reklama

Maj 2012

witam majóweczki,
wszytkim potrzebującym życzę zdrówka!
as dzięki za wieści od suzi trzymamy kciuki
moje dzieciaki usmarkane ale odpukać narazie bez innych objawów a ja dziś biegnę posłuchać serducha i zbadać mocz u położnej trzymanie kciuków wskazane:tak:
życzę wszystkim miłego dnia
brrr ale zimno u nas 0 stopni i jest okropnie zimno choć wiem że w Polsce duuuużo zimniej....

reklama
Pieszczoszka - mam zgagi potężne, a raczej miałam. Poczytałam trochę i przeszły mi jak zmieniłam sposób jedzenia. Zero słodyczy - jak już to jem galaretki owocowe i owoce - ale do popołudnia - max do 18-19 a spać chodzę ok. 23-24. Zero białego pieczywa, zero smażonego. Jem co 3-4 godziny - np 1 kanapkę, miskę zupy - małe porcje i częściej. No a głównie wychodzi mi, że problemem były: ciastka (zwłaszcza drożdżówki), jedzenie wieczorne i leżenie po jedzeniu - teraz bardzo rzadko się kładę w ogóle - tylko jak mnie brzuch boli. I od jakichś dwóch tygodni nie wiem co to zgaga, a wcześniej miałam wrażenie, że mi wypali przełyk.

Witam majóweczki
ja po spacerku , ale mrozisko,-13 st:-) ale fajnie tak sie przejsc , dobrze ze chociaz słoneczko swieci :tak:

co do rozstepow to poki co mnie to omija i mam nadz ze tak zostanie juz do końca :sorry:

co do zgagi to mnie tez od czasu do czasu meczy ale nie az tak mocna jak ciebie pieszczoszka , mnie z reguly po zjedzeniu czegos ostrego bierze wiec staram sie unikac i tez lezenia po jedzeniu bo wtedy tez dostawałam:eek:

a sikanie mnie meczy najbardziej za dnia , jak mi mały skoczy na pęcherz to nie ma zmiłuj :eek: i nawet jak wychodze gdzies na spacer czy zakupy to trwa do krótko albo ide tam gdzie jest ubikacja bo inaczej nie dałabym rady . Noc normalnie przespie ale jak wstaje to juz z mega pełnym pecherzem :eek: mi lekarz powiedział przy pierwszej wizycie ze mam sie do tego przyzwyczajac bo z czasem bedzie jeszcze gorzej :eek: no i mial racje :wściekła/y:

Trzymam kciuki zeby wam te skurcze minely dziewczyny !i za suzi oby z ta cukrzyca to pomyłka !
Karis &&&&&
Miłego dnia :-)

Cześć dziewczyny, jeśli można chętnie do Was dołączę. Poczytuje Was od jakiegoś czasu. Ja mam termin na 31 maja więc "łapię się" na styk w maj :)

Ostatnia edycja:
ja juz po spacerku krociutkim :)strasznie zimno, u nas -12.
pieszczoszka, co do zgagi to mnie tez meczylam straszna, ale zaczelam robic tak jak pisze Flaurka - male porcje jedzenia ale czesto, unikac slodyczy zwlaszcza czekolady i ostrych potraw, w ciagu dnia zjem jakis jogurt bo to neutralizuje kwasy i dodatkowo pije jeszcze mleko przed snem, tak pol szklanki lub szklanke i jest ok.
jesli chodzi o sikananie to u mnie tez duuuzo i czesto w nocy niestety tez.
As, dzieki za wiesci od Suzi i ucaluj ja od nas! trzymam kciuki za wszystkie ktore tego potrzebuja!!!
witamy nowa mame :)

biedna suzi jak by było mało to jeszcze ta cholerna cukrzyca:-( oby wynik był mylny:-(
fiore jak najbardziej wyślij małą z mężem bo będzie mieć choć chwilę na odpoczynek:tak:
u mnie noc ok pomijając 1 wstawanie do wc i kilka przebudzeń nad ranem z powodu bolących bioder itd...
o 15.30 wizyta u gina cieszę się że znów zobaczymy maluszka:-)

Też się męczę z zgaga ,czasem w nocy mnie obudzi to musze usiąść bo myślę ze sie uduszę maskarka ...
ale prawda najbardziej mam po słodkim i jak się bardzo najem , więc jem mniejsze porcje ale dalej ja mam niestety , staram sie tez jeśc ostatni posilek duzo duzo przed spaniem :sorry:

reklama
Mnie też w nocy baardzo bolą biodra, do łazienki wstaję jakieś 4-5 razy i zgaga też mnie w nocy męczy. Na to więc wychodzi, że noc jest raczej męką niż odpoczynkiem...
A od wczoraj mam zmienioną dietę, Przytyłam od początku ciąży 7 kg, więc lekarz nakazał dietę. Zero słodyczy, ziemniaków, chleba, makaronu, ryżu, kaszy, zup... Same warzywa, owoce i ryby. O mleku, jajkach i mięsie nic nie mówił, więc chyba mogę.... No i wynegocjowałam żurek raz na dwa tygodnie:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry