reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Luty 2012

Cześć dziewczyny :)
U nas ostatnio ciężkie dni. Od poniedziałku Igor chorował, okazało się że trzydniówkę tzw gdzieś załapał no i do tego zęby pełną parą (nie ma jeszcze ani jednego) powoli prześwituje lewa górna jedynka. Nocki tak samo ciężkie, pobudki co godzinę czasem częściej i krótkie drzemki w dzień. Do tego wszystkiego mnie też coś bierze.. cudownie :/
Wizyty w toalecie wyglądają podobnie, z młodym na rękach, a kąpiel - do niedawna zapinałam do fotelika i brałam ze sobą, teraz już umie się z niego wypiąć, więc yyy nie mam pomysłu co dalej
Isia - zdrówka dla Tomcia!
Olcia - moje libido spadło do podziemi więc mogę męża udostępnić! Ty jesteś z Tychów, prawda?? to po sąsiedzku :D
Czas do spania bo nocka taka krótka.
Kolorowych snów :)

reklama
hej, tyle się opisałam, że w końcu mnie wylogowało i wszystko znikło a nie mam siły pisać jeszcze raz tego wszystkiego, jest jakiś sposób żeby nie tracić tego co się napisało?
dziewczyny, filmiki i wasze dzieciaczki rewelacyjne:-):-):-)

ja w tym tyg tylko czytałam, bo m miał drugą zmianę, a ja po całym dniu czasami nawet kompa nie włączałam...

ameryka u nas też długo nie było rutyny, natomiast teraz jest i jest o wiele lepiej, zwłaszcza jeśli chodzi o spanie...

Isia przykro z powodu Tomka, najgorsze w posiadaniu zwierząt jest to, że się patrzy jak umierają, on młodziutki jeszcze, może to jednak da się wyleczyć...

a propos facetów, moja siostra właśnie wróciła do swojego po raz nie wiem który, bo nawet oni chyba przestali liczyć, to się ciągnie już 4 lata, on się nie deklaruje a jej bardzo na nim zależy, wiele mu wybacza (jak dla mnie zbyt wiele)...

Dziewczyny, siedzę od rana na necie i szukam jakiegoś konkretnego info, bo mnie coś w nocy męczyło, że źle karmię swoje dziecko :baffled:. tzn. o te mleko chodzi. ja daje młodemu rano holle z owocami, ale na wodzie. dopóki popijał cycem, to się nie martwiłam, ale teraz zjada większe porcje i już nie chce popić mlekiem (czasami się zdarza, ale nie często). jednak nie o to chcę zapytać. na wieczór przed spaniem dostaje cyca, ale chciałabym wprowadzić kaszkę i to mój problem-z czym? :-:)-(. zostaje tylko preparat mlekozastępczy?

SPRITE mam ten sam dylemat młody ssie cyca tylko 2-3 razy dziennie i w nocy 1-2 razy.Rano i wieczorem robie mu kaszkę na wodzie w dzien zjada deserek z surowego owoca lub parowanego i obiadek problem w tm czy tego mleka nie pije za mało w dzien coraz częściej odmawia cyca a dziś w nocy pił tylko raz dlatego zastanawiam się czy tych kaszek nie robić juz na mleku żebym w końcu nie została z reka w nocniku bo dziecko przestanie ssac cyca a nie zechce pic mleka i jesc mlecznych kaszek.U nas niby oznak alergii jeszcze nie było ale starsze miały i boję sie jak ognia podac mu mleko hmm..moze powinnam zacząć od HA?

geniusia, mniej więcej, bo nie zapisuję, ale pamiętam, tyle że nie każdego dnia wygląda to tak samo:
- przy każdej pobudce w nocy, choć czasami tylko zrobi kilka łyków, ale budzi się często;
- proponuję po kaszce, ale ostatnio odmawia;
- między kaszką a obiadem wypija normalną porcję mleka (czyli 1);
- proponuję po obiedzie, ale nie chce;
- przed popołudniową drzemką normalna porcja (czyli 2);
- po kąpieli przed spaniem bardzo często wypija z dwóch cyców (czyli trochę większe 3).

ANEK M, nam pediatra kazała podać HA, ale młody ewidentnie źle reaguje na białko, więc nie rozumiem tej decyzji i boję się podać, a mam w domu.

Mleko HA podaje się jeżeli jest ryzyko alergii ale jej jeszcze nie stwierdzono tak jak w naszym przypadku.Jeżeli już wystąpiła reakcja na białko mleka lub nietolerancja laktozy wtedy trzeba podać preparaty mlekozastępcze.
Starszy syn pił bardzo długo Mleko sojowe dobrze je tolerowal ale teraz zdarza się i alergia na soję,córcia piła Pepti u niej na szczęscie była przejściowa nietolerancja laktozy i pepti jej służył jeżeli żadne z tych mlek nie podpasuje dziecku trzeba podać Nutramigen podobno okropny w smaku i dzieci na początku nie chcą go pić.
Pepti i nutramigen sa na receptę.

reklama
ANEK M, dlatego ja dalej karmię piersią, bo nie miałabym serca podawać tego paskudztwa, tym bardziej, że nawet z butelki nie potrafi pić (nie wiem, dlaczego niektórzy się z tego śmieją, jak mówię, że dziecko nie potrafi pić z butelki :szok:). wiem, że HA tylko dla zagrożonych alergią, bo tak pisze na opakowaniu. i nawet powiedziałam to lekarce, ale ona stwierdziła, że mam spróbować. ja piłam mleko sojowe do kawy, ale po kilku dniach młodego wysypało, więc wolę już nie ryzykować z sojowym.

u syna kuzynki sprawdza się mleko kozie, hmmm..

Do góry