reklama

Maj 2012

my juz po lekarzu i po spacerku. na spacerku troche Was podczytalam ale nie dalam rady odpisac bo mi rece zmarzly :) odpisze to co pamietam :)

Flaurka, zanetaa, ja juz jeden test ciazowy mam za soba, zrobilam w tym tygodniu :) na szczescie negatywny. nie byloby zle zdyby byl pozytywny ale wolalabym jeszcze poczekac z pol roku :) trzeba uwazac :)

jesli chodzi o drzemki, to u nas z 3 zrobily sie ostatnio 2 i trwaja ok. 1h15m, mam nadzieje ze wydluza sie do 2 godzin tak jak bylo wczesniej. moj maluszek juz bez problemu wytrzymuje 3 godziny bez spania co wczesniej to bylo nie do pomyslenia. ostatnia drzemke mamy od dwoch dni miedzy 15 a 16.

andav, u nas ostatnio byly ciezkie dni i ja tez mialam niezle nerwy jak mi maly nie chcial spac w dzien. raz mi sie zdarzylo zostawic go placzacego w lozeczku, wyszlam do drugiego pokoju, wlaczylam glosno muzyke, wzielam 10 oddechow i wrocilam do niego. od razu zrobilo mi sie lepiej i go przepraszalam ale musialam tak... i zdarzylo mi sie tez krzyknac, strasznie mi z tym bylo zle ale juz bylam naprawde wycienczona.

buciki zimowe tez mam zamiar kupic, ale jeszcze nie wiem jakie, musze cos na allegro wypatrzec. nasza stopa ma 12cm i strasznie dlugi duzy palec :)

reklama
My po żłobku i jest coraz lepiej- Panie ją chwalą. Od poniedziałku będzie miała wydłużony czas pobytu i będzie dostawała obiadek.

Co do butków to ponieważ na razie Ula nosi jesienny kombinezonik dwuczęściowy bez stópek to kupiłam jej takie butki:
RiSocks | Produkty - Producent skarpet

U nas się sprawdzają i nie spadają. Zapinane są z boku na rzep. Zimowy kombinezon ma ze stópkami więc nam problem odpadnie.

Flaurka, Żaneta ja mam za sobą trzy:) A 9 jeszcze czeka w szufladzie:)

Ogólnie to po porodzie miałam dwie @, a teraz czekam na trzecią. Dzisiaj jest 51 dc:) Myślę, że zanim organizm róci do normy to musi trochę czasu minąć... Ja się już od miesiąca czuję okresowo (.)(.) pobolewają, podbrzusze też, a @ nie ma... Test też negatywny. I teraz na to wychodzi, że mam cykle dwumiesiączne

A co do spania to mój od porannej pobudzki czyli 8:30 ma właśnie drugą drzemkę:)

Ostatnia edycja:
ło jak fajnie,że biorę te cerazete Nie mam@ i o ciążę się nie lękam co prawda libido takie sobie raczej w skali od1-10 oceniam na 3-4 ale przynajnmiej testy ciążowe są nieruszane:-)My przy naszych dochodach i wieku to już więcej dzieci mieć nie powinniśmy :tak:ani pieniędzy ani sił byśmy nie mieli.Ja teraz każda złotówkę oglądam ,a tu zima idzie i wongel trza będzie dokupić bo tylko tona jest w piwnicy:-(

Azula ja jedynaka nie chce mieć, a tak naprawdę to zawsze jest jakieś ale przy dziecku:) Teraz by było za razem i ekonomicznie, bo rzeczy mam:) Tylko wymiana wózka by mnie czekała- znaczy mój bym sprzedała i kupiła podwójny:)

Paulinka ale Ty nie masz 45 lat i wnuka i reumatyzmu itpitd.Ja też synów miałam od razu Adam urodził się w maju ,a w styczniu zaszłam w ciążę.No to róbta rodzeństwo Mikusiowi.W sumie ciężko tylko przez pierwsze 1,5 roku potem już fajnie dzieci się razem bawią.I ja piszę tylko o sobie i swoich warunkach na posiadanie lub nie posiadanie kolejnego dziecka:tak:

Witajcie,

azula - nie byłam z nim u neurologa, pediatra go oglądała i nie zaobserwowała nic niepokojącego. Poza tym on nie ma typowych objawów wzmożonego napięcia mięśniowego, jest rozluźniony, nie zaciska rączek w piąstki, nie przekrzywia na daną stronę, nie jest sztywny... o obniżonym napięciu nawet nie ma co mówić. On wyma****e tymi łapeczkami głównie przy zasypianiu - obstawiam więc, że chyba musi z tego po prostu wyrosnąć. Spytam o to na kolejnej wizycie...

Co do nerwów - ha ha witam w klubie. Potrafi krzyczeć, robi takie "brrrr!" i często przy tym strzela mostek - opiera się na głowie i stopach... Oczywiście okłada mnie - zdarza się, ale czasami i przy normalnej zabawie - mam wrażenie, że chciałby pogłaskać, ale jeszcze tego nie potrafi :)

Czasami jak noszę go na rękach i zdarzy się, że mu się zachwieje pion przytrzymuje się moich... włosów. To z takich mniej miłych atrakcji :)

Co do bucików zimowych, kupiłam mu w H&M takie białe, na wierzchu całe w korzuszku, w środku polar H&M Nowe BUCIKI do Wózka Rozm. 18/19 ~ FUTERKO (2755219607) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - o, takie :)

Właśnie - jak to jest z robieniem mostka? Kalendarz rozwoju podaje, że 5 miesięczne niemowlęta potrafią zrobić mostek i to jest ok - norma, a na stronach internetowych (głównie matki...) straszą problemami z napięciem o.O

Ostatnia edycja:
reklama
Paulinko czy ja taka zaradna:blink: raczej nie bardzo po prostu po tylu latach mam meble jakie mam sprzet AGD i kupię nowe jak się zniszczy mi już nie zależy na super modnym wystroju wnętrz mam meble po dziadkach O coś w takim stylu.M poodnawiał i mamy jak mamy 100_0848.jpg.Ubranka zabawki używane lub nowe kupione okazyjnie.Nawet przed ciążą kurs zrobiłam na opiekunkę ale zaszłam w ciążę .No ale teraz małą chcę odchować chętnie bym się czyimś dzieciakiem w wieku Amisi zajeła za parę groszy:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry