reklama

Maj 2012

reklama
:cool:
ok- moj sie urodzil w de wiec ma obywatelstwo- nie wzielam pod uwage ze wy wyemigrowaliscie juz z dzieciaczkami.
No właśnie nie dogadałyśmy się. Moje dzieciaczki urodziły się oboje w UK,a że ja tu jestem wystarczająco długo to też mogą mieć obywatelstwo. Myślałam,ze masz na myśli polski dowód osobisty. A w UK nie ma czegoś takiego jak dowody osobiste. Dokumenty tożsamości ze zdjęciem tu to paszporty ew prawo jazdy.

No faktycznie duża dziewczynka :) Ale najważniejsze żeby zdrowa była. Witaj na majóweczkach

na razie ze zdrówkiem wszystko dobrze- mała dostałą po urodzeniu 10 punktów i jak dotąd nie przytrafiło nam się nic, nawet żaden katarek (odpukać w niemalowane) szczepienia też zniosła dobrze, następne mamy 1 sierpnia i mam nadzieję, że znów nie będzie żadnych dodatków typu gorączka itp. rozgadane to moje dziecię strasznie- już nie nadążam odpowiadac :-)

Witajcie
My wyspane:-) Amelka spala cala noc bez smoczka, rewelacja!!!, koniec ze smoczkiem:-)... co do Olki to poszla spac o 21 wstala o 2.30 a pozniej o 6, wypila i poszla dalej spac;-).

joasia i czarnula dzieki wam:-) to znaczy, ze moge isc do mojej "angielskiej rodziny" po podpis, oni sa producentami i bylam u nich juz raz, ale powiedzieli, ze oni nie moga podpisac, ale skoro wy macie od innych osob rowniez, to sprobuje.

niuska,joannagro....witajcie

fiore
ja sobie chyba tez narazie dam spokoj z sikaniem, widocznie to jeszcze nie jej czas, z kupa niema problemu, ale z sikaniem poczekamy.

Przepowiadali dzis 22st i slonce a tu wielka dupa:no:, myslalam ze wybiore sie z dzieciaczkami na spacer, na jakis plac zabaw a tu chmurzyska deszczowe i wiatr. Ide sobie kawke zrobic, musze pomyslec co dzis na obiad zrobic, jak ja nie lubie wymyslac co tu zrobic... Katasza tobie zazdroszcze, co czytam to masz danie od tesciowej:)

Ide, milego dnia majoweczki

Czarnula, joasia jak moge spytac z jakiego rejonu Uk jestescie??

Bea bo ja mam wspaniałą teściową (chociaż potrafi być irytująca). Teraz jest na zwolnieniu bo ma problemy z biodrem i kręgosłupem więc siedzi w domu i gotuje. Ale ja też się w kuchni udzielam :) Wczoraj piekłam ciasto z wiśniami a w zeszłym tygodniu z bananami. Aha no i teściowa mieszka w bloku po drugiej stronie ulicy więc i my na obiad wpadamy raz na 2-3 tygodnie. Z taką samą częstotliwością bywamy u moich rodziców. Wiem- za dobrze mi ;-)

hej laseczki podczytuje was caly czas ale jakos nie mam weny do pisania ostanio.
witam wszystkie nowe mamusie :-) przez te kilka dni sie was tyle namnozylo :-)fajnie :-)
u nas pogoda od rana okropna leje leje.....i leje wiec ze spaceru dzisiaj nici :no:
u nas ogolnie ok cycujemy sie nadal , maly rosnie , marudzi czasami , coraz wiecej gada po swojemu ,pieknie sie usmiecha wiec nie narzekam .kolki nas ominely i mam nadz ze juz ich nie bedzie :no:
Kubus dzisiaj wstał po 1 potem po 3 potem po 5 ale spacyfikowal go smokiem i pospal do 6 jeszcze a mi przez ta pogode to normalnie sie same oczy zamykaly ja nie wiem jak taki maly ludź moze tak czesto wstawac :-).... teraz tez chrapie wiec mam chwile dla siebie :-)

milego dnia kochane ;****

no to sobie mały pospal:eek: juz sie przebudził i uskutecznia gadania do zwierzaka z karuzelki:-D

Ostatnia edycja:
Katasza aj tam zaraz za dobrze :) po prostu miło i przyjemnie :P
Zaneta ciekawe na jak długo teściowa zapamięta to co jej powiedziałaś... Moja też od dwóch dni znowu wyszukuje chorób u Gabrysia, tym razem genetycznych... Jeny aż mnie trzęsie... Najpierw niech się ona douczy a później się doszukuje bo wychodzi u niej brak wiedzy na podstawę medyczno-biologiczną... Na szczęście ze mną ona się boi kłócić bo wie że ja za pyskata jestem, za to teraz niszczy życie mojemu Sebie i jego siostrze (która jest po medycynie) że nie mają racji bo mały ma takie i takie symptomy...

Mały dziś całą noc cycał z częstotliwością co 2h. Miałam go w łóżku bo bym już totalnie się nie wyspała. I w ogóle gdy Gabryś skończył 2 miesiące i 1 dzień jego kupa się zmieniła, tak bardzo nagle. Jest gęściejsza i jaśniejsza. Mam rozumieć że jak skończy 4 miesiące to już będzie bobki robił :P dziwne to zjawisko...

Teraz sobie przysnął z dydem w pyszczku i mam dosłownie chwilę żeby się oporządzić. Dziś jedziemy na pobliski basen dziki. Seba przeszuka wody w poszukiwaniu owadów a ja będę zbierać rośliny do zielnika :) chodliwy interes mówię Wam :P

Także idę myć włoski i spadamy na łono natury
BUZIAM :***************** i miłego dzionka :*****************

reklama
Bea28 ja do 17.09 musze zdjac pieluszke V,bo zaczyna przedszkole.A chce zeby juz w pazdzierniku mogla zaczac chodzic na cale dnie,bo jak bedzie miala pieluche to tylko na pol dnia :sorry: Gratuluje odjecia smoczka!

Witam serdecznie nowe Majowe Mamusie :tak:

Ja bylam na spacerze z maluchami,pogoda dziwna wyszlam to bylo mi zimno,dzieci "opatulone",wracalismy po 45min zgrzani,rozebrani i plywajacy w pocie.No comment.
Teraz szykuje powoli grillowane warzywa na obiad,bo ja tez zaczelam diete...nie odchudzajaca,ale "zdrowe zywienie".
Milego popoludnia! :*

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry