reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

reklama
Kasoku, oj...jak j# bym chciała te 72 kg ważyć. Niestety, nawet teraz to jeszcze muszę zrzucić sporo. Ale już jest dobrze, jak schudnę jescze to będzie fajnie, byle nie przytyć:-)

Co na obiady pichcę? Ano, względem sieb to jestem monotematyczna- jeszcze 4 tygodnie dieta cukrzycowa. Dla reszty wczoraj robiłam schab w sosie pieczarkowym, z papryką. Na jutro jeszcze mają:-)
Rybki mi się chce, więc pewnie w środę upiekę.

Dziś poprałam, nadrobiłam zaległości w prasowaniu:-) Mikołaj zaczął jeść:-) potrafi opróżnić obydwa cyce na raz, zaraz trzeba będzie laktację pobudzać:-) .
Jutro z Młodym do lekarza, potem może jakieś zakupy.

Idę spać:-) kolorowych snów:-)

Magdzik, powodzenia! Może w nocy się rozpakujesz?

Która jeszcze chętna?

Selerowa a mi kazali od razu po porodzie wrócić do normalnego jedzenia i przez dwa tygodnie jeszcze cukier mierzyć a po 8 tygodniach zrobić obciążnie glukozą dlatego że w diecie cukrzycowej większość rzeczy dozwolonych jest bąkotwórcza u maluszka np. razowe pieczywo i nie powinno się surowych warzyw itd.itp...więc jem normalnie tzn wszystko to co młodemu nie szkodzi
A co do wagi to przez tą cukrzyce na 3 tygodnie po porodzie ma -16,5 kg w porównaniu do ostatniego ważenia przed ciązą więc jestem mega zadowolona chociaż żeby było kjako tako to jeszcze drugie tyle heh

Ostatnia edycja:
Ja po tej cesarce tez jestem na diecie..na razie szpitalnej. Jesli nc sie mie.zmieni to wyjde ze szpitala w srode lub czwartek.
Dziewczyny z maluszkami po tej stronie, ile jednorazowo potrafia spac wasze maluchy? Bo Franek wlasnie przespal 4 h i chyba powinam go obudzic...
Selerowa a jak to u Ciebie z ta laktacja? Mi niby pokarm leci ale malutko na razie...czekam na ten nawal o ktorym mowia polozne a niby jest w 3 dobie...mialas go?

Blindwillow jak tyle śpi to chyba znaczy że się najada więc aż tak mało tego pokarmu nie jest :-)

Od samego rana tylko o jednym trabia w tv o trynkiewiczu dlaczego akurat jak moje dziecko dziś się ma urodzić :-D

Blindwillow- ja osobiście z pokarmem mam katastrofę, właśnie miałam zadać to samo pytanie dziewczyn rozpakowanym-jak u Was?
Ja jak odciągnę 20 ml to jest szał, małą dokarmiam....Tego "nawału" to chyba nie miałam bo w 3-4 dobie odciągnęłam mneij więcej 3-5 ml ...szał;))Już piję karmi, bawarkę, herbatki z hippa kurna dalej nic...

reklama
Ja się melduje wciąż 2 w 1 :blink: Już jestem poirytowana tym stanem rzeczy. Ten mój brzuchol to prędzęj pęknie niż bobas zechce wyjść. Wygląda jak taki balon nadmuchany do maksimum. Jedyne co daje jakieś światełko w tunelu, to delikatne twardnienie, ale pewnie prędzej spowodowane ruchami dziecka niż gotowością skurczową :sorry2:

Grzechotka trzymam kciuki za dziś :cool2:

Do góry