do pracy i zapytam dziewczyn-mam na biurku specjalistyczny słownik medyczny polsko-niemiecki, zawsze mozna sprawdzic o który rodzaj mięsnia chodzi...
z tego co ja rozumiem to jest wlasnie przeciazenie miesni barku inaczej nazwane po niemiecku
Myogelosen- tak sie doczytalam na jednym forum
tu link: Myogelosen - Was tun?
Irtasia-dokładnie tak jak napisała Susumali Myogelosen to po prostu medyczna-fachowa nazwa bólu nadwrężonych mięsni barku.
Mozna uzyc na to jeszcze jednej, potocznej nazwy "hartspann".