reklama

Lutówki na zakupach

krisowa - fajny zestaw i bardzo się opłaca go kupić. Pościele też ładne ;)

A ja tak się zastanawiam co mam jeszcze kupić i wyszło, że:
- wanienkę
- pieluchy tetrowe
- pieluchy jednorazowe
- kosmetyki
- akcesoria kosmetyczne
- zimową czapeczkę
i to wszystko by było ;) na przełomie listopad/grudzień się tym zajmę na spokojnie...

reklama
daissy_ - tak mnie koleżanki urządziły :-) wszystko już teraz po załatwiały :-D już nawet im powiedziałam, aby nic więcej nie załatwiały - nie ma gdzie już trzymać...

Cześć dziewczyny, dawno nie zaglądałam do Was z powodu remontu i niestety problemów zdrowotnych - ale to na inny wątek.
Mam do Was pytanie czy któraś z Was używała/używa jakiś pas podtrzymujący brzuch?
Z racji moich intensywnych bóli podbrzusza koleżanka doradziła mi kupić taki wynalazek i nie wiem czy rzeczywiście on coś daje...
Ona miała taki i podobno bardzo jej się sprawdził:
Pas ciążowy BabyBelt Anita 1700 :: E-mama

Co myślicie? czy warto to kupować?

Ja bym chętnie miała maleństwo przy sobie, ale u nas w sypialni jest zimą bardzo zimno ( a ostatnio ciągle były srogie zimy). nie będę dziecka trzymać w temp. 17 stopni... dlatego bedzie miało swoj pokoik, ale chce kupic dodatkowo to łóżeczko dostawiane. wszystko zalezy od tego jaka metodę wychowawcza przyjma rodzice, jedni od poczatku ucza dziecko samodzielnosci i dyscypliny, inni pozwolili by dziecku spac we własnym łóżku i wisiec na cycu az do momentu jak idzie do przedszkola, kazdy robi jak chce.

Ja dziisja wybrałam się na zakupy i kupiłam już trochę ciuszków dla maleństwa, wszystko zgodnie z planem unisex :) a jak przyszłam do domu to troche sie przestraszyłam, czy nie za szybko te ciuszki kupuje... dopiero polowa drogi zeby zobaczyc kruszynke:( i troche posmutniałam

niby nie wierze w zabobony, ale jak w domu zaczęłąm oglądać te ciuszki to mnie dziwne myśli naszły... specjalnie z łóżka dzisiaj wstałam i wybrałam się na ekspresowe zakupy ciuszków, bo nie wiem jak będzie później ze mną, a męża akurat z ciuszkami nie chcę zostawiać sama... daissy, ja bym chętnie wstawiła malca do naszej sypialni, ale on w niej zamarznie, z reszta tak jak co roku zamarza jego mama... dlatego ile będę mogła to będę trzymać go w swoim pokoju, jak będzie ciepła zima to będzie spał w łózeczku dostawianym. tylko jak ogładam te dostawne łózeczka to martwię się, czy one nie są za wąstkie... mają ok pół metra szerokości tylko :(

Munie- laski z poprzedniego forum które miały te łóżeczka dostawne to trzymały w nich dzieciaczki jakoś do 6 miesiąca. Także wielkością się nie przejmuj, dziecko takie małe za dużo się nie rusza- obroty z pleców na brzuszek zaczyna właśnie ok. 6miesiąca dopiero. Starczy mu te pół metra na pewno.
Ja też przed każdą wizytą u lekarza się martwię, boję się jak to będzie ale trzeba myśleć pozytywnie bo już w lutym będziemy tuliły małe Misiaczki:) na pewno tak będzie!!!

krisowa podoba mi się ta biało-czarna pościel w owieczki w tym łóżeczku a druga z zielonym królikiem, ja poświecę w zimie na to czas..hehhe. Teraz dla synów zakupy..koszule, spodnie, buty za kostkę...a ceny? no troooszke wyższe.

teraz w selgros jest promocja na pieluchy tetrowe - 10 szt za 21,5zł

szukałam tanszych i nawet na allegro nie znalazłam także kto ma ochote moze juz sie okupic w tetre:)

reklama
Munie to łóżeczko dostawne ma moja kolezanka i ono jest na krótki czas. Trzeba kupić póxniej większe... nie wiem czy to sie opłaca. To rozwiazanie dobre jest jak ktoś chce mieć dziecko przy sobie w ciasnej sypialni, myslałam o tym, ale skoro i tak czeka mnie zakup wiekszego łóżeczka... wolę za te 150-200 zł kupić cos małęmu

te pościele to taki przykłąd, na allegro jest sprzedawca. który ma wielką ofertę i cenowo nie jst źle. Ja jednak myślę że mimo iż cena wyjdzie większa kupię łóżeczko i pościel osobno... bo wolę chyba łóżeczko bukowe. i myślę rónież nad tym, czy dziecko musi mmieć koniecznie moskitierę czy baldachim na łóżeczkiem?? czy t o nie zbedny wydatek choc tak slicznie wyglada :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry