reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Maj 2013 :):)

Dzień dobry kochane;
wstałam najadłam się i znowu chce mi się spać... Jakiś dramat normalnie.

Witajcie Majóweczki,
również wszystkie nowe Mamuśki :)

troszke mnie nie było, ale miałam szpital w domu. Wszyscy, po kolei zachorowaliśmy dzięki uprzejmośći bakterii przyniesionej przez Młodego z przedzszkola. Niestety mnie dopadło straszne, ropne katarzysko plus bonusowo jakaś infekcja grzybiczna. Piekło, swędziało, przestraszyłam się co nie miara. Na szczęście moja lekarka szybko zadziałała i zapewniała,że nie ma to wpływu na fasolke. Ale ja się strasznie boję i czekam z niecierpliwością na wizytę 2 października, czy usłyszę bicie serca Maluszka.

Dziewczyny, przepraszam, że nie odpisze każdej z osobna, ale tyle naprodukowałyście, że nie jestem w stanie tego ogarnąć.
Ale obiecuje poprawę:)

Mam do Was pytanie, czy pijecie kawę albo jakiś jej zamiennik???? Ja jestem kawoszką, ale teraz .... to chyba sobie odpuszcze.

Co do zaświadczenia, pamiętam, że trzy lata temu dostałam je od mojej gin na specjalnym formularzu.

Zdrówka kochana. Jeśli chodzi o kawę to mnie odrzuciło, więc ku swej rozpaczy nie piję. Może i lepiej bo lubię czarną i mocną.

Witajcie majóweczki :)
Dołączam do waszego grona, dziś test pokazał 2 kreski. Mam nadzieje, że będziecie mnie wspierać, ponieważ jestem młoda i to moja pierwsza ciąża. Mam jeszcze pytanie, kiedy najlepiej iść do gina ? Aaa i jeszcze jedno, jestem przeziębiona, wiecie może czy moge pic "teraflu" ? Bo nie chce zaszkodzić dzidzi :( Bo co do objawów to praktycznie nie mam, jedynie co to spóźniająca się miesiączka, i lekki ból piersi. Tak naprawdę chyba bym testu dziś nie zrobiła, bo brzuch jak na @ pobolewał, ale wczoraj wieczorem odrzuciło mnie od moich ukochanych placków ziemniaczanych, wiec sruu do apteki po test, no i wynik już znacie. Pozdrawiam mamusie przyszłe :*

Witaj. Gratuluję II
Teraflu nie pij, nie wolno. W ciąży najbezpieczniej leczyć się naturalnie: czosnek, cebula, herbatka z cytryną i miodem. Jeśli to coś poważniejszego biegnij do lekarza i na pewno coś ci poleci.

nanulinka ja dzisiaj wizytuję, na 12 idę :) i straszny nerw mnie złapał, głupie myśli w głowie, zaczynam się bać czy wszystko będzie ok. :-(

Witaj Czarnulka19, na wizytę najlepiej się zapisać omiędzy 6-8 tyg.

Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

dziewczyny znalazłam kalkulator płci dziecka Kalkulator płci dziecka - Kalkulator ciąży - Ciążowy.pl ja będę mieć synka a wy?

Śmieszne to. Wyszła mi dziewczynka :-D

reklama
ja też sie ciesze na maj, bo Zosia w Andrzejki urodzona i kiepsko było... co prawda nie mam wizji działki, tylko targania wózka z 3 pietra, ale nic to:-D no i drugiego dziecka w drugiej ręce...

Zapominajka, ja tez tak spiaca cały czas.... masakra.... no i mi niedobrze... zaczynam przeczuwac chłopaka, bow pierwszej ciąży zuuuupełnie inaczej sie czułam... ani raz mnie nie zmuliło... zobaczymy co powie kalendarz...

edit: no i pokazał dziewczynkę, a poprzednio chłopca, więc u mnie się nie zgodziło...

Ostatnia edycja:
ja pierwsze dziecko w sierpniu urodziłam i końcówka ciąży to była masakra, a jak wyszłyśmy ze szpitali to jesień już się zaczęła... dlatego też uważam że maj to wspaniały czas na urodzenie

Citrus a z tym H&M muszę też spojrzeć, bo może jakieś cudeńka znajdę za grosze :-D

Ja się czuję zdecydowanie gorzej niż w poprzednich ciążach, no ale mam nadzieję, że za kilka tygodni przejdzie mi senność i nudności i będę mogła w miarę normalnie funkcjonować, bo na razie to szkoda słów.

