reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2013 :):)

cześc laski. mam pytanie do was.
mój mały w wozku nie lubi leżeć i spacery tak jak mowiłam szybkie i bliskie.
moze polecicie mi zakup nosidełka. jakieś fajnie i praktyczne.
chciałabym alby ozna było maluszka nosic przodem zeby widział. bo jedno mam ale takie beznadziejne i tylko mozna tyłem.

reklama
wiolonczela - kobito bo sfiksujesz. Ale jestem sobie w stanie wyobrazić Twoja sytuację. Leżałam z synem przez tydzień w dziecięcym szpitalu i co tam się człowiek napatrzył, nasłuchał, jakie choroby i jakie wypadki się zdarzają. Naprawdę trzeba się cieszyć tym co się ma bo nieszczęść w koło co nie miara. Nie będę nawet przytaczać historii bo dreszcze przechodzą:-( Mnie jeszcze zastanawia to że już od tego leżenia młodemu z tyłu jakby spłaszczyła się główka, natomiast mój mąż nakręca się że mu się uszy odstające robią i każe mi zakładac mu czapkę :confused: Na początku go ochrzanialam, że wymyśla ale już tak się przyglądam, ze dostrzegam ze kiedy obraca głową to rzeczywiście małżowina na górze mu się zagina :szok: już nie wiem co mam o tym myśleć. No ale co ma robić takie dziecko jak nie leżeć. Co mam mu z tą głową zrobić??

Mój też się smieje na głos ale trzeba się postarac zeby go rozśmieszyć. Najczęściej jak do lustra się wygłupiamy, a wydawane przez niego ostatnio dziwięki są różniste. Wczoraj udawal karetkę na sygnale... ijo ijo ijo ijo.

Edyta - ja kupiłam używkę babybjorn. Powody mną kierowały takie same jak Tobą. Na razie użyte raz. Przodem do czlowieka mlody nie lubi a przodem do świata mam wrażenia że głowa mu jeszcze na bardzo lata. Jak mam na rękach to podświadomie odchylam ciało do tyłu i w ten sposób podpieram mu główkę. W nosidełku jest troszkę w innym położeniu i jak chodze to tak głowa jakoś mu tak lata, ale będziemy próbowac. Nie mówiąz o tym że pół nosidła obślinione :) Zastanawiam się tylko co jak trzeba będzie dziecię grubiej ubrać i siebie też. Czy wtedy to się sprawdzi.

Napisałam maila reklamacyjnego na maclarena. Kurcze kupiłam i zapłaciłam jak za nowy to niby czemu mam akceptować te niedociągnięcia. Ciekawe co odpiszą. Może jakiś rabacik wydębię :)

Olga - jest limit- dochód na osobę netto za rok 2011 nie może przekraczać 1922 zł. Dochód dzielisz na ilość osób w rodzinie na dzień dzisiejszy.

Zobaczymy, bo jak tylko poprzedni rok to dostaniemy, bo tak kombinowaliśmy, żeby wyjść na styk:-D. A jak będą chcieli ten albo 2011 to nici z becikowego:-D.

tak do konca października jak składasz to dochody za 2011 jesli od 1 listopada to wtedy juz 2012 rok. bo zaczyna sie nowy okres zasiłkowy. ale masz czas ubiegac sie o becika 12 m-cy od dnia urodzenia dziecka.
zajmuje sie rodzinnym w pracy więc myśle ze wiem:)

reklama
Nie do końca rozumiem co do tego mają moje dochody z 2011 roku jak to tak strasznie dawno byo, ale nie wszystko muszę rozumieć:-D. W każdym razie dziękuję za wiadomość. Mogę poczekać do listopada:-D.

Do góry