reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2012

As dlaczego układ neurologiczny w 8 m-cu siada? Jakoś się przeraziłam :eek:
W 8 miesiącu na nowo rozwijają się wszystkie końcówki i zakończenia nerwowe .
Dzieci urodzone w 8 miesiącu mają dużo więcej powikłań neurologicznych w związku z tym niż te urodzone w 7 miesiącu ciąży ...

Ja to się boję, ze sttarsze pójda nieco w odstawkę albo nawet sporo, bo niestety moj bład ale jak sie Micał urodził to Kuba poszedl. Oj trwało to dośc dlugo nim się uczucia unormowaly. W tej chwili jest jeszcze zupelnie inaczej. Nie martwię sie o Zuzę zupelnie. Jeslis ię martwię, nawte wpadam w panikę chwilami to nie w sensie, ze ogę ciązy nie donosic, skończy się tragicznie czy cos w tym stylu tylko że jesli coś sie stanie to ja trafię do szpitala to moje starsze dzieci zostaną w domu, bez mamy na nawet 3 miesiące, a to przeciiez bardzo trudne dla dziecka. Dziwne myślenie wiem ale i specjalnie się tym nie przejmuje, bo to jednak ciąża, hormony, cżlowiek robi sie niepoważny i nieobliczalny
Jak jest więcej dzieci w domu wymagających opieki to trzeba po prostu wypośrodkować ...
Inaczej człowiek zgłupieje...:rofl2::rofl2::rofl2:

reklama
a tam, gadanie - lato będzie, puści się hałastre na podwórko, co parę godzin rzuci jakąs bułkę czy parówkę i wszyscy będą szczęśliwi ;-) żartuję
przejda hormony, zacznie się myśleć "po ludzku"

Fiore, pamietam w modlitwie!

Dobranoc ciezaroweczki :)

I jeszcze dopisze, co u mnie. Kolezanka skontaktowala mnie z ze znajoma, mama trojki dzieci i pielegniarka. Teraz robi studia z poloznictwa i szukala 5 ciezarnych kobiet w ramach praktyk. Takze bede miala dodatkowe wsparcie. Od najblizszej wizyty ma ze mna chodzic do szpitala, bedzie takze przy porodzie, co bardzo odciazy psychicznie mojego meza, bo stresuje sie niesamowicie, a potem zajrzy do mnie pare razy do domu - oprocz standardowych wizyt mi przyslugujacych. No i wszystko za darmo :)

Juz czwartek, a ja jeszcze mam zaleglosci - mialam napisac o sobotniej szkole rodzenia, a za 2 dni kolejne zajecia! Musze sie sprezyc, moze jeszcze dzis?

trzymam kciuki za fiore. Jak tylko starszego do przedszkola wyslalam weszlam sprwic czy wszytko u niej ok. Martwie sie o nich.

Wikasik super z tą położną

Dzisiaj wreszcie zrobię cos dla siebie. Co czwartek przychodiz do mnie ciocia do Michała na 2 godizny (w ramach przecinania pępowiny). W zesżłym tygodniu pojechłam do spzitala ale dziś zmaierzam iśc na pazurki! lez dawno nie bylam

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczęta

Cieszę się, że Fiore z Leo walczą dzielnie. Wymyślcie jak tylko ja przekonać do leżenia jak wróci do domu - mi bez małego dziecka byłoby bardzo ciężko...

Kilolek - Ty bardzo mądrze prawisz - moje pazury i brwi juz o pomstę do nieba wołają - plan na dziś - upodobnic sie do mnie sprzed pół roku:)

Miłego dnia, potrzebującym otuchy.

Ja też się witam z rana. Już po śniadanku więc zbieram się na spacer z miauczącym psem. Strasznie się upierdliwy zrobił. Idąc za waszym przykładem, chyba też sobie zrobię dzień dla urody, ale takie domowe spa. W sobotę idziemy na imieniny do mojego taty więc wypadałoby się jakoś prezentować.
Mała od rana szaleje w brzuchu więc mam nadzieję, że się odkręci z tej pępowiny a nie wręcz przeciwnie :-)
Trzymam kciuki za Fiore i Leo oraz całą resztę potrzebujących.

reklama
dzien dobry dziewczynki! u nas tez dzisiaj pochmurno i wietrznie i w zwiazku z tym internet odmawia mi posluszenstwa, ale na szczescie udalo mi sie uruchomic zeby zobaczyc co u Was. nieustanne kciuki za fiore!!!
moj maly tez ostro szaleje od rana, wlasciwie to ostatnio mam wrazenie ze szaleje bez przerwy.
chyba sie jeszcze poloze bo w taka pogode az sie nie chce z lozeczka wychodzic.
milego dnia dla Was wszystkich!!!

Do góry