reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MACIERZYńSTWO OD QCHNI, DIETY

No to ja Ci napisze swój obiadek, mielone mieso, jedno jajko w to, pieprz, sól (lub vegeta lepszy smak), cebulkę
w kostke podsmażam na patelni na złoto i wtedy dodaje do mieska, mieszam wsio, formuje kotleciki, obtaczam
w bułce tartej i na gorąca oliwe na złoto piekę do tego ziemniaczki gotowane z koperkiem, buraczki i sałata
ze smietana ( sos do sałaty to śmietana gesta, troche octu 1mała łyżeczka, 1 mała łyzeczka cukru, pieprz, sól
ja dodaje maggi jeszcze w płynie pare kropli - posmakuj jak Ci podchodzi smak ma byc słodko-ostry) mieszam dobrze sos
by sie składniki wymieszały i polewam liscie sałaty a na wierzch posypuje pestakmi słonecznika fajnie chrupią!!
I to wsio!!! ;)

reklama
Remeny przygotowujesz sie do roli mamy? :) Ja tak na prawde zaczęłam gotowac jak pojawil się Matuś (nomoże troszke wcześniej). Większość przepisów brałam z gazetek dla mam. Polecam mają super przepisy - w większości bardzo zdrowe i łatwe.

Karola, wypadaloby sie czegos nauczyc nareszcie :) A jak sie mąż cieszy jak raz na miesiac ugotuje obiad, ho ho ;D
Czesto mam ochote na cos pysznego, a jakos brakuje weny, nie umiem eksperymentowac w kuchni (straszne rzeczy mi wychodza) wiec sprawdzone przepisy sa najlepsze! A gazetek rzeczywiscie musze poszukac, choc mam juz dosc spora sterte przepisow z roznych gazet, slicznie poukladane leza w segregatorku i czekaja na dobre czasy ;)

Kachna, Karolla, dzieki! :-*

Dziewczyny!! Wstyd się przyznać ale właśnie pożarłam pół czekolady. Nowość MILKA Migdałowo Waniliowa
mniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam niebo w gębie ;-) jadłam jak ziemniaki hehehe ;D

ja tam jestem gorącą fanką Kinder Bueno ;) choć Pawełek też mi smakiem pasuje :)

Właśnie zajadam krokieta z mięsem i zapijam jednodniowym sokiem z buraków :p

ech ja wole juz nie pisac o przysmaku moima Pawełka uwielbiam, ale zawasze mnie zzamoli...odkrylam jednak Maćka z nadzieniem adwokata i khmmm opieram sie jak moge.....
Karolla kotleciki robisz tak samiusio jak ja :-)

reklama
Oj a ja bym wszystko zjadła. No i lanie mi się należy bo po ponad misiącu nie jedzenia slodyczy (ze względu na wynik glukozy) zeżarłam dziecku marsa. Wiem, że nie powinnam, ale jakos nie mogłam. No i 2 grzechy w jednym, bo raz, ze mi nie wolno, a dwa, że to bylo do paczki mikolajkowej dla Matiego.
Wiem, wiem będziecie krzyczeć, ale cóż zrobić. Obiecuję, że już więcej nie będę.

Do góry