reklama

Lutówki na zakupach

Vanilla, pluszacze gratuluję udanych zakupów :-) Pluszacze Ty to w ogóle za kilka funciorów obkupiłaś się na maxa, zazdroszczę :-D
Co do lumpeksów to miałam podobne zdanie jak Munie, ale jak zaczęłam podsumowywać koszt wyprawki to niestety musiałam zwalczyć swój lumpeksowstręt, bo z pensją niebezpiecznie zbliżoną do najniższej krajowej to wyżej d... nie podskoczę i płacić 20zł/1 szt. body nie dam rady :-(Czekam tylko na paczkę z hameryki i wyruszam na łowy żeby upolować to, czego w niej nie będzie :-)
krisowa nie żałuj sobie i daj się skusić na jakieś pakupki od czasu do czasu, bo jak tam będziesz zwlekać do ostatniej chwili to Cię synek wezmie wyprzedzi i nie będzie miał w co się ubrać po porodzie ;) Tymi regularnymi ruchami się nie przejmuj, bierz przykład ze mnie- w temacie "pierwsze ruchy" się nawet nie udzielam bo nie mam za bardzo o czym pisać ale tłumaczę to sobie tak, że mam dziecię leniwe a mi samej brakuje jakiś połączeń nerwowych żeby odczuwać ruchy mocniej, coś tam smyrnie raz na 2-3 dni i to mi narazie musi wystarczyć.

Mam pytanie do posiadaczek i zwolenniczek łożeczka turystycznego jako głównego. Wcześniej byłam nastawiona anty, ale ostatnio słyszałam od dwóch niezależnych małżeństw, że gdyby wiedzieli to odrazu postawiliby tylko na turystyczne :confused: Nie podobają mi się wizualnie strasznie, ale jeśli faktycznie są praktyczne, trwałe, rozwiązują problem kończyn zaplątanych w szczebelki i pozrywanych ochraniaczy na boczki to chyba da się przekonać. Macie jakieś konkretne modele do polecenia? Jak wygląda te rozwiązanie wyższego poziomu materacyka- na allegro wydaje mi się ze jest podwieszany na jakiś paskach...? Oczywiście jak się zdecyduję na turystyczne to dodatkowo dokupię materac i mam wątpliwości czy też wysoki poziom utrzyma ciężar materacyka razem z dzieckiem...

reklama
też nie wiem czy przydadzą się te niedrapki, okaże się pewnie w użytkowaniu. Też wzięłam tylko dlatego że wszystko kupowałam od jednego allegrowicza a one były chyba po 1,90 zł więc tak przy okazji, może okażą się przydatne:-)

poroniona84 dziekuje za slowampociechy, dzis poczulam, pierwszy raz siedzac kopniaki

po przerwie i jako ze to swieto, kupilam, 2 spiworki, 3 pajace i 3 rampersy :) nowe za grosze u jednego sprzedawcy wydałam 72 zł :) z wysyłką

Niedrapki są bardzo użyteczne, ale można je również zastąpić skarpeteczkami. Zakłada się je na rączki, aby maluszek się nie podrapał długimi pazurkami.

Co do łóżeczek turystycznych. Są w nim 2 poziomy, które bez problemu utrzymają materac + dziecko ;) Poziom podwyższany jest zaczepiany plastikami na bokach łóżeczka. Drugi poziom to dno łóżeczka, na którym kładzie się materac ;) Są bardzo wygodne - więc polecam.
A to link takie łóżeczka:
ŁÓŻECZKA ARTI MEDIUM -AŻ 6 KOLORÓW -NAJTANIEJ ! (1821448468) - Aukcje internetowe Allegro
Ps. ja mam podobne do tych ;)

a ja w końcu zaszalałam z zakupami, bo zrobiłam te zakkupy i napisała do mnie pani ktora sprzedaje rzeczy nowe i uzywane po dziecku czy by nie chciała dokipc kompletow mieszanych (np nowe spodenki+jakas uzywka) 2 kompety - 8 sztuk rzeczy za 30 zł :) chyba niezły zakup...
kolezanka mnie namówiła bo jak powiedziala i tak bedziemy prac i pracowac goracym zelazkiem :)

a to łóżeczko turystyczne super fajne, ja chce je kupic ale tak jak mowilam jako drugie :) do uzytku na dzien

poroniona- przeraziłaś mnie tymi kończynami zaplątanymi w szczebelki, już sobie to wyobraziłam :D Powiem Ci, że mój Danielek śpi w szczebelkowym, bez ochraniacza bo go ściągał i nigdy się nie zaplątał. Ja tam lubię tradycyjne łóżeczka bo takie mi się osobiście podobają ale turystyczne też na pewno się sprawdzi.
My mamy na wyjazdy 2 łóżeczka, jedno dostaliśmy o takie:
Mamas and Papas ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE KOJEC 824x (1830787526) - Aukcje internetowe Allegro jest mega solidne, mogę śmiało je polecić.
Łóżeczko turystyczne Koo-di by Samsonite kolory (1822874339) - Aukcje internetowe Allegro a to kupiliśmy typowo na wyjazdy bo turystyczne mimo, że składane to trochę miejsca w aucie zajmuje.

Co do łóżeczek turystycznych. Są w nim 2 poziomy, które bez problemu utrzymają materac + dziecko ;) Poziom podwyższany jest zaczepiany plastikami na bokach łóżeczka. Drugi poziom to dno łóżeczka, na którym kładzie się materac ;)
a w naszym turystycznym jest inne rozwiązanie. Wyższy poziom jest osobną płachtą materiału, przypinaną do boków na suwak. I obawiam się, że taki wynalazek, to materacyka by nie udźwignął. Nigdy nie korzystaliśmy z tego górnego poziomu, bo to łóżeczko było nam potrzebne na wyjazdy, a ponieważ Maćko jest z października, to pół roku miał zanim skorzystał :-)

reklama
ja jestem posiadaczka turystycznego dla 2 dziecka a 1 miało własnie szczebelkowe i własnie te problemy ze szczebelkami Poroniona skusiły nas na turystyczne
jestem mega zadowolona moje tak jak mama ma góre mocowaną plastikami usztywnione takim pręcikami i na to materacyk idzie potem i tak kołderka na której śpi bąk by było ciepło do dołu a przykrywałam kocykiem w zalezności od pory roku bo moje oba rodziły sie wiosną gdzie wiosna była bardzo upalna teraz zobaczę czy o śpiworku nie pomyślę ale ze nasza sypialnia jest najbliższym pokojem przy kominku będzie tam ciepło wiec kocyk powinien wystarczyć
Więc Poroniona ja bardzo chwalę i polecam

co do lumpków to keidys nie chodziłam i się pzrekonałam w Krakowie miałam wielkeigo giganta gdzie ciuszki dla dzieci było po 0,50 groszy za sztukę i zwykle to koszulki spodenki znanych marek tak zwane same firmówki i tak samo jak tu juz ktos napisał znajomi byli często w szoku ze to z lumpa za 0,50 groszy kupiłam a sporo ciuszków kupionych na zas mam w pawlaczu do dziś więc ja jestem bardzo lumpiara hehehhe

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry