Wlasnie tutaj pierwsza wizyta jest ok 8 tyg ciazy a ja bede juz w pl , nie wiem czy sie zglaszac bo dla nich to nie ciaza, i po co ale z drugiej strony wszystkiete usg na 12 tyg i testy papa musze zrobic w polsce i teraz pytanie kto za to placi ja czy mi oddadza? bo nie jest to nagle leczenie, ale tez nie moge przelozyc bo akurat tam slub planuje,
reklama
A ta wizyta w 8 tygdniu to normanie u lekarza i usg czy jak? A jak to jest z lekarzami w pl to nie wiem . Tez mam ubezpiecznie na europe i normalnie niby dziala w pl . Ale ja nigdy z tego nie korzystalam. Wiec jak teraz bede w pl to od razu sie ugadam prywatnie tak jak zawsze. Moze do ubezpieczalni sie trzeba isc zaptytac? A widze wlasnie w suwaczku ze sie slub szykuje :-) stresik juz jest? Bierzesz za meza polaka? :-) z ciekawosci ptytam, bo przeciez to bez znaczenia wazne, ze sie kochacie .Wlasnie tutaj pierwsza wizyta jest ok 8 tyg ciazy a ja bede juz w pl , nie wiem czy sie zglaszac bo dla nich to nie ciaza, i po co ale z drugiej strony wszystkiete usg na 12 tyg i testy papa musze zrobic w polsce i teraz pytanie kto za to placi ja czy mi oddadza? bo nie jest to nagle leczenie, ale tez nie moge przelozyc bo akurat tam slub planuje,
kurcze dziewczyny jaki skwar
masakra jakas, to dopiero poczatek a ja juz nie moge wcisnac obraczki na palec, tak mi dlonie puchną. Pamietam ze w pierwszej ciazy tez tak miałam, a do porodu jechałam w męza klapkach bo w moje buty zadne nie weszłam
Verita mnie sie wydaje ze za te wszystkie badanie w PL bedziesz musiała zapłacic sama, ale najlepiej jak zadzwonisz do swojej ubezpieczalni i spytasz poprostu.
Ja mieszkam w Niemczech i moje ubezpieczenie, które tez jest na Europe obejmuje tylko nagłe wypadki... czyli gdybym chciała isc do gina w Pl to musze za to zapłacic z własnej kieszeni, ale jesli np jestem w ciązy i na urlopie w PL i cos sie zacznie dziac i wtedy ide do PL gina to wtedy zwracaja koszty.
Ja bym mimo wszystko przed wyjazdem do PL zrobila sobie termin i umówiła sie na wizyte:-)
masakra jakas, to dopiero poczatek a ja juz nie moge wcisnac obraczki na palec, tak mi dlonie puchną. Pamietam ze w pierwszej ciazy tez tak miałam, a do porodu jechałam w męza klapkach bo w moje buty zadne nie weszłam
Verita mnie sie wydaje ze za te wszystkie badanie w PL bedziesz musiała zapłacic sama, ale najlepiej jak zadzwonisz do swojej ubezpieczalni i spytasz poprostu.
Ja mieszkam w Niemczech i moje ubezpieczenie, które tez jest na Europe obejmuje tylko nagłe wypadki... czyli gdybym chciała isc do gina w Pl to musze za to zapłacic z własnej kieszeni, ale jesli np jestem w ciązy i na urlopie w PL i cos sie zacznie dziac i wtedy ide do PL gina to wtedy zwracaja koszty.
Ja bym mimo wszystko przed wyjazdem do PL zrobila sobie termin i umówiła sie na wizyte:-)
Ostatnio edytowane przez moderatora:
sylwia781122
Fanka BB :)
ok jestem
musiałam się przespać bo myslalam ze padne nad kompem
ja karte ciąży dostane za 2 tygodnie,szkodabo myslalam ze dzisiaj ale az wkoncu się doczekam
zaraz zmykam po młodego i pewnie zaliczymy plac zabaw
musiałam się przespać bo myslalam ze padne nad kompem
ja karte ciąży dostane za 2 tygodnie,szkodabo myslalam ze dzisiaj ale az wkoncu się doczekam
zaraz zmykam po młodego i pewnie zaliczymy plac zabaw
reklama