reklama

Lutóweczki 2014

Cześć!

Nie śpię od 5 :confused2: Wierciłam się, wierciłam i nie mogłam zasnąć. Nie chciałam budzić Męża, więc poszłam sobie do drugiego pokoju.
Po wczorajszej dyskusji o ruchach dzieci oczywiście włączyła mi się panika :sorry:Wczoraj praktycznie nic nie czułam w brzuchu, chociaż jeszcze bardzo wyczuwalnych ruchów nigdy nie czułam <głupek> :oo: W nocy dotknęłam sutków i wcale mnie nie bolały, ani nie były wrażliwe. I już miałam po spaniu. I jeszcze sobie przypomniałam, że w nocy nie byłam siku, co ostatnio mi się nie zdarzało.
Noc potrafi przynieść durnowate myśli:confused2:

Kerna wiedziałyśmy, że maluszek się rozrusza. Super :-) Co kupiłaś dzieciaczkom?

Nie mam dziś humoru. Mam nadzieję, że w ciągu dnia się trochę rozkręcę....

reklama
Tez uwazam, iz 6latek w szkole to za malo... Chodz kiedy ja poszlam do zerowki, dyrektorka po rozmowie z moja mama stwierdzily, ze lepiej abym poszla do 1klasy, ale bylam z tych odwaznych dzieci. Moj brat np. przez pol roku plakal na slowo przedszkole, raz nawet trzymal sie drzewa kolo domu, zeby go mama nie zaprowdzila. Moj babel chodzi do przedszkola (tu nie ma zlobkow) od kiedy mial 21miesiecy, ale widze, ze mu to dobrze robi, kontakt z dziecmi, jezykiem. A panikowalam w pierwsze dni... :)

Kesti ja też nie jestem za wcześniejszym posyłaniem dzieci do szkoły. Sama pamiętam jak chodziłam do zerówki jako sześciolatka. Ta zerówka była w normalnej szkole, gdzie najstarsze dzieci były w 8 klasie. Bałam się ich. Uważam, ze ta reforma nie jest przemyślana, a przede wszystkim szkoły nie są na to przygotowane.
Przypomniałaś mi jedną sytuację z moim młodszym bratem :rofl2: Po drodze do szkoły zaprowadzałam go do przedszkola. On nie lubił tam chodzić i raz przyczepił sie do siatki przed budynkiem i zaczął ryczeć :-D:-D Przybiegły panie przedszkolanki, prosiły go, żeby poszedł do innych dzieci, że fajnie będzie, a on nic tylko ryk. Dopiero jak mama przyjechała, to zgodził się pójść na zajęcia. Masakra. Jakiego wstydu mi wtedy narobił

Witam z rana :-) Mąż właśnie wrócił z pracy i śpi z Kacprem a ja korzystam z porannej ciszy podczas kąpieli :-) muszę c odreagować bo śniło mi się że mój teść umarł a z nim naprawdę jest już kiepsko oby to tylko zły sen był.
dziś mamy dzień adaptacji w przedszkolu.ciekawa jestem jak mały sobie poradzi niby mówi że chce już iść do dzieci ale jak wyjdzie w praktyce to się okaże :-)
Co do sześciolatków w szkole to jestem jak najbardziej przeciwna owszem zdarzają się wyjątki gdzie dzieko sobie świetnie radzi ale np. Mój brat idzie teraz do 3 klasy i naprawdę widać jak te młodsze dzieci dostają od grupy.
Idę robić śniadanko :-)

Katia - myślenie w nocy powinno być zabronione! ja obudziłąm sie przed 2 i nie spałam jakies 2h, co za myśli i pierodły w głowie to szok.

wczoraj dzień zakończyłam jedząc kawałek suchej bułki, juz nic nie przyjmuje ;/ szlag jasny! a wy tu o takich rarytasach!

Kerna - Ty juz on-line? no szalona szalona :-)

hej dziewczynki

Katia ja tez miałam ciężką noc dziś nie spałam od 2 zaczęło mi burczeć w brzuchu :no:

Ja tez się martwię o swojego syna bo za rok idzie do szkoły nie wiem jak to z nim będzie bo to taka trochę pierdółka ciężko mu znaleźć przyjaciół jest nieśmiały często daje sobie w kaszę dmuchać nie wiem czy emocjonalnie to on będzie gotowy na to

Ale powiem wam coś gorszego jest ustawa w planie która zmienia rok rozpoczęcia szkoły ha i wcale nie na 7 lat ale na 5 rok życia. Bardzo prawdopodobne jest że nasze przyszłe dzieci właśnie pójdą do szkoły w wielu 5 lat. Już teraz tworzone są książki dla przygotowania przed szkolnego dla 4-latków. Jakaś masakra. Dobre w tej reformie ma być to że przedszkola maja być za 1złotówke dosłownie i nie że tylko 5h programowe jest darmowe ale cały dzień zobaczymy jak to będzie mam nadzieję że jednak nie będą kazali 5 latkowi iść do szkoły. Jeny ja miałam takie 5-latki co im pupy trzeba było wycierać :szok:

Dzień Dobry,

Kerna
nie trzeba było się tak denerwować kobieto, tyle co Ty wczoraj zrobiłaś w dzień to wcale nie dziwie się że nie czułaś kopniaczków jak non stop na nogach, ululałaś maluszka tym chodzeniem i załatwianiem spraw że pewnie cały dzień spał a na wieczór dał znać o sobie tak jak mówiłam :)
A swoją droga to dzieci chyba najbardziej lubią takie pory kopniaków rano i wieczór?

