reklama

Maj 2012

od 8 leze na plecach - maly na mnie spi- mam czas was nadrobic, a poza tym to chyba strzelily mi ze 3 zebra, tak bardzo chce sie obrocic a nie chce małpki budzic... ten post pisze 1 palcem bez patrzenia na klawisze - zajal mi 5 minut;)

reklama
Pyza już tak fajnie spała, ale narzucił sobie kocyk na głowę (znowu :-D) i wpadł w totalną panikę :-D ale taką, że tata musiał go uśpić w bujaczku, taki był spadakowany :-D:-D

azula - światełko dla Twojego Syna
[*]

dorka - dla Twojej Mamy również
[*]

Smutno tu się zrobiło. Dołączam do tych, których Rodzice odeszli. Mój Tato zmarł jak miałam 5 lat, nawet go nie pamiętam:-( Uciekam do książki, aby doła nie załapać..

Czarnula83 a ten kolega jest tzw proffesional? Bo na tej aplikacji pisze ze musi to buc ksiadz, policjant, urzednik lub lekarz... Ja mam osobe ktora jest producentem i niewiem czy ona moze mi podpisac ta aplikacje?, chce sie upewnic zanim zaplace i wysle im to wszystko... Nasza starsza ma polski paszport ale tez mamy juz dosc co roku go ponawiac wiec w tym roku R jedzie sam z Amelia na tydz do Pl po dowod tymczasowy dla niej a dla Olki postanowilismy zrobic juz brytyjski co bedzie spokoj.... No i tak jak myslalam z tym smoczkiem:( pytac sie nie wypytuje duzo o niego, ale juz 1,5 godz siedze i czekam az zasnie:( ohhh jak te smoczki uzalezniaja:-). Zycze wszystkim spokojnej i przespanej nocki

ale sie rozpisalyscie przez te 2 dni a ja nie mialam czasu zeby sie odezwac. troche tylko podczytywalam. wczoraj caly dzien bylismy poza domem - na zakupach i w odwiedzinach u rodzinki z zaproszeniami na chrzciny. a dzisiaj odwiedzily mnie cztery kolezanki z coreczkami, w tym dwie z blizniaczkami :) moj Stas byl jednym rodzynkiem wsrod szesciu malych dziewczynek, najstarsze mialy 4 latka a najmlodsza 10 miesiecy :) wesolo bylo :)

witamy nowe majowe mamusie :)

Elipaw, moje gratulacje!!!

azula, bardzo wspolczuje
[*]

zmykam do spania chociaz pewnie mala pijawka zaraz obudzi sie na jedzenie. ostatnio budzi sie w nocy przewaznie 2 razy chociaz zdarza sie i ze raz sie obudzi.

zmykam bo padam z nog. mam nadzieje ze jutro uda mi sie zajrzec

dobrej nocki Majoweczki :*

Mam pytanie do dziewczyn ktore mieszkaja za granica PL, jaki paszport wyrabiacie dla swoich dzieciaczkow?

Witaj na forum :)
Ja mieszkm w UK i córka ma paszport brytyjski i dla synka teraz też na brytyjski wysłałam aplikacje. Główny powód to taki,że brytyjski dostaje na 5lat,zero komplikacji,nie musieliśmy tracić czasu w konsulacie bo pocztą się to załatwia no i na razie tu będziemy,nie wiem na jak długo,może na stałe,może nie ale w razie jak tu zostaniemy to z brytyjskim obywatelstwem będzie im łatwiej.
Mnie obie aplikacje podpisała menagerka w pracy. Ona jest staff development and welfare menager i takie stanowisko wpisała w tej aplikacji.

azula współvzuję,strasznie to przykre. Aż mnie ciary przeszły

andav ale dowód wyrabia się w PL na podstawie polskiego aktu urodzenia a żebyśmy do PL polecieli to Młody musi mieć jakiś dokument-bo wiadomo,że bez dziecka nie polecimy. Owszem mogłabym wysłać np mojej mamie papiery i upoważnienie aby przetłumaczyła,wyrobiła polski akt ur i złożyła wniosek ale po co jej tyłek zawracać. A płacić za to w konsulacie kupę kasy to też be sensu. Paszport (nawet polski w konsulacie) szybciej i łatwiej.

elipaw gratuluje :)

Ja też dołaczam do tych co chca zgubic zbędne kilogramy,ja to bym chciała jeszcze conajmniej 10 się pozbyć. Do wagi sprzed ciązy wróciłam szybciutko ale od kilku tyg ani drgnie w dół a ja ciążę zaczynałam z nadwagą sporą a chciałabym się tej nadwagi pozbyć.

