reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Luty 2015

Aisha spokojnie ja też się boję ale nie myślę o tym damy radę nie ma innej opcji :) ja na szkole rodzenia dopiero od 28 tygodnia ciąży mogę chodzić bo u nas tak późno dopiero każą przychodzić a co lepsza będę musiała chodzić sama bo mój mąż nie da rady za długo pracuje :/

reklama
Vanilijka, a nie chciałabyś iść na szkołę rodzenia z siostrą czy przyjaciółką? Wiem, że to może nie to samo, ale na pewno byłoby razniej. U nas np. pokazywali techniki masażu pleców czy pozycje do porodu i wtedy osoba towarzysząca się przydawala.

O porodzie nie ma na razie co myśleć, dużo niepotrzebnego stresu i faktycznie każdy poród jest inny i najlepiej nie słuchać żadnych informacji o cudzych porodach, zwłaszcza tych "trudnych", bo się człowiek niepotrzebnie nakręca i czeka najgorszego. A pod koniec ciąży, wierzcie, że nie będziecie mogły się już porodu doczekać :-) żeby w końcu mieć Maluszka po drugiej stronie :-)

Jakbym mogla wybierac to juz chcialabym urodzic.. owszem boje sie porodu, ale to co sie dzieje ze mna od pasa w dol to jakas masakra. Pol godziny temu 5 minut szlam po lazienki.. tak cholernoe bolaly mnie plecy.. a to dopiero 21 tydz ;/

hehe no bo to jeste tez tak

na poczatku : oj sie boje
srodek : chce miec babla przy sobie
koniec : K****urwa niech mi ktos pomoze i go wyciagnie ze mnie :-)

to tak na rozluznienie porodeowej atmosfery :-)

Zyrafka pewnie że bym chciała ale siostra moja nie chce bo mówi że to nie dla niej a znów przyjaciółki mają swoje rodziny pracę wątpię żeby którąś znalazła jeszcze czas na moja szkole rodzenia jeszcze 7 tygodni do szkoły rodzenia może coś się zmieni i sama nie będę chodzić zobaczymy

vanilijka ja znalazłam u siebie szkole rodzenia, w której na zajęcia mogą uczęszczać tylko mamy, może coś takiego jest też u Ciebie?

Ja mam nadzieje że uda nam sie razem z mężem te zajęcia odbyć ale w razie co to jest alternatywa :)

vanilijka rozumiem :) to faktycznie średnio, zanim ta znalazłam to też myslalam że będzie średnio jak maz nie będzie mógł chodzić, bo koleżanek nie chce fatygowac a rodzina daleko ale jak u Ciebie jest tylko jedna szkoła to jest szansa że będą tez inne mamy bez partnerów

reklama
vanilijka, anii84 może jakieś przyszłe mamy na babyboomie się znajdą, które tez z różnych przyczyn same będą uczestniczyć, no cóż ja trochę daleko mam do Was z dolnośląskiego :-(, ale może trzeba się "ogłosić"

Do góry