reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lutóweczki 2014

Wlasnie tutaj pierwsza wizyta jest ok 8 tyg ciazy a ja bede juz w pl , nie wiem czy sie zglaszac bo dla nich to nie ciaza, i po co ale z drugiej strony wszystkiete usg na 12 tyg i testy papa musze zrobic w polsce i teraz pytanie kto za to placi ja czy mi oddadza? bo nie jest to nagle leczenie, ale tez nie moge przelozyc bo akurat tam slub planuje,

reklama
Wlasnie tutaj pierwsza wizyta jest ok 8 tyg ciazy a ja bede juz w pl , nie wiem czy sie zglaszac bo dla nich to nie ciaza, i po co ale z drugiej strony wszystkiete usg na 12 tyg i testy papa musze zrobic w polsce i teraz pytanie kto za to placi ja czy mi oddadza? bo nie jest to nagle leczenie, ale tez nie moge przelozyc bo akurat tam slub planuje,
A ta wizyta w 8 tygdniu to normanie u lekarza i usg czy jak? A jak to jest z lekarzami w pl to nie wiem . Tez mam ubezpiecznie na europe i normalnie niby dziala w pl . Ale ja nigdy z tego nie korzystalam. Wiec jak teraz bede w pl to od razu sie ugadam prywatnie tak jak zawsze. Moze do ubezpieczalni sie trzeba isc zaptytac? A widze wlasnie w suwaczku ze sie slub szykuje :-) stresik juz jest? Bierzesz za meza polaka? :-) z ciekawosci ptytam, bo przeciez to bez znaczenia wazne, ze sie kochacie .

kurcze dziewczyny jaki skwar:wściekła/y:masakra jakas, to dopiero poczatek a ja juz nie moge wcisnac obraczki na palec, tak mi dlonie puchną. Pamietam ze w pierwszej ciazy tez tak miałam, a do porodu jechałam w męza klapkach bo w moje buty zadne nie weszłam:tak:

Verita mnie sie wydaje ze za te wszystkie badanie w PL bedziesz musiała zapłacic sama, ale najlepiej jak zadzwonisz do swojej ubezpieczalni i spytasz poprostu.
Ja mieszkam w Niemczech i moje ubezpieczenie, które tez jest na Europe obejmuje tylko nagłe wypadki... czyli gdybym chciała isc do gina w Pl to musze za to zapłacic z własnej kieszeni, ale jesli np jestem w ciązy i na urlopie w PL i cos sie zacznie dziac i wtedy ide do PL gina to wtedy zwracaja koszty.
Ja bym mimo wszystko przed wyjazdem do PL zrobila sobie termin i umówiła sie na wizyte:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hej kochane za godzine się dowiem czy mi zaloza karte ciąży, jezu jak się boje. Mam mdlosci (już norma) i pobolewa mnie glowa, ale to dlatego,ze mało pije. dam znac pozniej

A ja już mam swoją kartę ciąży :-) i cieszę się z niej chyba bardziej niż jak w wieku 18 lat dostałam dowód osobisty :-D

BB_Anna no to super :-) tez bym sie cieszyła ;-)

jejciu co za skwar , wypijam hektolitry wody , ale najchętniej siedziałabym teraz w basenie ;-)
własnie zrobiłam sobie pyszna mrożoną kawe :-)

Ostatnia edycja:
ok jestem
musiałam się przespać bo myslalam ze padne nad kompem
ja karte ciąży dostane za 2 tygodnie,szkodabo myslalam ze dzisiaj ale az wkoncu się doczekam
zaraz zmykam po młodego i pewnie zaliczymy plac zabaw

reklama
Ja juz po wizycie :)
Wszystko w porządku. Jest zarodek, widziałam też pulsujące serduszko :-D:-D
Wzięłam zwolnienie, już dzwoniłam do pracy więc cały stres ze mnie spływa :D:D
Dostałam też kartę ciąży. Później może wstawię zdjęcie z USG

Do góry