Aśka - masz taki strasznie smutny avatar :blink:

Ale jest podobny do mnie :)

Zapominajka
dziękuję :)

ja pierwsze dziecko w sierpniu urodziłam i końcówka ciąży to była masakra, a jak wyszłyśmy ze szpitali to jesień już się zaczęła... dlatego też uważam że maj to wspaniały czas na urodzenie

moja córa teżjest z sierpnia i koncówkę ciąży miałam straszną wtedy były okropne upały i byłam spuchnięta jak balon, dosłownie jak patrzyłam na moje nogi to przypominał mi się film "gruby i chudszy" a zwłaszcza ta scena jak chudemu Shermanowi powiększała się noga :) to właśnie tak wyglądałam :-p

Właśnie powiedziałam mojej przełożonej że muszę jechać do lekarza (nie mówiłam jakiego i po co) i muszę jechać do naszej przychodni na 12 :) A ona mi na to że to w sumie spoko bo ona też musi tam jechać i zapytała czy może się ze mną zabrać.... super nie ?:szok:

moja córa teżjest z sierpnia i koncówkę ciąży miałam straszną wtedy były okropne upały i byłam spuchnięta jak balon, dosłownie jak patrzyłam na moje nogi to przypominał mi się film "gruby i chudszy" a zwłaszcza ta scena jak chudemu Shermanowi powiększała się noga :) to właśnie tak wyglądałam :-p

Właśnie powiedziałam mojej przełożonej że muszę jechać do lekarza (nie mówiłam jakiego i po co) i muszę jechać do naszej przychodni na 12 :) A ona mi na to że to w sumie spoko bo ona też musi tam jechać i zapytała czy może się ze mną zabrać.... super nie ?:szok:

moja córa też z końca i też puchłam jak balon, miałam nogi jak shrek. No to ciekawie masz z przełożoną:)

Aśka super!

Ja urodziłam Iggiego w grudniu, więc w ogóle było wesoło z pogodą. Zawsze marzyłam o wiosennym dziecku:tak: i bardzo się cieszę na długie spacery.

Cześć dziewczyny!!!
Ale mnie tu dawno nie było!! a wy piszecie jak szalone :szok: :-) ale to dobrze bo chociaż jest co poczytać :-D

Skorzystałam ze sposobu anade i odpowiedzi zaczęłam pisać w Wordzie. A więc tak:
Wszem i wobec witam wszystkie nowe majóweczki!!! Gratuluję Wam dwóch kreseczek :tak:

Aśka ja też mam dzisiaj wizytę. Nie denerwuj się niepotrzebnie. Na pewno wszystko będzie dobrze a fasolek rośnie jak szalony ;-)

Zapominajko jeśli masz takiego smaka na słodkie to szybki i łatwy do zrobienia jest murzynek. Może coś takiego spobie przyrządź ? A swoją drogą to na Twoim miejscu zastanowiłabym się nad zmierzeniem glukozy. Moja bratowa przy każdej ciąży (mam 4 bratanków) od samego prawie początku (własnie okolice 6-8 tc) miała cukrzyce ciążową. Obajawiało się to u niej straszną chcicą na słodkie i omdleniami po zbyt długich okresach bez jedzenia.

Lumo ja popijam kawę inkę z magnezem. Ostatnio też dorwałam się do koli bo idealnie niweluje moje mdłości :sorry2:

Noelle a zwolenienie lakerskie na którym zaznaczony jest kod ciążowy nie wystarczy? Jesli dobrze doczytałam na tych niezliczonych stronach to masz właśnie jeden tydzień L4 ?

Mamolinko nie trać nadzieji. Może wcale nie jest tak źle! Ja spotkałam się z kilkoma przypadkami kiedy w trakcie ciąży występowały "normalne" krwaiwenia jak na @ a dzieciątka urodziły się piękne i zdrowe.

Iwonka moja bratowa tłumaczyła za każdym razem najmłodszemu maluchowi (czyli mniej więcej do 1,5 - 2 lata), że już niedługo w domu pojawi się malutki człowieczek, który będzie potrzebował pomocy starszego brata/siostry, żeby być takim fajnym jak on/ona :-D

Aniaczek widok na usg zależy od nowości aparatu i ... umiejętności lekarza ;-) wielkość przybliżenia też nie jest tutaj bez znaczenia. Gdybyś miała jakieś wątpliwości to pytaj lekarza o wszystko bo w końcu od tego jest, żeby wszystko wyjaśnić !

Perełko ja w przypływie radości kupiłam dla maluszka zestaw 3 śliniaczków z mowtywami Disney. Za komplet zapłaciłam 6 zł w biedronce :-p Trochę było mi wstyd ale jak je zobaczyłam to już nie mogłam się powstrzymać :-D

Framama ja czasami budzę się przed budzikiem o 6.30 i czekam aż zadzwoni, żeby mi męża nie obudził :-p biedula codziennie wstaje wczesnie i wraca przed 20 to każde 10 min spania jest cenne :tak: a jak się obudzę to już nie mogę usnąć. Śpię za to później caluśki dzień !!!

