Kamila1988
Fanka BB :)
Ewcia i Anetka, no właśnie Liwka siadać siada, ale traktuje to miejsce raczej jak krzesełko, rozebrać się nie da, także myślę, że spokojnie kilka miesiecy jeszcze poczekam. Pozdrawiam i gratuluję nocnikowych akcji.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Przejmować się nie masz czym. Mój ma 3 lata i jeszcze nie mówi, chociaż coraz częściej słyszę nowe słowa. No ale... chłopcom mowa podobno przychodzi później niż dziewczynkom. No i mówią że jeśli do 3rż nie zacznie gadać, to wtedy trzeba udać się na wizytę do laryngologa. Na moje ma czas, może nie do tego 3rż, ale do 2rż jak najbardziej.Hej dziewczyny
Ja dziś od 5.15 na nogach. próbowałam jeszcze dospać, ale się nie da i już. Ja nie wiem co się porobiło mojemu dziecku przez weekend. Chwaliłam, że odstawienie przeżył bez awantur, że sam zasypia, że przespał noc. Noc przespana była jedna, a do tego zrobił się taki szkudny. Na spacerze tragedia. Ani wózek, ani ręce, a puszczony samopas idzie gdzie chce, ludziom pod nogi, w krzaki, wszędzie, byle nie tam gdzie my jesteśmy. A spróbowałybyście naprowadzić go na właściwy tor, to dowie się o tym całe miasto. Wczoraj wycieczka do Nałęczowa na lody skończyła się bez lodów, za to z bólem głowy.
W domu nie lepiej. Rozwala wszystko, tłucze drzwiami, jego pomysłowość nie zna granic.
Staram się zwalać to na ząbki, bo przynajmniej jest nadzieja, że minie, bo dopada mnie kryzys.
O nocnikowaniu na razie nie myślę, bo nie widzę w tym sensu. Nie wydaje mi się, żeby on pojął o co w tym chodzi. Przyzwyczajać go do nocnika powoli zacznę, ale bardzo powoli.
No i martwię się, bo Fi nic nie mówi. Nie kojarzy przedmiotów ze słowami. Tzn jak ja mówię, to chyba coś łapie, ale sam nic nie wydusi. Nadal sylabami się posługuje i to mocno nieudolnie chyba. Wydaje mi się, że on by chciał, ale mu nie wychodzi. Pokazuje czasem czego chce, ale na migi bardziej. To normalne, czy już powinnam się przejmować??
żartuje oczywiście