89Katia no to witam w klubie, ja też od 5 nie śpie wierciłam się jak głupia, nie wiem czemu ale ostatnio wieczorami i w nocy mam zapchany nos i dosłownie nie mogę oddychać, jeszcze ja nie wiem czy serio czy sobie wkręcam że bolało mnie podbrzusze jak na miesiączkę, na <nie>szczęście przysnełam i nie dawno się obudziłam i teraz czuje że mnie coś znowu głowa pobolewa...................................... Kasiu mnie też jakoś mniej sutki bolą...

Magdzik20 też jestem ciekawa jak sobie Twój maluch dzisiaj poradzi, może na początku będzie się wstydził dzieci ale jak zobaczy fajne zabawki to się rozkręci :)

kasieczek jak mi Ciebie szkoda to masakra... Ty w ogóle przybrałaś coś na wadze?? Jak Ty tak malutko jesz?? A jak jest u Ciebie z owocami i warzywami możesz je wcinać??? Bo ja przez mój jadłowstręt zauważyłam że zaczęły wypadać mi włosy..

A ja wczoraj miałam jeszcze do Was napisać, ale jakoś źle się zaczęłam czuć jakoś mi się w głowie trochę kreciło i czasami mam takie uderzenia gorąca no i troszkę mnie dzisiaj ten brzuch pobolewa :-(

Ja w ogóle nie wiem kto wymyślił że takie dzieciaczki mają iść do szkoły, przecież zabiera się tym dzieciom dzieciństwo a całe te prawo to chyba dla rodziców które nie mają co zrobić z dzieckiem a musza chodzić do pracy...

Ostatnia edycja:
Katia, wariatko:) ty tragedie przeżywałaś a ja sie tu śmieję :P Kasieczek on-line bo w telefonie sobie przed wstaniem zaglądam :) My juz po śniadanku i kolejne sprawy do załatwiania czekają. Dzisiaj popadało nawet. Katia kupiłam bajki. Wystarczy dzieciom tego szmelcu którym i tak się nie bawią. Wolałam w tym roku kupić bajki, zobaczymy czy sie sprawdzą. Kubusia puchatka ale w przełozeniu tym podstawowym gdzie ta bajka ma jakiś sens bo z tych nowych to jest jedno zdanie na stronę. Mamy też całą serię kubusia puchatka dla dzieci i w jednej która ma 7 kartek, aż 13 razy wymienione jest imię '|Maleństwo' a na jednej stronie góra dwa zdania.. Wiec tak: Książka - Tatuś Muminka i Morze | BAJKI SZWEDZKIE \ Muminki \ Książki, kolorowanki, audiobooki BAJKI SZWEDZKIE \ Muminki \ Wszystkie produkty Kategorie \ Książki, kolorowanki, audiobooki | Sklep z zabawkami dla dzieci Książka Kubuś Puchatek, A.A. Milne, Nasza Księgarnia Książka Chatka Puchatka, A.A. Milne, Nasza Księgarnia Książka - Boże Narodzenie w Bullerbyn | BAJKI SZWEDZKIE \ Dzieci z Bullerbyn Kategorie \ Książki, kolorowanki, audiobooki | Sklep z zabawkami dla dzieci Kubek porcelanowy Krecik na pontonie, 160 ml Porcelanowy kubek Krecik i tort, Thun, 160 ml co o tym myślicie??

Witam was babeczki :-)

a ja jakos w tej ciazy spie i w dzie duzo i cała noc przespie wstane tylko na siku i odrazu wracam i zasypiam , ciesze sie bo w pierwszej ciazy meczyły mnie straszne bezsenne noce i ciezko to znosiłam ...

Magdzik powodzenia dla malucha dzisiaj:-)

a ja włąsnie sniadanko pochłonełam , i teraz maluszek puka i stuka :-p

Sylwia9 mi włosy wpadaja na potege , masakra normalnie ... mezus mowi ze lenie sie jak kto :-p bo gdzie nie spojrzysz tam moje włosy ...

reklama
Sylwia to nie jest dla rodziców tylko dla państwa idą wcześniej do szkoły wcześniej kończą szkołę idą wcześniej do pracy i wcześniej płacą podatki i ZUS tak to działa wszystko sprowadza się do kasy :wściekła/y:

Kerna ja często kupuję książki na prezent nawet dla malutkiego chrześniaka na dzień dziecka kupiłam książki malutkie mięciutkie piszczace do wody ale książki :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry