reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Maj 2013 :):)

kora - doskonale rozumiem twoje zmartwienie...
U mojej córy w przedszkolu w listopadzie stwierdzili, że panuje ospa. Ja nigdy nie chorowałam na ospę więc po powrocie do domu szybko szukałam info w necie na temat ospy w czasie ciąży. Konsekwencje przechodzenia w ciąży - koszmarne. Młoda już nie chodziła do przedszkola, bo ja się bałam... ale po dwóch tygodniach młodą i tak wysypało... Była jednym wielkim chodzącym bąblem. no i ja czekałam aż mnie wysypie... strasznie się bałam, ale najgorsze by było, gdybym dostała ospy w pierwszym trymestrze bądź zaraz przed urodzeniem. Ja już byłam w II tr. więc niby bardziej bezpieczny termin. Zrobiłam badanie krwi na obecność przeciwciał, wydałam 85 zł żeby dowiedzieć się, że wyniki będę mieć za 2-3 tygodnie, co mnie rozwaliło, bo w ciągu tego czasu pewnie wyszły by mi bąble i już bym wszystko wiedziała.... Bąbli nie dostałam, a wyniki badań potwierdziły, że ospę już przechodziłam. Na co moja mama stwierdziła, że to niemożliwe, bo ona głowe dałaby sobie uciąć, że nie miałam :)

framama - ja tak po części rozumiem twoją nadopiekuńczość :) chociaż mnie już dawno przeszła, bo musiałam iść do pracy więc młoda zostawała u babci, a teraz w przedszkolu. Dziś nawet spała u babci bo mnie po przeziębieniu zrobiły się jakieś powikłania i dostałam zapalenia zatok szczękowych.cała głowa, zatoki, policzki, i zęby tak mnie bolą, że spać w ogóle nie potrafię :< nie dałabym rady zająć się i sobą i młodą....
Moja droga - czas na zmiany :) wyluzuj troszkę i daj swobody młodej. krzywda jej się nie stanie. wiadomo, że z mamusią najlepiej, ale czas to zmienić :)

aska - bede trzymac kciuki za przeszczep. oby bylo szybko i bezboleśnie.

ewelinkam- ja zarowno poprzednia jak i terazniejsza ciaze przechodze z cisnieniem 90/60:)
mój rekord to jakos 80/40 i polozna pytala, czy dobrze sie czuje, czy nie wezwac lekarza, czy ja wciaz zyję :>

za szpitlane dziewczyny - trzymam kciuki. jutro środa to może Was puszczą :>

reklama
Olga podobnie jak Ty i Zapominajka też tak sądzę odnośnie szpitala, dlatego choć mogłabym inaczej, wybieram państwowy szpital, nie potrzebuję aż tak bardzo słodkiego pierdzenia nad sobą, wystarczy mi zwykła życzliwość i przede wszystkim kompetencje tych, którzy tam pracują

Kartagina wspaniałe wiadomości o córeczce, silna dziewczyna z niej jest :)

Ewelinka może jakąś kawkę, jeśli możesz?

U nas też spadł śnieg, ale akurat to mi się podoba, za to niedługo marzec i nie obejrzymy się, przyjdzie wiosna :)
heh, a u mnie cuda się dzieją, udało się zwalczyć zaparcie ;)

Kartagina gratuluje zdrowej i duzej coreczki:-)zobaczysz z moczem tez bedzie ok a i trzymam &&&& za jutrzejsze wyjscie.
Ardzesh ja zazwyczaj mam dobre to cisnienie u mnie raczej z pulsem szwankuje czasami.nie wiem czy to pogoda tak na mnie dziala czy co masakra jakas:-(

Elsa juz pilam i nic mi nie pomaga ale na szczescie juz obiad ugotowalam meza do pracy wyslalam wiec bede lezec i czekac az mi przejdzie bo slaba jestem strasznie.

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny :) Coraz więcej Majówek to i ja się ujawnię. Wprawdzie terminy mam różne, bo z OM na 4.05, z usg 28.04. Urodzę pewnie jeszcze wcześniej bo będą bliźniaki :)...żeby Kaja nie była osamotniona. Przyjmiecie jeszcze jedną ciążówkę????

Nigdy nie udzielałam się na takich forach więc z góry wybaczcie błędy, bo będę się uczyć...

Ostatnia edycja:
Kartagina cudowne wieści! tak się cieszę że córeczka już taka duża.
Rysia jaki duuuży chłopak z Twojego synusia :-)

Elsa a dlaczego uważasz ,ze w prywatnej klinice są lekarza o mniejszych kompetencjach niż w państwowych ?

Elajar witaj u nas!cudownie ,że będziesz mieć bliźnięta!

zima zima zima, pada pada śnieg!!! ...taka pogoda ostatnio chyba w grudniu była! tylko że ciepło i zaraz pewnie radocha dzieciakom się skończy...:-p

mama mi powiedziała że najbliższe 2 tygodnie pozamieniała sobie zmiany na 13:00 więc o 8 będzie już do mnie przyjeżdżać. strasznie się cieszę bo będę miała z głowy opiekę nad synkiem- śniadanie, pampersy, usypianie w południe itp- a to jednak wymagało wstawania z wyrka. jakoś przebrniemy do tego 30tyg. jakoś się wszystko układa;-)

Olga gratuluję 100-dniówki! teraz to już z górki będzie!:tak:

Ewelinkaam pilnuj ciśnienia bo strasznie niskie ci wyszło, może to tylko chwilowe...:szok:

Fiołkowa dzięki za wsparcie! wiesz, jakby miało być coś nie tak to lepiej w szpitalu niż za późno...

ardzesh ale ci się udało z tą ospą! normalnie błogosławiony czas!:-) tylko takie wyniki powinni ekspresowo robić, zwłaszcza że strasznie drogo! może wirusa miałaś tego samego ale objawił się w innej infekcji! tak jak mój tata miał opryszczkę na wardze, zaraził mnie (w ciąży) i przez cytomegalię poroniłam bo to podobno ten sam wirus... ale było minęło..:baffled:

Aśka normalnie jakbym tylko mogła to bym się spakowała i jechała wam pomóc, tak mi szkoda dziewczynek... I CIEBIE!! trudny czas, oby szybko minęło... wspieram cię całym serduchem ( a nawet dwoma) i życzę wam dużo sił!:rofl2::-)

rysia no niezłe chłopisko- już się popisuje:) a widzę że my terminowo podobnie:happy:

ELAJAR WITAJ! normalnie wysyp jakiś czy co?? do maja to nas tu pewnie cała drużyna będzie! duże dzieciaczki! a który to tydzień?

OBIAD NADCHODZI... CIEKAWE CO..:laugh2:

Ostatnia edycja:
reklama
To moja druga ciąża. Moja córeczka w Walentynki skończyła 2 latka, no a teraz ma być parka. Dzieciaki duże jak na bliźniaki, bo już ważą po ponad 1300g. To dla nas wielka nespodzianka, zwłaszcza że mój gin na 1 usg nie zauważył drugiego bąbelka i połowę ciąży przechodziłam z jednym dzieciątkiem. Na usg połówkowym okazało się, ze będzie dwoje....szok ogromny

Do góry