mama2006
Fanka BB :)
Vanilia - super ta ozdoba na ścianę. A pamiętajcie, że od nowego roku mam być ten podatek na artykuły dziecinne. Dlatego ja też kupię sobie teraz co się da ;-) Do grudnia jeszcze sporo czasu - więc luzik...
Co do pieluch - mój miał uczulenie na Pampersa firmowego. Więc używałam tańszych.
daissy_ - Mój też zmarźluszek był. Jak się urodził miał 49 cm i ważył 2316g. Więc maleństwo. Mój cycek był większy od jego główki. Urodziłam w 35tyg. - mam nadzieję, że teraz urodzi się Skarbek o czasie :-)
Co do pieluch - mój miał uczulenie na Pampersa firmowego. Więc używałam tańszych.
daissy_ - Mój też zmarźluszek był. Jak się urodził miał 49 cm i ważył 2316g. Więc maleństwo. Mój cycek był większy od jego główki. Urodziłam w 35tyg. - mam nadzieję, że teraz urodzi się Skarbek o czasie :-)

U nas zimy są ostatnio konkretne: styczeń/luty -25C to standard, nocami potrafi przekroczyć -30 więc wizja tego transportu naprawde spędza mi sen z powiek
Doświadczone zimowe mamy możecie coś polecić? Widziałam dziewczyny wrzucały tu linki do aukcji jakiś kombinezonów ale na moje oko bardziej nadawały się do ubierania dziecka wewnątrz mieszkania niż do wychodzenia z nim na dwór. Noworodek zmieści się w kombinezon rozm. 56? Wiadomo pod spodem też będzie ubrany w kilka warstw i zastanawiam się czy da się upchnąć. Giganta się nie spodziewam- ja 160, menżu, 170 w kapeluszu więc długie dziecię raczej nam nie groźne