• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2013 :):)

- Maxime Chattam! Jeśli lubisz mocne thrillery, polecam.
- Cecilia Randall - Hyperversum - fantastyka, całkiem przyzwoita rzecz.
- Wszystkie książki podróżnicze Bernardinum.
- "Byle dalej" i "Dziewczyny w podróży" - dwie FENOMENALNE książki podróżnicze.
- Niezła jest seria Igrzyska Śmierci - nie wiem, czy czytujesz czasami książki w pewnym sensie dedykowane dla nastolatków, choć to trochę jak Potter, dla wszystkich ;)
- Jeśli obyczajówki, to zwykle dobrze się sprawdza Jodi Picoult;

Jaki gatun może być?

Juz sobie te spisałam i będę szukała. Dzięki!

A ja nawet nie wiem, jaki mam termin z usg...

Zapo - ale film to film, a książka to co innego;-) Hobbita może nie polecam, bo raczej dla dzieci, ale trylogię jak najbardziej.
Ja sama wróciłam do książek L.M. Montgomery i zaczytuję się w Ani Shirley, popłakując sobie od czasu do czasu:-D

Ja wiem. Tolkiena mam w głowie od bardzo dawna. Pisałam o filmie, ponieważ chłop Mdłej chce zmarnować swój cenny czas :-D

Uśmiechnięta może są niezdecydowane te twoje maluchy ;-)

reklama
Uśmechnięta dokładnie,to jest najlepsze ,że leżysz żeby donosić a potem przenosisz:-D ja przenoszenia się bardziej boję niż nie donoszenia,dlatego jak tylko mi ściągną pessar zaczynam normalnie funkcjonować,zresztą jak na najbliższej wizycie okaże się że szyjka się zatrzymała w miejscu to po domu już od kwietnia zacznę chodzić.w pierwszej też tak zrobiłam że jak już szew mi zdjęli to leki odstawiłam i zaczęłam chodzić dużo,to urodziłam dzień po terminie:-)

ja leżę i się pocę i mam tego dosyć,bo czuję się taka zapuszczona:wściekła/y:

Kora,tak liczę na badania krwi,moczu i prześwietlenie klatki piersiowej,zaraz powinnam wiedzieć co lekarz powiedział

Myśmy nie celowali w ten termin ale jak lekarz nam powiedział to się ucieszyliśmy...ale wiecie terminy terminami a dzidzia i tak wyjdzie kiedy chce.
J-ulka mój mąż ma natomiast 24 maja....więc jak się poród zacznie się w tym okresie to też będzie fajnie. Choć dla mnie liczy się tylko żeby było zdrowe :-)

noirel właśnie to jest najlepsze...leżysz i leżysz bo ryzyko, że niby już a potem nic. No właśnie ja zrobiłam ten błąd, że jak mi zdjął lekarz ten pessar do ja nadal się szanowałam i wypoczywałam. A może jakbym chodziła normalnie to nie przenosiłabym. A długo masz już pessar? bo ja mam już od 13 tyg. więc bardzo szybko i ledwie się trzyma.

Ostatnia edycja:
Kaja – ale się cieszę że Fabianek zwalnia inkubator!! Dzielny jest :tak: Malutka też niedługo dołączy i rodzinka w komplecie. Czy nadal planujecie sprawić sobie czteronoga? :cool2:

Uśmiechnięta bez „i” witaj!

Mój lekarz mówi, że należy patrzeć na termin z OM i +/- 2 tygodnie = termin porodu

Co do pomocy w domu, to nie mogę narzekać na mojego A. Oczywiście ma również dni leniucha, ale ja też, więc wszystko gra ;-)

Kora – powodzenia w remoncie! Widzę że powera masz:-D

Nanu – znalazłaś sukienkę na ślub? Znalazłam taką – może Ci się spodoba....
9.jpg
Noirel – ja też leżę i się pocę... Wysmarkałam już tonę chusteczek i końca nie widać.... Gardło nadal boli, ehhhhh masakra

Załączniki

• 9.jpg
    9.jpg
    14,3 KB · Wyświetleń: 61
ZNACZY KAPITAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zapominajka, Kora ma RACJĘ! Znaczy Kapitan wypierdziela ze skarpet!