Ostatnia edycja:
Witam:-) Ależ wy produkujecie:-) U nas jakoś leci, mała marudna ale to chyba będzie taki charakterek:-) Pogoda dziś taka strasznie śpiąca, że chyba zaraz wrócę spać póki Julcia śpi:-)
Azula współczuje ale Amelka to takie światełko dla Was:-)
Elipaw gratulacje:-)
Witam nowe mamusie:-)
Uciekam jeszcze trochę pospać do później:-) Miłego dnia:-)

reklama
Witam i ja,
dzieciaczki spia(spaly,V sie wlasnie obudzila-Leo padl o 20 i nadal chrapie),S w pracy,to ja sobie siedze i...sprzatam,tylko teraz podloga mi schnie to wskoczylam na forum ;-) Dzis mam w planach sporo rzeczy,bo jestem sama caly dzien,ale zobaczymy ile mi sie uda dokonac w rzeczywistosci ;-)
Bea28 moj S jest Wlochem,a dzieciaczki maja tylko wloskie obywatelstwo,bo ich nie rejestrowalam w PL(jednakze chyba sie na to skusze jak pojade kiedys do kraju),oboje posiadaja 3letnie dowody osobiste,ale dopiero weszly dla maluchow w ubieglym roku.Paszporty dla dzieci ponizej 5r.z.sa roczne,czeka sie na nie dlugo i kosztuja,wiec na podroze po UE wystarczy im dowod.
Co do smoczka,V zaprzestala smoczkowanie juz dluzszy czas temu,ale szczerze chcialabym czasem moc go uzyc :-pA jak to sie stalo?Po prost zabralam jej smoczek i powiedzialam,ze juz duza z niej dziewczynka.Poza tym ma przyjaciol poczawszy od +6lat,wiec widzi ze oni nie uzywaja smoczka,tragedii z tym nie bylo.Za to z pieluszkowaniem no comment.Widocznie to nie jej czas.Opcji nie ma,zeby zrobila siku do nocnika,wszedzie,ale nie tam:confused2:Za to z kupka lata na nocnik,ale zaczelam tez niedawno,tylko ze teraz zakladam jej pieluszke,bo naprawde siku znajdowalam wszedzie.Jestem przeciwna zmuszaniu dziecka do zalatwiania potrzeb na nocnik przed 2 r.z.Czy to jedno,czy to drugie,ale nie gniewajcie sie,to tylko moj osobisty styl zycia.Ah,jeszcze jedno,poznalam pare osob z dziecmi w wieku V i wiecie co,nie tylko moja coreczka jeszcze nie mowi(w sensie,uzywa b.malo slow),niektore dzieciaczki nawet starsze od niej o pol roku,mowia tylko 2-3slowa(mama,papa,tata).Jakos "kamien spadl mi z serca".Pojdzie do przedszkola,to zacznie trajkotac ;-)I jak z pieluszka sie nie uda,to moze tez widzac inne dzieci zacznie chodzic bez pieluszki.
Eh,Majoweczki mamuski po raz pierwszy,jeszcze wiele zmartwien przed Wami (nami),cieszymy sie ze mamy niemowlaki w domu ;-)
Ok znikam,podloga wyschla,ide sprzatac w pokojach,a sypialnie zostawie na pozniej,jak Leo wstanie.Spokojnego dnia Kochane! :*
Wiki jak poszlo na wizytacji ;-)?
Pieszczoszka trzeba miec duzo zaparcia,zeby przejsc na jakakolwiek diete,cwiczyc etc...Moim zdaniem wizyta u dietetyka i duuuuuuuzo silnej woli zdzialaja cuda.Tylko musisz sie postarac,a nie miec wymowki :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry