• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

witam :)
u nas noc nawet nawet mozna powiedziec ze sie wysalismy, ale teraz Ola sie marudna zrobila chyba pogoda tak wplwa bo zaczelo padac i grzmiec. Ja narazie uciekam do tak jak wczoraj pisalam mam wizyte u gin, kupilam rafaello w ramach podziekowac. Cos drobnego niezobowiazujacego. trzymajcie sie
Fiore wszystkiego najlepszego, samych slonecznych dni :* :* :*

reklama
Kasiula - u nas jest jeden warunek - musi być zdolny do bycia chrzestnym. i o ile rodzice nie muszą spełniać niemal żadnych, to chrzestni mają ich trochę. za grzech uznawane jest np. mieszkanie i współżycie bez ślubu kościelnego i to dyskwalifikuje kandydata. nas o to ksiądz pytał i mówił, że w przeciwnym razie nie ma mowy. musicie zapytać Waszego żeby później coś nie wyszło na chrzcie, choć (będę perfidna) nasz sie sprawdzał, wierzył na słowo, więc jeśli by się chciało to można by było skłamać (jestem niewierząca, więc tak to widzę, ale jak ktoś wierzy to kłamstwo w takim wypadku niszczy sens chrztu).
właśnie jak byłam zapisywać to mówiłam że chrzestna będzie osoba po cywilnym i powiedział to nie dobrze ale zapisał normalnie w zeszycie wszystkie dane nasze i chrzestnych dał karteczki do spowiedzi i kazał przyjśc 15 min przed chrztem z tymi karteczkami:-)Więc ja myślę że skoro zapisał i wogule to znaczy że bedzie mogła być taka chrzestna bo jak by było inaczej to chyba by powiedział od razu czy nie tak?? I teraz się denerwuję by cyrków nie było ale chyba nikt mi przed chrztem nie będzie kazał zmieniać chrzestnych:-) A co do wiary to jestem wierząca ale nie pojmuję tego jak jest że jak ktoś ma cywilny ślub to robią problem w kościele a jak mnóstwo ludzi żyje bez ślubu i mają dzieci to przystępują do komuni a po cywilnym nie ... głupota trochę ...

dzień dobry
u nas w końcu chyba prawdziwe lato będzie no już najwyższa pora:tak:
choróbsko u nas ustępuję, maluszek jak narazie nie zachorował i oby już tak było...
Alex u tatusia niestety dłużej niż 5 minut nie pobędzie i nic nie pomaga pielucha z moim zapachem nic uparty jak pierwsza dwójka:crazy:
Jutro zakończenie w przedszkolu u syna pewnie się wzruszę, a od września do prawdziwej szkoły idzie nie nadążam jak te moje urwisy rosną.
Dziewczyny co kupuje się paniom teraz na zakończenie przedszkola??Doradźcie coś
Co do snu to nie chwaląc małego, uparciuch śpi do 7 godziny rano z dwoma przerwami na karmienie:-)

Fiore kochan wszystkiego co najlepsze i szczęściem sie zwie :*:*:*

Witam Was majóweczki.
Na weekend jedziemy na wies :) Super bo sobie troszke odpoczniemy:-D i ciekawe jak Ali zareaguje :sorry:

Wrócę jeszcze do tych jezyków. U nas jest zabawny problem, bo ja po polsku, tata p portugalsku, a miedzy soba po angielsku rozmawiamy (z tym, że ten nasz angielski to łamany okrutnie). I tak się zastanawiam jakie będą z tego wynikały problemy i jak je rozwiązać. Nawet nie wiem do kogo ewentualnie się po jakąś fachową porade odezwać. Miała któraś podobną sytuację?

moja kolezanka jest polka i ma tez meza portugalczyka, jak jest sama z synkiem to mowi do niego po polsku, jak ojciec jest sam z synem to po portugalsku a jak sa we troje to po angielsku i zadnych problemow z synkiem nie maja, on ma 4 lata i zna te 3 jezyki - czyli taka sama sytuacja jak u ciebie

reklama
Wrócę jeszcze do tych jezyków. U nas jest zabawny problem, bo ja po polsku, tata p portugalsku, a miedzy soba po angielsku rozmawiamy (z tym, że ten nasz angielski to łamany okrutnie). I tak się zastanawiam jakie będą z tego wynikały problemy i jak je rozwiązać. Nawet nie wiem do kogo ewentualnie się po jakąś fachową porade odezwać. Miała któraś podobną sytuację?
Mały poliglota bedzie :tak::-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry