reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Luty 2012

to ja chyba coś pomieszałam bo zrozumiałam, że ten były były nie jest ojcem ale teraz jest przy Tobie i pomaga i wspiera....?

reklama
To ja sie juz tez pogubiłam:szok::-D

W każdym razie Olcia, najważniejsze ze nie będziesz sama. jak sie człowiek zwija z bolu i meczy to taka osoba co cie trzyma za reke , pójdzie po lekarza itd jest bezcenna :)

Mamunie mam nadzieję że nasza OlciaOlcia nie będzie zła jak wyjaśnie;) były-były nie jest tatą juniorka.Poprostu bardzo ją wspiera i pomaga:) tak w szybkim skrócie hehe

dzięki cyśka bo już myślałam, że wszystko pomieszałam i właśnie dlatego jeszcze bardziej cenna jest jego pomoc i wsparcie;)!

zgadzam się z Mitrą że taka osoba jest bezcenna!

No tak, byly byly to ten wczesniejszy byly przed bylym, bo z tego co zrozumialam, to z bylym obecnym czyli ojcem Juniorka Olcia nie chce miec nic wspolnego... o ile dobrze mysle :)
Mam nadzieje, ze Olcia nie bedzie zla moja probe wyjasnienia :) Ja tam trzymam kciuki za bylego bylego, moze cos z tego powazniejszego bedzie :D

Cyśka a jak tam Gabryś? w ogóle jak pierwsze dni, kiedy odpadł kikut, czy używałaś tego octeniseptu? na jakich pieluchach jedziecie? no i naucz się wklejać foty:) aha i jak kąpiecie małego, codziennie czy jak? i w ogóle kiedy teraz musicie iść na jakąś kontrol do pediatry? oczywiście ... w wolnej chwili ;)

Ale się uśmiałam, jak czytam te tłumaczenia :-D telenowela :-D hehehe ale w życiu różnie bywa :-) Dokładnie: były były nie jest ojcem Juniorka.

:-d:-d:-d

Załączniki

• hehe.jpg
    hehe.jpg
    28,1 KB · Wyświetleń: 62
reklama
Suzi86- Kochana nasz Gabryś to normalnie złote dziecko.Czły czas tylko spi i je no i oczywiście załatwia się bez opamiętania jak z torpedy hehe. Może ze dwa-trzy razy płakał tylko.Aniołek mi się trafił:)Ma duże granatowe oczka i jak się nimi wpatruje we mnie to normalnie wymiękam(choć przypuszczam że jeszcze niewiele widzi).
Kikutek odpadł bardzo szybko jakoś w trzeciej dobie chyba ale przypuszczam że dlatego tak szybko bo w związku z żółtaczką był naświetlany w inkubatorze i poprostu obsuszyło mu szybko od lamp.Do przemywania kikuta w szpitalu używaliśmy tylko mydełka,tego samego w którym kapane było dziecko(w szpotalu akurat był to HIPP)-najpierw mydełkiem poterm do sucha gazikiem.Tak robiły połozne i nam też tak kazali.Gioł się bardzo szybciutko teraz już śladu po kikutku nie ma i mały ma sliczny maleńki pempuszek:):)
Co do pieluch to narazie używamy Pampers Sensitive ale idą jak woda także z czasem pewnie zkusimy się na jakieś tańsze.Zobaczymy.
A wiesz jeśli chodzi o kąpiel małego to w szpitalu położne przychodziły i codziennie dzieciaczki były kąpane.Wczoraj o raz pirwszy wykapaliśmy malego sami w domu i muszę powiedzieć że poszło szybko i gładko mały nawet nie zapłakał(chyba lubi kapiele jak mamusia)także będziemy raczej codziennie kapać chyba że coś wypadnie.
Teraz w piątek mamy już wyznaczoną wizytę w tym szpitalu gdzie rodziłam z neonatologiem.A do pediatry to dopiero jak małego w przychodni zarejestrujemy i odrazu umówimy się z położną na wizytę domową.

Jak mąż wróci z pracy to zgra mi zdjęcia małego na laptopa i postaram się wkleić może się uda:):)

Do góry