Dzewelajna będzie dobrze! U mnie w 5 tyg też było tylko pęcherzyk widać na NFZowskim aparacie....

Nanulinka ja do tej pory miałam mdłości od oburdzenia się do ok. 11. Później doszły problemy z lekkim rozwolnieniem. A teraz, nie mogę jeść za bardzo rano jednak na siłę coś wcisnę za to wieczorem mam takie mdłości, że mogę tylko na plecach leżeć, a żeby usnąć muszę pić cole....:szok:

Citrus, kora30, anade Bardzo lubię kupować w takich miejscach bo mam pewność, że razczej nikt czegoś podobnego mieć nie będzie :-D ja w poniedziałek obelciałam wszystkie ciuchlandy w mieście zobaczyć co gdzie jest i spełnym spokojem stwierdzam, że można kupić dosłownie wszystkie ubranka. Poza tym pewnie kupię coś nowego a i moje koleżanki już się podeklarowały, że mogę liczyć na ciuszki po ich maleństwach. Na około mam teraz jakieś 10 maluchów do 2 lat więc trochę tego do wyboru będzie :-p

Lori powiem Ci, że ja kiedyś miałam podobną sytuację. Była sąsiadka zaszła w ciąże z kolesiem z nieciekawego środowiska. Pobrali się ale nie mieli kasy, przymierali głodem i żyli w strasznych warunkach. Udało mi się załatwić dla niej tyle ubranek i rzeczy dla maluszka, że miała prawie całą wyprawkę poza wózkiem i wanienką. Po tym jak dałam jej te rzeczy nie usłyszałam zwykłego dziękuję i jeszcze była rozczarowana, że większość rzeczy nosi ślady używania a nie są to nowe z metkami...

Ja ostatnio nie odzywałam bo ciągle coś załatwiałam albo spałam. Oczywiście starałam się mimo to być na bierząco :-D
W ostatnim tygodniu byłam w weekend w Wawie (kupiłam pasy na brzuch, żeby chodzić w ciuchach, które sa jeszcze ok. ale już brzuch wystaje - 50 zł w H&M polecam :tak:), w niedzielę na urodzinach szwagierki, w poniedziałek obelciałam ciuchlandy, wtorek u dentysty żeby mieć wszystkie ząbki zdrowe na ciąże (zostałam pochwalona za pięknie utrzymane zęby i tylko jedna plomba byla do poprawki bo trochę się ukruszyła), środa wielkie sprzątanie chałupy bo już się zabić było można, no a dzisiaj odleguję i wreszcie odpisuję :-D

Zapomniełam Wam wczęsniej napisać, że miałam już rozmowę z moim kierownikiem tzn. musiałam zadzwonić w poniedziałek tydzięń temu wyjasnić, skąd takie długie zwolnienie. Przyznam Wam, że myślałam, że będzie gorzej a posypały się gratulacje. Powiedział, że fajnie, że kolejny bobas na pokładzie (w firmie) będzie i żebym się nie martwiła, bo jakoś to się zorganizuje jak już przyjdzie czas na moją długą nieobecność. Więc generalnie bardzo pozytywnie.
Dziś ide na wizytę na 14.45 i chyba będzie już widać ładnego fasolka z serduszkiem jak to dziś zaczyna się 9 tydzień... co myślicie ????

Ja również uważam, żę wiosna to super czas na powitanie maluszka na świecie :tak:

reklama
ALG tak zaznaczył,ale zwolnienie mialam od internisty nie ginekologoa. Ginekolog wypisal mi zaswiadczenie o ciazy,ktore w pracy nie jest respektowane. Jutro jade i do kadr i do tego ginekologa.

Dziewczyny wogole rozwazam zmiane ginekologa. Trafilam na jakiegos dziwnego:/ Co mam z nim stycznosc to mne czym podpieni:/ Zaczelo sie od tego ze wypisujac skierowanie na badania nie uwzglednil w nich przeciwcial, HBS i toxo,dopiero jak sie upomnialam to łaskawie dopisal. Zaswiadczenia pisac tez nie umie. Generalnie jakis dziwny jest:/ Nad wszystkim zastanawia sie i ciezko mysli jakbym byla pierwsza kobieta w ciazy ktora na oczy widzi:/

Od rana czuje sie tak jakbym miala zaraz zejsc z tego swiata. Ble mnie meczy od rana:/

Do góry