Noirel, też mam postanowienie, że jeśli doczekam do zdjęcia szwu, to od razu zaczynam śmigać. A w Święta będę świeżo po wizycie - mam nadzieję, że będzie w porządku, to chociaż na śniadanie wielkanocne może się ruszymy do rodziców W.

noirel właśnie to jest najlepsze...leżysz i leżysz bo ryzyko, że niby już a potem nic. No właśnie ja zrobiłam ten błąd, że jak mi zdjął lekarz ten pessar do ja nadal się szanowałam i wypoczywałam. A może jakbym chodziła normalnie to nie przenosiłabym. A długo masz już pessar? bo ja mam już od 13 tyg. więc bardzo szybko i ledwie się trzyma.

pessar mam od 14 lutego i po pierwszej kontroli szyjka się nie skróciła.w pierwszej ciąży miałam szew od 17 tygodnia.

kurcze ja mam problem z remontami...altanka gotowa ale dopiero zamontują jak będzie pogoda,liczyliśmy że na święta już będzie,a tu dupa bo śnieg:no: łazienka też już miała ruszyć ale dalej płytki na podłogę nie przyszły,może dziś,ale czy majster teraz zacznie jak tydzień do świąt:wściekła/y: a dopiero jak się z tym uporamy będzie można zacząć myśleć co z wakacjami

Cytryna ja też liczę że gdzieś na święta się wprosimy,tym bardziej że sami nie robimy,R. zmęczony,kasy nie ma,a poza tym ostatnio jak w grudniu się narobiłam to szyjką odpokutowałam,ale wtedy mi się nie udało przekonać R. żeby nie robić,bo "przecież jak ja nie zrobię to nikt nie zrobi":wściekła/y: a czemu w mojej sytuacji ja mam się martwić o innych? więc teraz nie robimy!!! ale jutro sis mnie odwiedzi i pewnie znowu się obrazi jak jej odmówię:wściekła/y: przyjęcia jej dziecka na święta,bo przecież Ona pracuję a ja leżę...

Ostatnia edycja:
Julka ooo widzisz super :-)
Zapo ja prawie wogóle nie płacze więc jak już zacznę to mój M nie wie co robić.
Uśmiechnięta spósb na mojego M jest jestem PŁACZ ;-)
Kaja ,ale dzielny rycerz z tego Waszego Fabiana ! super ,bardzo się ciesze
Noirel ja to bym chciała takkiego chlopa co lubi porzadek.

ja mam termin wg. OM na 26 maja ,wg.USG na 21 maja.

Moje dziecię urodzi się w urodziny mojej matki chrzestnej:-) moja mamcia urodziła się 11:-) Teraz zaczynając od marca będą w miesiącu podwójne okazje do świętowania: Marzec-mój chrześniak i mąż, kwiecień- ja i sis, maj- moja maminka i Martusia:-)

reklama
Citrus ty masz w piątek a ja w czwartek wizytę- też planuję uzależnić moje plany świąteczne od tego co powie lekarz. chociaż teście mieszkają ok 3km od nas więc myślę że chociaż na śniadanie podjedziemy!

noirel ja jak przetrwam święta to wstaję! czyli 34-35tydz. nie będę czekać az mi ten szew i pessar zdejmą...mam już dość.
powiedz jak lepiej- ze szwem czy z pessarem? w szpitalu mi mówili że pessar się trzyma, a szew wisi, ale to po ginekologicznym a u dra na usg widać że szew trzyma całkiem nieźle więc sama nie wiem co się lepiej sprawdza...

O! Kitka, wy też Martusie planujecie?!:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry