reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2013 :):)

ale tu debaty smakowite!!
ja padłam spać po pracy, stetoskop badziewie (czego można oczekiwać za chyba 30zł:p) i nic nie słyszę, wstałam doczytałam Was i wraca do łóżka chyba...

W pracy oczywiście co do premii nic się ciekawego nie mogę dowiedzieć, więc postanowiłam zagrać jak oni: żeby nie przejść w systemie na tzw LTA (long term absence), co grozi ewentualnym brakiem możliwości otrzymania premii, od poniedziałku dostaną zwolnienie na np tydzień albo 10 dni. Jak do tego czasu nie podejmą decyzji w sprawie premii, to przyniosę kolejne. W międzyczasie będzie 24ty stycznia, kiedy mają ją wypłacić - nic no, inaczej nie ma jak...
tak więc w sb do gin po zwolnienie i w nosie ich mam na rok!

z tą miłą bojową myślą się kładę by zebrać siły na 3 ostatnie dni walki! kolorowych!!!

reklama
A ja Wam coś pokaże ciekawego, jak będziecie mieć godzinkę wolną to obejrzyjcie sobie: Szkoła Rodzenia - Szczęśliwe Niemowle - YouTube

Padam na twarz, miałam akcję z sunią 8 tygodniową, jest u mnie na tymczasie, makabra, ale nie miała się gdzie podziać, moja suka chce ją zjeśc, musiałam zamknąć małą w łazience, kot to w ogóle jeden wielki puch. U nas pada snieg, nikt nie mógł jej wziąć... Mam nadzieje, że szybko uda mi się znaleźć dla niej nowy dom, a jest śliczna!

Dziś juz 4 tablety dopegytu na cisnienie wzielam bo skacze jakoś nie wiem dlaczego!

Ojoj,mam nadzieje ze uda sie znalezc kogos dla zwierzaka....&&&

Ja mowie dzien dobry i zmykam pod prysznic!
Wyspalam sie w miare choc zasnac nie moglam,zadna pozycja nie byla dobra.... do czasu az przygarnelam kojec/rogal.... genialna ta co go wymyslila (to musiala byc ciezarna:p).
Milego dnia i sciski z deszczowego Wro!

To i ja się przywitam, ogarnęłam co żeście nasmarowały wczoraj po południu:szok:
Kaja 15 litrów na 100 km :szok::baffled::eek: a to smok:-) moja a4 pali 7-8 i to dla mnie jest dużo:-p

Zapo trzymaj się. Trzymam &&&& co by Wam to choróbsko szybko odpuściło:-)

Nanu trzymam &&&&& żeby Ci wypłacili tą premię, nie rozumiem tego systemu, przecież cały rok na nią pracowałaś, i teraz to by było świństwo jak by Ci jej nie dali:crazy:

Aisha oby zwierzak szybko znalazł nowy dom. A że tak spytam.... nie boisz się brać do domu obcych zwierzaków???? No bo swoje to ja rozumiem, ale taki obcy to różnie może z nim być, przecież nie robicie mu kompletu badań przed przyjęciem do domu. Nie pomyśl sobie, że Cię za to krytykuję, tylko tak mnie to zastanawia;-)

Sembo
powiedz teściowi, żeby spadał na drzewo. To jest Wasze dziecko i Wasza decyzja jak je nazwiecie:tak:

Właśnie skończyłam śniadanie i teraz bym se zrobiła drzemkę :sorry: Tylko nie mam jak :sorry:

Asia
Roczna premie juz dostalam,swiateczna tez.... ta jest dodatkowym prezentem i pomyslem prezesa sprzed ok 2tyg,stad te niejasnosci.... nikt nie wie jak to ostateczn.ie bedzie wygladac.... ale szkoda zeby przepadlo...

dziewczyny mam pytanko - czym się smarujecie, żeby nie pojawiły się rozstępy? Używacie jakichś specjalnych kremów? Znajoma, która przytyła ponad 30kg stwierdziła, że niczym się nie smarowała a i tak, tylko na udach jej się kilka kresek pojawiło. Dodała, że najlepsze kremy nie pomogą, jak będę miała genetyczne skłonności. Tyle, że pilnuje się z wagą, by nie przytyć zbyt wiele i cały czas się łudzę, że jeśli będę nawilżać skórę to będzie podatna na rozciąganie. Jak to jest u Was?

Mnie sie tez wydaje ze wszystko zalezy od sklonnosci...
Ja myje sie mydlam z aleppo (do kupienia w mydlarniach,z wielka zawartoscia oliwy) i smaruje balsamem waniliowym z yves rocher... czasem tez oliwka w zelu J&J....

kamila no ja sie smaruje ale to bardziej ze wzgledu na to ze momentami skora mnie "ciągnie" (wiec rostepy tuz tuz) . Uzywałam kremu z AA przeciw rozstepom a teraz z palmersa( zdecydowanie lepszy niz z AA-szybko sie wchłania i przyjemny w uzyciu).

Eh...ide ogarnac dom..dzisiaj tesciowa na kawe przychodzi.
Wczoraj wybralismy sie na zakupy,kuilam troche bodziakow,spodenek itd dla mlodej wiec humor mi sie polepszyl mimo ze boli ciagle ta nerka (o ile to nerka) razgorzej raz lepie....

reklama
Witam się, teściowa na kawie wow, mam nadzieję, że teściowa możliwa do przeżycia. Powiem Wam, że ja moją bardzo lubię i nawet jak się na nia wkurzam to dość szybko mi przechodzi. Z kolei moja matka czasami irytuje mnie niesamowicie, szczególnie doprowadza mnie do szału to jak zachowuje się w stosunku do mojej córki. Mała ją uwielbia widzi ją raz w miesiącu, na dwa dni zwykle tam jedziemy, moje dziecko to jedyny wnuk moich rodziców. Jak Elenka widzi babcie to nic innego się nie liczy, babcia jest najfajniejsza na świecie i liczy się tylko ona, nie myślcie, że jestem zazdrosna nie, wkurza mnie to, że ona na wszystko jej pozwala, kupuje jej wszystko co mała chce, a najgorsze, że reaguje w takich sytuacjach w których nie powinna, np, jak ja jej czegoś zabronię, a mała ryczy, a ona przychodzi i ją tuli i gada brzydka mamusia, albo jak jej cos wezmę a ta za chwile jej to da, albo nie pozwolę cukierków, a moja matka gdzieś w ukryciu jej daje, mówię wam szału dostaje, i jeszcze jestem krytykowana za wychowanie, że ja daje dziecku kary albo stawiam w kąt, albo pozwalam ryczeć i nie reaguje na to , nic temat rzeka

Co do filmiku fajny, u mnie w szpitalu też tak opatulali dzieci po porodzie i kładli w tym akwarium na boku

Do góry