reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Luty 2012

Digitalis- tez tak mysle, ze lepiej zeby byla przy mnie.
Susi- ja to tez czasem nie wiem ile wyplaty dostal m, czasem sie spytam ile mu zostalo po oplaceniu rach i tyle.Tez sie wszyscy dziwia jak to osobna kasa itp,mysleli ze to tylko tak przejsciowo jak zamieszkalismy razem, a po slubie sie zmieni.Ale nam tak dobrze.
No i m podlogi, szkoda ze tylko tam gdzie chodzil w buciorach!! po faktach domyje reszte.Ech faceci!!!!:tak:

reklama
Czesc Dziewuszki!
tynka27 trzymam kciuki!
Pojechalam jeszcze na wieczor kupic literki na sciane dla Martinka i sobie je poukladalam na lozeczku na razie (podanie do M o zawieszenie napisalam, teraz ustawowe 3 dni pewnie musze odczekac:-)) i tak sie na nie gapie i mi sie micha smieje.
U nas mamy 2 konta (no w sumie 3 bo jeszcze biznesowe): jedno gdzie ida moje pieniazki i to jest na zycie a co zostanie plus M jak pracuje to te pieniazki ida na drugie konto i sa na remont czy ekstra wydatki. A, ze ksiegowosc mam we krwi i ubostwiam finanse to ja sie wszystkim zajmuje. M jak ma jakis wiekszy wydatek to sie pyta tylko skad ma wziasc.
Ale staramy sie raz w miesiacu razem usiasc i przeanalizowac na co wydajemy, co nas w tym miesiacu czeka itd.
Oznak porodu u mnie ciagle brak, za to stopy mam jak balony i dlonie mnie bola jak codzien.
Ide cos robic z tym moim powerem bo szkoda dnia.
U nas niby snieg jest ale cieplo, ma byc 10 stopni nawet w tym tygodniu.

Ostatnia edycja:
Widzę że niedziela mija spokojnie, no chyba że po kryjomu się coś dzieje:tak:, ciekawe jak sobie radzi Tynka no i co z Mitrą??? Nie macie do niej nr telefonu???

Ja nadal walczę z przeziębieniem. Domowe sposoby nie zdają egzaminu, ani woda morska ani euforbium czy maść majerankowa - ledwo dycham. Ainach21 - m chciał mi kupić mucofluid, niestety jest na receptę :-(. Spróbowałam sulfanirolu - jedyny który działa mam nadzieję że dzidzi nie zaszkodzi ale biorę go ostrożnie tylko kiedy idę spać.

Cyśka - dzięki twoim postom zaczynam wierzyć że dzieci mogą być małymi aniołkami do tej pory była to dla mnie abstrakcja :-p

Coraz więcej tych fałszywych alarmów, ale jak zacznie się dziać to pewnie na forum zrobi się pusto bo po suwaczkach widzę że większość z nas ma terminy na pierwszą połowę lutego :tak:

Cyska, ciesze sie bardzo ze taka pelna zycia jestes i szczesliwa :))) widac spelniona matka jestes :)

A my na placu zabaw bylismy, jako tako Lepsza pogoda byla Tzn nie lalo i nie wialo niewiadomo jak wiec wyczolgalismy sie z domu wrecz :eek:
Nadinka zadowolona na maxa Wyszalala sie ja sie nalazilam a teraz maly mi tak w brzuchu fika ze szok :)

U nas pieniadz wspolny jest Mamy swoje konta wspolny dostep od poczatku naszej znajomosci D bardzo mi ufal i ja jemu i tak rozmawialismy na ten temat i wspolny mamy budzet Oboje nie narzekamy Kazdy wie ile jest za co jest placone i jestesmy zadowolenii :)

Zmykamy jeszcze zobaczyc bajke na canal plusie, zakochany wilczek czy jakos tak Mam nadzieje ze ladna bedzie :)

Ciao

Ostatnia edycja:
Mamy osobne konta ale głównie ze względu na fakt, że ja dużo kupuje na allegro i chce mieć osobne zestawienia i łatwiej mi tak się odnależć. Kasę mamy generalnie wspólną ale na 2 kontach, ja płacę kredyt, mąż resztę rachunków a jedzenie jak wypadnie i kto akurat ma. W pierwszej kolejności zawsze idzie kasa męża oczywiście;). On pilnuje terminów i płatności więc tak jest łatwiej. W zasadzie nie ma nigdy problemu jak ja wydam swoje na siebie i Nadię bo mój mąż generalnie nie lubi na siebie wydawać i nie czuje potrzeby, to raczej ja mu czasem coś zakupie przy okazji wypadu na zakupy ale On płaci za to za różne rzeczy do domu i tak sie kręci.
Zawsze wiemy ile mamy i ile możemy wspólnie wydać z tych 2 kont. Na wakacje odkładamy każdy od siebie ile uznaje za stosowne.

reklama
cyśka- kwitniesz kobieto :)
tynka- gratulacje!!!!

U nas wspólne konto, ja ogarniam wszystkie wydatki, mój mąż nie ma pojęcia o rachunkach, ile wydajemy na zakupy itd.

Do góry