natalka1704
Fanka BB :)
Kasiu no faktycznie nieprzyjemne to cwiczenie
biedactwo...no ale to dla jego dobra
ja nie pomoge bo sie nie znam niestety.
ja nie pomoge bo sie nie znam niestety.Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
ja nie pomoge bo sie nie znam niestety.
.Ale dzieci i tak płaczą przy tych ćwiczeniach bo muszą robić inne rzeczy niż by chciały.Cóż mam nadzieję ,że to dla ich dobra.Ja już pisałam jestem za stara na dziecko kolejne i za biedna.Bardzo tego żałuję bo Amelcia jak jedynaczka bdzie wychowana i na pewno usłyszę żebranie o siostrzyczkę
:-(
Bol, cierpienie i koszty daly mi raptem 2 lata a i tak bedzie po zebie. Drugi raz bym sobie oszczedzila. Cala kuracja z powiklaniami trwala 2 lata plus 2 lata "cieszenia" sie zebem a i tak pojdzie sie...
), wyrywanie poltorej godziny (albo 5 minut) - wszystko zalezy od zeba. Po wyrwaniu goic sie moze i z tydzien. Decydujace jest: czy jest sens ratowac ten zab? Jak rokowania sa dobre to warto walczyc. Ale jak masz sie meczyc tak jak ja - to lepiej wyrwac. Zgorzel brzmi strasznie, to ostatnie stadium... Nie wiem, czy ten zab jest do odratowania. Jak tak - to probuj, przezyjesz. Ale jak nie to po co? Po trzydzieste i tak trudno znalezc kogokolwiek, kto nie stracil chocby jednego trzonowca - i to wlasnie tak wyglada: leczenie, przeleczenie, kanalowka i... rwanie. I to u ludzi dbajacych o zdrowie i zeby! Nie kazdy zab da sie odratowac. Moje mialy krete kanaly i olbrzymie ognisko ropy, ktorego nie wytrula wielotygodniowa antybiotykoterapia, nacinania, czyszczenie kosci. Niestety niektore zeby trzeba odzalowac i tyle. A walczylo z nim az 4 dentystow w tym jeden chirurg szczekowy. I bez przesady to nie jest tak, ze wyrwanie siodemki spowoduje Sodome i Gomore w buzi i koniecznosc protez - nie rozsmieszajcie mnie
Nic ale to nic sie nie stanie. Latwo rzucic haslo "ratuj zeba" - po takim horrorze jaki ja przeszlam zastanowilabym sie 100 razy zamiast kierowac sie "ideologia". Dlatego ja bym to skosultowala z innym dentysta - czy ten zab jest do odratowania i to bylaby dla mnie podstawa do decyzji
Niestety takie sa fakty: siekacze latwiej sie poddaja kanalowkom niz trzonowce 

) - z przypadkami, ze to on chce i ja namawia nie spotkalam sie w realu - ciekawy fenomen i z gruntu pozytywny :-)
Choc z drugiej strony czulam sie bardzo kobieco i podobalam sie sobie :-)
) albo sie... przeterminuje
:-)
Mnie kanałowe wcale nie bolało tzn dostałam znieczulenie i juz. Ze zgorzelem nie wolno wyrywać, bo jakby się rozlał to musieliby ci na chirurgii szczękę czyścic. To jest woler z ropą w twojej szczęce, trzeba to wyleczyć a później dopiero można się do zeba dotknąć nie wazne czy leczyć czy wyrywać. Przynajmniej moja wiedza taka była na ten temat do tej pory.Mam pytanie jak np . mam do leczenia kanałowo zęba siódemkę( i jest w nim zgorzel) nie moge jej po prostu wyrwac??
kilolciu Twój mąż musi strasznie lubić dzieci![]()
no właśnie tak samo jak u zanety - jęczął i jęczał i jęczął a ile mozna jęczenia słuchać? Za pierwszym razem to ja mówiłam zdecydowane nie i 2 lata trwało nim mnie urobił i wtedy faktycznie użył ostatecznych argumentów, bo znajomym urodziło się dziecko i ja chetnie im pomagałam, zostawałam na kilka godzin itp poza tym uczę w szkole wiec mój postawił sprawe na ostrzu - ja go nie kocham, bo nie chcę mieć z nim dzieci, bo ja dzieci tak lubię i w pracy i u znajoych a z nim nie. A mi tak naprawdę to wystarczalo, wiedziałam jak to będzie wyglądać - orka na ugorze 24h na dobę 7 dni w tygodniu a tak polulałam 2 godzinki, pobawilam się przez 6 i oddałam włąścicielom, udałam się na imprezkę, do fryzjera, wyspałam i czułam się spełniona maciezyńsko. No ale jak było walczyc z takim argumentem i 2 latami jęczenia? poddałam się choć przerażona byłam niemilosiernie. Nie powiem spodobało mi się (choc serce do pracy straciłam zupelnie - chyba mam już przesyt) i wiadomo było, że tych dzieci będzie więcej i nawet na samym poczatku mówilismy, ze będą co 2lata ale w miarę jak dziec podrastał okazywało się, że to nie jest taka prosta sprawa wiec ta teoretyczna różnica wieku się rozciagała ale tu znów zaczęło się jęczenie! a ja mam alergię na jęczenie. Zapewne dlatego teraz cała 4 jęczy jak coś chce no i znów dla świętego spokoju się zgodziłamkilolek - jak Cie maz przekonal do dziecka? Jakich argumentow musi uzyc facet, by przekonac babke nie chcaca dzieci do wduzej rodziny, bo jestec ciekawa? ;-) Fajnie, ze Twoj kocha dzieci, super, ze sa tacy faceciMojemu tez sie marzyla gromadka ale po przelezanej ciazy i markujacym wredziolku urealnil swoje marzenia bez dodatkowej argumentacji z mojej strony :-)
Annte: a czemu sobie nie wyobrazasz dwojki teraz?? Co stoi na przeszkodzie??
Zaneta: no i pamietaj ze mozna miec okres i byc w ciazywiec moze cos tam widza po oczach
( zart)
tak to prawda ciaza piekny stan a o wszystkich zlych dniach sie zapomina!! Warto sie poswiecic dla tych cudownych chwil
![]()
Annte, czemu piszesz, ze spanie z dzieckiem nie jest dobre... Jesli i dziecko i ty czerpiecie z tego radosc, to jest to dobreU nas Robert na dobre sie zadomowil i tylko dzieci temu jestem jako tako wyspana, bo bez rozbudzania, moge do piersi dostawic i spie dalej. Poza tym oboje z mezem uwielbiamy poranki z naszym maluszkiem. Moze jest jeden minus - o rodzenstwo w takich warunkach trudno, dla niektorych to moze sie plusem okazac
![]()
My zamierzamy sie starac, jak Robert bedzie mial ok. roczku i wierzymy, ze nam tym raem nieco sprawniej pojdzie. Byloby dobrze, bym mogla troche popracowac przed urodzeniem drugiego malenstwa. Przy Robercie pomoze nam moja mama.