reklama

Maj 2012

j spakowałąm rozek i cienki kocyk. Z pogoda moze byc róznie, a noce to juz na pewno nie beda upalne. Poza tym od razu po porodzie to trzeba malucha dogrzac, bo róznica temperatury wewntrz i na zewnatrz duza, poza tym po kapieli tez sie przyda by dogrzac przez chwile.

reklama
rożka nie biorę, w sumie to nie wiem, czy w ogóle go użyję, bo nie wyobrażam sobie w upał dziecka trzymać w różku.. w szpitalu zawijają w takie małe kocyki z poszewkach, Bartisiowi było ciepło, więc jako jedyne dziecko był bez czapki i w samą poszewkę zawinięty.
w ogóle nie podoba mi się jak krępują maluszki w szpitalu, niby im lepiej, bo ciasno jak w brzuszku mamy, ale dla mnie to takie nieludzkie, owijać rączki wzdłuż ciałka, nóżki następną pieluchą i jeszcze ten kocyk..
jedyne co jest w tym na plus, to mniej się niedoświadczony człowiek boi, że zrobi krzywdę dziecku, bo łatwiej trzymać zawiniątko niż wiercącego się noworodka. rożek był nam potrzebny przez 2 tygodnie, później był za mały i już się nie baliśmy..

No wlasnie nie mysle, ze w nocy w szpitalu bedzie zimniej jak w dzien na wiosne.
U nas nie zawijaja tak jak zaneta pisze, jedynie kocyk daja, wiec mysle ze obejdzie bez rozka, zobacze jeszcze. A pamietam jak bylam mala i szlam do szpitala ogladac noworodka jakiegos to pozniej prawie plakalam mamie, ze te dzieci takie biedne, zawiniete i nie maja jak sie poruszac. Od malego klaustrofobie mialam od samego patrzenia;-)))

zanetaa ja do szpitala potrzebuje, na wyjscie to mysle body z dlugim, polspiochy czy legginsy i skarpety+ dresik taki caly. Upalu nie bedzie raczej, max 15st wiec nie wyletnimy sie;-)

Mysle, ze wezme troche tego i tego, mam nadzieje nie polezec dluzej niz 24h.

Carmella dziewczyny maja racje...dawaj fote!!!!!!!!!! :-)))))))
No i wstaw fotki MArcelka w domowych pieleszach:-) A ubranka masz dla niego chlopiece?

Bierzecie rozki do szpitala? zwracajac uwage na upaly w PL?

Ollena ja to spakowalam bodziaki z dlugim rekawem i spodenki , pajacyki to mam do spania to wzielam i body z krotkim rekawkiem.
Ale to ja Ciebie powinnam sie pytac co zabrac bo Ty juz tu rodzilas:D, ale tak jak ty tez mam nadzieje ze w ciagu 24h wyjde do domku z synusiem.
Ja rozka nawet nie kupilam.

As - kciuki mocno zacisniete
biggrin.gif

pieszczoszka - mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze ale lepiej wszystko sprawdzic. &&&&&! za Was
happy8se.gif

Oj ja dzis po obiadku taka obiejdzona ze masakra , ale tak za mna chodzila marchewka ze musialam sobie obrac 4szt i wlasnie je jem:-D

Aga rozek mam po Patryku, ale inaczej tez bym nie kupowala.
Ja niby wiem co brac, ale mysle sobie czy nikt mnie nie opitoli, ze cos zlego zakladam;-))) glupota! przy Patryku mialam same body i pajace na start, pozniej wyczailam, ze body z dlugim i polspiochy najwygodniejsze. A teraz cieplo bedzie (ekhmm...) to bedzie maluchowi cieplo w samym body z dlugim, spodenkach i pod kocykiem/rozkiem.

A ja po 18 nie jem nic, ale za to mam takie pragnienie ze szok..teraz sikam co 5min:/

Aga masz gdzies nr swoj tel? bys podala to bym Cie poinformowala o porodzie czy cos.

Ostatnia edycja:
Flaurka, wlasnie tez patrzylam na strone z pogoda i super to wyglada :) u nas jutro ma byc 26 stopni!!! od razu sie czlowiek lepiej czuje jak takie piekne sloneczko :)
zycze wam dobrej nocki i do jutra :* ja mam jutro szkole rodzenia, spotkanie z kolezanka wiec pewnie pojawie sie poznym popoludniem
dobranoc!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry