reklama

Maj 2013 :):)

Wlasnie mialam do Was pisac moje spostrzezenia.Wiadomo,ze w chorobie lezalam bo na nogach nie mialam sily stac :sorry2: Ale i tak zaszly w moim ciele znaczace zmiany!To znaczy brzuszek sie baaardzo obnizyl.Jak dostalam tych bolesnych skurczy(przysiegam,ze pierwszy raz w tej ciazy myslalam,ze urodze wczesniaka!Ten szczegolny rodzaj bolu jest nie do podrobienia.WIEM,ze to nie byly BH!)to od tamtej pory jak za dlugo posmigam wyraznie czuje glowke dziecka...no wlasnie-taki kanal!Do begu,gotowi,start...:baffled: Wizyta w piatek.Ja nie naleze do panikarzy ale oszczedzam sie juz w ramach zdrowego rozsadku.11.04. to najwczesniejszy przewidywany przeze mnie termin-ciaza bedzie donoszona dokladnie tego dnia :-D No i odczuwam te cholerne bole w pachwinach.Az chodzic czasem nie mozna...
Czy ktores juz tez tak maja?Zwlaszcza te z poczatku maja?Ja sie zaczelam cykac....

reklama
Czesc dziewczynki:)normalnie jakas handra mnie dopadla nic mi sie nie chce nawet siedziec przy lapku i pisac na bb,zmeczona juz jestem ta ciaza ale jeszcze troche.dzisiaj mam usg po poludniu i mam troche stracha co tam z tym moim lobuzem czy wszystko ok.no nic ide nadroic co napisalyscie przez weekend bedzie trudno jak zawsze:-D

Ej, dziołchy, nie spieszcie się za mocno z tymi porodami, co? Mnie też się w ostatnich dniach wydawało, że dziecko jest już maksymalnie nisko, a na wizycie się okazało, że WCALE NIE :szok:

Za to dzisiaj mi się śniło, że byłam u ginekologa i że mam rozwarcie małe. Człowiek ogłupieje od samego myślenia o tych rzeczach! A tu Święta idą, trzeba wytrzymać, żeby się najeść po same pachy pysznych i ciężkostrawnych rzeczy, bo później "na lekko" aż do Bożego Narodzenia :-D

Mdła uważaj na siebie, dużo leż i się nie przemęczaj. Jeszcze trochę, już tak niewiele zostało.
A ja czekam na te bóle w pachwinach, wtedy będzie znaczyło, że mała się przewróciła główką w dół, póki co cisza...

Kora30 i PolaTola aż dziwne, że tylko chłopcy dają tak popalić :-D Mój Wiktorek też już w nocy nas budzi.. ostatnio mój partner skarżył się, że dostał kopniaka w plecy w nocy od mojego brzuchola. :-D

Mdła ojej, oby się tak maluchowi nie spieszyło. Mnie dzisiaj w nocy obudziły straszne skurcze ale jest dużo za wcześnie i mam nadzieję, że jednak młody się tam w brzuszku jeszcze pobuja do końca maja. Trzymam kciuki, by się maluszek Tobie nie pospieszył.

Ale mi się dzisiaj nic nie chce.. a tyle do zrobienia.. Ja niewyspana. Straszny leń ze mnie :D na szczęście wyznaję zasadę "zrób teraz to, co do zrobienia jutro.. a będziesz mieć dzień na leżenie brzuchem do góry" :-D

Dzień dobry baby;
witam się bez sił na cokolwiek.
A jeszcze młodego w domu zostawiłam, bo mi się wydawało, że ma mocny katar - teraz żałuję, bo jego roznosi, a ja nawet siedzieć nie mam siły.

No to chyba taki dzień .... mi też się nic nie chce ... a mam tyle do zrobienia, że na samą myśl mi się nie chce.
Mała w brzuchu tak wariuje, że chyba zaraz przez pępek wylezie.
Jutro chyba pojadę honorowo oddać siuśki i krew, żeby wyniki były na czwartek.
Ja nie wiem jak rozpoznać jak jest ułożone dziecko bo ja jej ruchy czuję wszędzie i nie ma sposobu żeby jednoznacznie stwierdzić czy to są nogi czy ręce - głowa czy pupa ;-) na szczęście nic mnie nie boli.

Ja sie nie spiesze i staram sie nie panikowac...Przynajmniej mam o co polozna dzisiaj sie wypytac.Spokojna jestem bardzo.Tylko dotarlo do mnie z cala brutalnoscia,ze juz nie wolno mi zapominac ze jestem w ciazy.I ten ostatni miesiac lepiej "na spokojnie" poleniuchowac.Nawet nie biore pod uwage,ze sie nie najem na swieta...Zurek mam gotowac!To jakze bym mogla nie podolac pokladanym we mnie oczekiwaniom :-D Moj maz nie lubi zurku mojej mamy...

U nas wraca wiosna.To znaczy na razie leje ale przynajmniej sie cieplutko zrobilo...

Mnie też się nie chce, przyłączam się do was!
W dodatku coś mi się z oczami robi, bo jakoś koszmarnie mam załzawione i widzę momentami jak przez mgłę, a chciałam naskrobać parę stron magisterki :dry:

reklama
ja z oczami też mam mega problem,ciągle bolą i jakbym krem w nich miała tak mi się obraz rozmazuje :-( za pamięci poszukam wolnej wizyty na kwiecień:nerd:...za wcześnie...trochę dziwi mnie fakt że do okulisty mogę zapisać się z dnia na dzień a do ginekologa nie ma wolnej wizyty przez najbliższe dwa tygodnie...lux med mnie rozwala...

mam też pęcherzem coś,idę siuku,wstaje z kibla i czuję się jakby mi się znowu chciało...wrr...jutro może na wymaz pojadę,razem z badaniem na paciorkowca :O

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry