reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutówka u lekarza

reklama
Karola mi w pierwszej ciąży odchodził czop przez kilka dni
wyglądał jak taka kremowo-różowa (ale jasna) galareta, coś jak śluz ale trochę gęstsze i dużo więcej, gdzieniegdzie były takie cieniutkie niteczki krwi
średnio fajnie to wygląda prawdę mówiąc ;-)

Karola,z medycznego punktu widzenia czop sluzowy zamyka wejscie do szyjki macicy,zeby w czasie trwania ciazy nie dochodzilo do zakazen.w momecie,gdy szyjka zaczyna sie rozwierac czop "odchodzi".
Mi odszedl tydzien temu w piatek przy trzech cm. rozwarcia i do tej pory nic sie nie dzieje:-(

ha! a mi wczoraj dr powidziala ze brzucho mi sie opuscil wiec jest szansa ze urodze w terminie i nie przenosze. :):):):)
tylko nie chciala mnie badac, bo powiedziala ze w tak duzej ciazy to juz sie nie robi takich ingerencji a ja tez bym, chciala wiedziec czy juz jest jakies rozwarcie czy sie szyjka skraca... jak sama próbowałam sprawdzic to szyjke mam na ok 2 cm, jest miekka i w srodek wchodzi spokojnie palec na 1cm, ale to moze byc akurat skutek tego ze jest peknieta i z zewnatrz nie trzyma.

A u mnie ciągle nic:wściekła/y: jestem jeden dzień po terminie, a tak juz bym chciała urodzić, wizyte mam dopiero na środe:confused: i żaden czop mi nie odszedł

Dziś byłam na usg i tak się złożyło, że pomiary robił mi inny lekarz a przepływy inny. Wczoraj od mojego ginka usłyszałam, że dziecko ma już główkę w kanale rodnym. A dzisiaj od jednego, że główka schodzi i jest gdzieś w połowie, a od drugiego że jeszcze nie zeszła i jest wysoko.
Do diabła z tymi wszystkimi lekarzami!!! :wściekła/y:

Echhhh.. ja już się czuję trochę zrezygnowana... kiedyś tak czy siak mała się w końcu urodzi, prawda :confused:
Na razie mam spokój z lekarzami na tydzień, a do terminu jeszcze trochę zostało.
Na wszelki wypadek zaopatrzylam się już w olej rycynowy i jak stracę cierpliwość to chyba zrobię z niego użytek :cool2: A herbatki z liści malin, która niby zwiększa skurcze, nigdzie nie mają, ani w aptece, ani w zielarskim :no:

Olej rycynowy? Herbatki z liści malin? Dobrze wiedzieć, choć nie wiem czy się odważę. Ja narazie dużo sprzątam, codziennie myję wannę, przenoszę wszystko z jednej szafy do drugiej szafy, tylko po to by następnego dnia przenieść wszystko z drugiej szafy do tej pierwszej szafy. Mój mąż po powrocie z pracy nic nie może znaleźć. :sick:

reklama
A ja wczoraj byłam na ostatniej wizycie :dry:. Szyjka zgładzona w 80%, rozwarcie na dwa palce.... Mały niziutko i waży.... prawie 3600gram:baffled:. Ciekawe o ile to usg może się mylić.... :confused: I w którą stronę się pomyliło ? ;-) Na sobotę jestem umówiona na ktg, ale podobno są spore szanse, że nie doczekam :huh:. Się okaże ;-):rolleyes2:

Do góry