reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Luty 2012

Munie - kciuki zaciśnięte:)

Magdabb a u Ciebie wszystkie przepowiadacze ucichły?? To jeszcze nie dziś jednak?? Dawaj znać co i jak:)

Ostatnia edycja:
reklama
Arlij u mnie jakoś na poród się nie zanosi :) szyjkę mam długą, twardą i zamkniętą a i tak boli mnie strasznie podbrzusze i krzyż, więc się obawiam tego przenoszenia i podawania oxy w szpitalu- boję się tego jak ognia.
dodatkowo mam problemy w wypróżnieniem od 2 dni a ta herbatka trochę oczyszcza, może mi ulży trochę :)

a poważnie to ja mam już dosyć bycia w ciąży ;P i nie mogę się naszej córeczki doczekać :)
wkurwia mnie wszystko- najmniejsyz pyłek na podłodze, szoruję kuchnię o 3 rano, mam fobie, że nie mogę zostawić brudnego domu jak będę rodziła i koniecznie musze mieć umyte i pachnące włosy w dzień porodu więc...codziennie je myje na wszelki wypadek :) czekam jeszcze tydzień i piję tą herbatkę.

Munie trzymam kciuki za szybkie i bezbolesne narodziny!

Ostatnia edycja:
chouette82- hahaha rozbroiłaś mnie z tymi włosami :-)
Ja najchętniej bym się wylegiwała w wannie non stop, ale wiem, że nie można tak za dużo...
Munie- Trzymam kciuki :**

Hej Mamuśki,

Ciekawe co u Munie i Sonki???

Ależ wczoraj mieliśmy nerwowy dzień. Coś z elektryką nam się stało i dzięki Bogu że akurat m był w garażu bo cały sprzęt nadawałby się do wyrzucenia a równie dobrze instalacja mogłaby się zapalić. Na szczęście przyjechał fachowiec i wszystko powymieniał i zabezpieczył.

Digitalis - to nie tak że się nie przejmujemy dietą. Mój synek nie jest alergikiem ale oczywiście miał skazę białkową według lekarzy i przez kilka tygodni byłam na chlebie i wodzie - co bardzo niekorzystnie wpływa na laktację no bo z czego dzidzia ma czerpać wartościowe składniki i skąd ma brać się mleczko. Teraz będę próbowała jeść wszystko oczywiście nie mówię o frytkach smażonych na głębokim oleju czy kapuście z grochem. Jak najbardziej lekkostrawne rzeczy, pieczone, gotowane, grillowane delikatnie przyprawione ale przyprawione.

Betibeti - ten czas tak szybko leci że zanim się obejrzysz a będziesz w bezpiecznym terminie, oczywiście wypoczywaj, leż i goń swoich Panów do roboty :tak:

Isia - super że przyjęcie się udało fajnie się jest tak spotkać i powymieniać doświadczeniami.

Vanilia - przytulanki z mężem są jak najbardziej wskazana a w szczególności jego sperma. Nam położna kazała jak najwięcej. Powiedziała że może nie do końca przyspiesza to poród, ale sprawia że szyjka staje się miękka i plastyczna i kobiecie zdecydowanie lepiej się rodzi. A żeby mi się tak chciało jak Tobie, jakoś weny u mnie brak :zawstydzona/y:

Lady - strasznie współczuję że na sam koniec takie problemy.

Dziewczyny a wiecie co z naszymi serialami, bo większość stron została pozamykana :-(

Lekarz chce robic mi juz ciecie.twierdzi ze rodze.na ktg są.silne skurcze a ja ch Nie odczuwam bolesnie...Nie wiem.czy można rodzic bez bolu...

chouette82 ja wlasnie wczoraj o tych wlosach pisalam ,ze ostatnio sie przerazilam ze jak mnie wezmie to pojade do szpitala z brudnymi wlosami i tez je myje co chwile!!! hehehe
Weronika- no wlasnie wscieklam sie, bo chcialam sobie jakis nowy serial zaczac a tutaj wszystkie stare sezony niedostepne.
Korzystam nadal z tej samej strony Seriale online oglądaj na iiTV.info, oni tam podali linki do innych odtwarzaczy.Przynajmniej tak bylo wczoraj.
Mialas wczoraj "wesoly" dzien.

MUNIE -3 mam kciuki!!!!fajnie ze nie boli:tak:

reklama
chouette rozumiem z tymi włosami - sama też prawie codziennie myję i co chwile robię depilację co by sie nie stresować swoim stanem/wyglądem w tej ważnej chwili:-)

magdabb czyli mozliwe, że to tylko zapowiedź...

Munie trzymam kciuki, słyszałam o przypadkach że kobiety nie czuły skurczy do rowarcia nawet 7-8cm, dopiero potem....powodzenia!!!:)

Olcia - ale to miłe z jej strony, super że masz wsparcie w rodzinie byłego i że mimo iż sama za dużo nie ma to zadbała o Ciebie.

a tak z innej beczki.....szczególnie podwójne i potrójne mamy....jak sobie radzicie z problemem w postaci chrzestnych? u nas taka posucha w rodzinie bo ja mam jedną siostrę i maż siostrę, Nadii chrzestnymi została moja siostra i szwagier...inna inszość, że własnie są rok po rozwodzie i chrzestny zerwał kontakty całkiem...teraz mamy problem z drugą córą bo chrzestna będzie siotra męża a nie mamy nikogo na chrzestnego...moja siostra jest 10 lat młodsza, na razie ma chłopaka 5 lat i pewnie za jakiś czas ślub ale...no własnie....kuzyni odpadają bo w sumie rzadko się widujemy a chciałabym żeby chrzestni byli na tyle bliscy ze przy kazdej rodzinnej okazji mamy kontakt...czyli zostaje chłopak mojej siostry...

Jak widać ślub też nie daj gwarancji że zostanie w rodzinie ale jakoś mam obawy bo On jeszcze nawet nie wszedł do rodziny chociaż tak już jest traktowany....

Poza tym dzisiaj Nadia z takim zapałem naklejała na ścianę naklejki w kąciku Leny, aż jej sie uszy trzęsły....będzie super starszą siostrą:)

Ostatnia edycja:
Do góry