• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

Moja Ninia też nie chciała butli, ale okazało się, że to zawartość jej nie pasowała a nie butla. Dziś wypiła mleczko z butelki lovi i nie miała nic przeciwko, wcześnie raz udało jej się wypić z aventa. Woda, koperek i rumianek odpadają.

reklama
Witam na chwilke u mnie jak nazazie zastój z bb a szkoda , jak jest pogoda to na dworze siedze a jak nie ma to Bart okpuje komputer heheh niestety zle wychowanie ale co zrobic.... niech sie wakacje konczą , bedzie przedszkole bardziej wychowawcze zajecia ...

U nas w miarę ok, mała rosnie i zadncyh problemow nie przysparza jak by nie starszak to nie mam dziecka w domu to chyba nagrod za starszaka ( nie zapeszam) ja jakos zyje od eufori po depresje hehe przynajmnie noce mam na nabranie sił od rana ...szkod mi ze nie moge juz tyle uczesniczyc w dyskuskjach no ale cos za cos ...kocham te moje stwory i nie ma co zalowac ...kiedys sobie odbije ...to narazie laseczki

Idziemy spać, a jutro rano jedziemy nad morze - z Leszka córką i dwumiesięcznym dzieckiem - musiało mnie pokopać po głowie coś... Wybraliśmy Świnoujście, bo tam nie tylko plaża ale jest co robić z takim maluchem, nie męcząc go zbytnio. No ciekawe jak wyjdzie

Spoko, ja z moim 600 km jechałam i też się zastanawiam, kto mnie na to namówił, ale aż tak źle nie było. Świnoujście powiadasz, hehe to nie taki kawał od nas, w sumie ze 30 km ;)

dziewczyny mam pytanie bo jutro ide do mojej gin i chcialabym jej jakos podziekowac za opieke i ze byla przy moim porodzie. MA to byc cos symbolicznego, co sadzicie o jakims rafaello lub merci? moze macie jakies pomysly oczywiscie w granicach rozsadku:-D

Anik opisywala stan ospalego dziecka jako pielucha, jedzenie, chwila zabawy, spanie i znowu to samo. Moj tak normalnie funkcjonuje... Z tym dodatkiem, ze w nocy od razu zasypia, na spacerach czesto tez, ale bywa, ze patrzy w niebo tymi swoimi wielkimi oczetami. No i jak mu namieszam jakims wyjsciem na spotkanie mam, czy w gosci, to niezbyt chce spac, czy raczej usnac, bo jest marudny.

I na ten stan rzeczy nie narzekam. Dzis rano sie zmienilo i boje sie, ze to moze byc na stale. O 5 rano go przewinelam, nakarmilam, zawinelam - nie byl w pierwszej chwili zachwycony, ale usnal praktycznie od razu. Po czym za godzine placz. Zatkalam buziaka smokiem, nic, wsadzilam palca, ciut lepiej na pol minuty. Ryczy... Maz byl w domu juz wyszykowany do pracy, wiec nie wstajac, poprosilam o zmiane pieluchy, bo pewnie kupa. A tam nic, tzn mokra, ale nic nadzwyczajnego. Na rekach sie troche uspokajal i ciekawoscia zerkal na karuzelke. Polozylismy go bez wlaczania az z radosci zamachal lapkami i buzka sie usmiechnela. Czyli sie wyspal... Potem wlaczona karuzelka, troche spiewania na raczkach. Po godzinie cyc - wlasnie skonczyl, usmiechniety o spaniu nie mysli.

Czy to juz tak na zawsze...?

Ratunku!!! wymiekam...
Juz prawie godz 16,a moja paskuda praktycznie od 6:30 rano nie spi. Trudno liczyc te pare pieciominutowek przeplatanych marudzeniem. Nawet tulonyprzezemnie sie krecil jak dziki, chwilami drzemal albo po prostu zamykal namoment oczy,by zebrac sily. Raz przy suszarce moze z 10 minut sieudalo jednymciagiem mu oczy zamknac, aleja juz tego halasuzniescnie moglam, zreszta nie wiem, czytotakzdrowo. Wersja z ipada nie dziala dzisiaj, wiecnie moglam dac mu jakiejs cichszej wersji.
Na spacerze by pewnie usnal, ale ja sie sla iamna nogach i nie poszlismy.
Moze terazna cycu usnie,ja tez sprobuje zamknac oczy. I zycze wam lepszego dnia :)

My dzisiaj zaszalałyśmy i pospałyśmy do 7 :) Teraz Ula siedzi w bujaczku, ja się witam na bb i zaraz idę się za jakimś śniadankiem zakręcić. jest szansa, że W. dzisiaj wrócił koło 11 do domu to pójdziemy razem na spacer bo wreszcie się pogoda poprawia i dziś od rana świeci słoneczko :) Oby tylko nie zapeszyć.

Wikasik- ciesz się, że dopiero teraz jest tak aktywny w dzień. Moja jak miała miesiąc to potrafiła 11 godzin w ciągu dnia nie spać. Zresztą ja cały czas powtarzam sobie, że w dzień niech nie śpi jak nie ma ochoty ale niech noc będzie przespana :-)

Pieszczoszka a o której usypiasz Laurę na noc? Bo może trzeba by lekko przesunąć wieczorne usypianie.

Olisiaa- myślę, że będzie to miły gest. Możesz też dorzucić zdjęcie swojego maluszka. U mojej gin na ścianach wiszą zdjęcia maluszków którymi się opiekowała podczas ich pobytu w brzuszku :)

Wszystkim miłego dzionka życzę

reklama
Witajcie!
Dzis nie jestem pierwsza,ale tylko jedyne wejscie na net zaliczam,bo dzien spedze z Rodzina-choc nad morze nie pojdziemy:-(S jednak nie idzie do pracy!:tak:Za 2 h idziemy do pediatry z Leo,mam nadzieje ze bedzie ok.Maly obudzil sie o 2ej na jedzenie(wstal S),ale nie jadl od popoludnia,tylko spac tez jakos mu sie nie widzialo do prawie 22.V podobnie,zasnela ze mna w lozku i nikt jej nie przeniosl do lozeczka:sorry:
Andav,Wiki ja w domu po polsku nie mowie.Dla mnie by to bylo nienaturnalne-maz by mnie nie zrozumial,a przeciez go polskiego uczyc nie bede,on nie ma potrzeby go znac.Ja do PL nie mam zamiaru wracac,wiec moje dzieci niech sie uczac innych jezykow,bo mojego im nie potrzeba-chyba,ze kiedys mnie o jego nauke poprosza.Korzystam z okazji chloniecia dzieciecego i do slownika wprowadzam slowa angielskie - np.V mowi "daddy", "moon","stal(star"),"big","dog"(zreszta slyszy te slowa w tv,ogladajac "Dore").Nie myslcie tylko,ze "szpanuje",ale po prostu takie mam podejscie do sprawy nauki jezyka ;-)

Znikam,bo mi szykuja niespodzianke male szkraby z mezem wlacznie \ 0 ho ho ho...ciekawe co to bedzie.Juz mnie wolaja.Pa!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry