reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Maj 2013 :):)

wiesz one nawet nie wiedzą pewnie o możliwości badania szyjki macicy! No bo i skąd? Ale ile znam dziewczyn żadna z nich nie miała problemów mimo braku badań, jedna urodziła w 32 tygodniu ale dzidziek zdrowy, druga w 35 i też mała ma się dobrze. Nie znam nikogo kto stracił ciąże, urodził przed 30 tygodniem albo ma chore dziecko ... Może po prostu widzą szyjkę na skanie? I jeśli wygląda ok w 12 i 20 tygodniu to wychodzą z założenia że już będzie ok?

nanu ciesz się, mój to zapyta jak sie czuje, czy mi cos podać itp ale jakiegoś większego zaangażowania w ciąże nie przejawia. Ma czasem jakiś przebłysk ale nie nazbyt często. Aż mi czasem przykro że sam z własnej inicjatywy nic nie zrobi...

Ostatnia edycja:
reklama
Kartagina, babo jedna, przecież macica składa się z mięśni!!! :-)

Nanu, dobrze chłop mówi! Polać mu!

Ostatnia edycja:
no tak citrus ale mnie przepisywali mg na skurcze w łydkach i myślałam że na macicę nie pomagają... dobra w piątek zainwestuję:-):-)

Kartagina, magnez pomaga na wiele dolegliwości, na przykład na napięcie nerwowe i przemęczenie. Nie tylko na mięśnie, dlatego warto go brać stale, nie tylko w ciąży czy przy skurczach mięśni ;-)

Sembo, ja nie smażyłam nigdy, ale standardowo polecam wszystko od Doroty: http://www.mojewypieki.com/kategoria/tlusty-czwartek
Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby z jej przepisu coś spierdzielić, to moja absolutna bogini od słodkości :-p

noż kurde dziewczyny jak Boga kocham! w Anglii nic takiego nie robią, dopiero ostatnio lekarz mnie po brzuchu macał żeby zobaczyć jak dziecko leży, żadnego badania ginekologicznego nie miałam!!

w se to samo, zadnych ginekologow, nawet przy porodzie, polozne i tyle, gin jest wzywany w razie ciecia..
ja cala ciaze z Mary przelazilam bez gina, nic sie nie dzialo ..

teraz chodze tylko ze wzgledu na przebyta trzy lata temu ciezka operacje ginekologiczna..

witamy, dzien dobry kochane...
mialam piec paczki, zapomnialam kupic proszku do pieczenia, ale za to kupilam wszystko co niepotrzebne...a do tego przepisu proszek, nie drozdze i serki homo..
nie chce mi sie wracac, sypie snieg i jest 3 na plusie, wiec mozecie sobie wyobrazic..
musze znalezc inny przepis

jeszcze apropos szyjki, zawsze mi dlugosc mierza na usg, gin sprawdza czy jest zamknieta

Ostatnia edycja:
dziewczyny właśnie byłam w toalecie i papier przy podcieraniu czerwony... nie wiem skąd to - 3majcie kciuki! czekam na S i jedziemy do lekarza!

reklama
Czesc laski;)

O kurka Nanu oby to nic powaznego!!! A Twoj prawiemąż złoty;))) Mója jakos nie ma takiego podejscia i zapalu... Moze to dlatego, ze biedny malo czasu ma :-(

Citrus - dzieki za przepisy na paczki;D Moze cos dzis usmaze...

Bo dzis dzien lenia mam;]

Do góry