reklama

Lutówki na zakupach

ja sie chyba wściekne, pojechalismy po wózek i okazało się ze producent wycofał tą kolorystykę total black, a zamienił małe dodatki wkolorze na duze dodatki w kolorze, no i co teraz :( nie mam wózka chyba

ja juz cod ołózeczka podjęłam decyzje, kupuje zestaw łózeczko sosnowe w kolorze bezbarwnym z 6 elem, poscielą+ materac za który musze doplkacic róznice w cenie jaki jest miedzy materacem ktory chce a materacem z zestawu :)
pościel jest w jednym kolorze...

Ostatnia edycja:
reklama
dzis sie zastanawialismy z mecem nad materacem
rzeczywiscie nacisk dziecka a dorosłego jest inny
my mamy koos, koński włos i spręzyny a wszystko na mój kegosłub, materac jest twardy i spi sie wspaniale ale my jestesmy kilkadziesiac razy ciezsi jak bedzie nasze dziecko, widze u mojego sprzedawcy materaz kokos+pianka+sprezyny poszukam lateksu ;)

Dziewczyny łóżeczka sosnowe są okej jeżeli przy wyborze zwrócicie uwagę aby niemiały sęków w strukturze drewna bo własnie sęki osłabiają i w tym miejscu lubią pękać.Przy córci mialam własnie sosnowe pozyczone od siostry która wychowała w nim 2 dzieci moja córcia była trzecia a teraz śpi w nim jeszcze jedno dziecko i nic się z nim nie dzieje poza tym że trzeba było od nowa czyścić i malować a ma juz bagatela ponad 18 lat:szok: A i jeszcze jedno sosnowe łóżeczka najczęściej nie są malowane najlepiej jest pomalować je ekologicznym bezbarwnym lakierem wtedy napewno będzie lepiej je utrzymać w czystości.
A ja dalej zastanawiam się nad turystycznym takim na kółeczkach i z wysuwaną kołyską.

tyle ile materaców - tyle opinii - ja materacyk wczoraj już kupiłam, jedyne co mogę powtórzyć - usłyszane w sklepie wczoraj od sprzedawczyny, że teraz gryka jest bardzo na topie w materacach dla dzieci, ale jak maleństwo zasiusia taki materacyk z gryką, to właściwie trzeba go wymienić na nowy, bo gryka jest drewnem i zaczyna fermentować od siusków... wtedy mamy siedlisko bakterii w łóżeczku

do pocztania fajny artykul o materacach dla dzieci:
Materace Dla Dzieci

dzisiaj zamówiłam łóżeczko, ale jednak bukowe, trochę troższe, ale obawiam się tej sosny, tyle opinii poczytałam w necie

Na zasiusiania warto kupic specjalna bawelaniana podkladkę , my mamy po corze 2 z alvi i super sie z córą sprawdzily..

bardzo dobry wybor z tą buczyną. najdroższy chyba , ale warto.

Co do lozeczka to my juz pewni jestesmy, ze kupimy drewniane szczebelkowe lozeczko. Wydaje mi sie, ze dziecku o wiele latwiej wstawac przy "pomocy" szczebelkow. Moj maly zaczal wstawac cos kolo 6 miesiaca juz i dupka kolysal jak slyszal piosenke z Tytanika :-D z materacem troszke gorzej mam metlik w glowie i do tego od nowa problem z wozkiem, ktory kupic.

Kurczę no i nie mam już w czym chodzić... w płaszczyku mi podwiewa w brzuch, w zimowej kurtce to samo. Bo krótkie do pupy są - chyba będę musiała już zacząć nosić męża kurtkę. Lub coś na dniach sobie kupić... a myślałam, że nie będzie tak źle... ehh kijowo

Zaraz czegoś na allegro sobie poszukam - może coś tanio uda się znaleźć - dobrze by było.

Co do materaca to ja mam kokos-gryka i byłam z niego zadowolona.

reklama
mama2006 ja poszalalam i kupilam kurtke na wyprzedazy za cale 25 euro (normalnie ciazowki od 100 sie zaczynaja) moja nie jest typowo ciazowa, ale rozmiar jak na slonia 48+, dluga do kolan, wiec wygladam smiesznie ale co tam cieplo wazniejsze jak wyglad zwlaszcza w ciazy;-)

GK nie sa za twarde dla maluszka? w sumie moj pierworodny spal na zwyczajnym materacu dolaczonym w zestawie do lozeczka i nie marudzil.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry