reklama
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
Ja po pierwszej ciąży mam rozstepiska jak kratery a smarowałam się wtedy 2 x dziennie.
Teraz uzywam oliwki i żaden nowy się nie pojawił.
A z przedszkolem juz piszę.
Iggy choruje jakoś od drugiej połowy października.
W naszym przedszkolu (państwowe) jest tak, że jesli zgłosi sie nie obecność to nie naliczają opłaty.
My oczywiście tak zrobiliśmy. Przy okazji jakiegoś "długiego weekendu" w listopadzie wyszło, że nic nie mieli zapisane
A że nie chciało mi się szukać w bilingu i wykłócać olałam, bo to jakieś 130 zł i zgłosiłam od nowa.
W grudniu się okazało, że zgłoszone owszem było, ale że tylko 5 dni go nie będzie
i oczywiście płacić trzeba.
W czasie tej rozmowy poinformowałam babkę, że Iggy jest chory i do końca roku go nie będzie a pewnie i dłużej.
Dziś mi dzwoni i pyta, czy będzie na dyżur chodził. No nie będzie - bo dalej chory
A ta ***** do mnie dlaczego nie jest zgłoszone.
Nawymyslałam jej, aż nie ja. I zasugerowałam, że może powinna pracę zmienić.
Zadzwoniłam do męża, bo on bardziej bojowy a on mówi, że był 2 u nich bo jakieś zabawki zawoził i zgłaszał przedłużenie.
Na szczęście wyjaśniliśmy wszystko z p. dyrektor.
Ale co się nawkurzałam to moje.
Teraz uzywam oliwki i żaden nowy się nie pojawił.
A z przedszkolem juz piszę.
Iggy choruje jakoś od drugiej połowy października.
W naszym przedszkolu (państwowe) jest tak, że jesli zgłosi sie nie obecność to nie naliczają opłaty.
My oczywiście tak zrobiliśmy. Przy okazji jakiegoś "długiego weekendu" w listopadzie wyszło, że nic nie mieli zapisane

A że nie chciało mi się szukać w bilingu i wykłócać olałam, bo to jakieś 130 zł i zgłosiłam od nowa.
W grudniu się okazało, że zgłoszone owszem było, ale że tylko 5 dni go nie będzie
i oczywiście płacić trzeba.W czasie tej rozmowy poinformowałam babkę, że Iggy jest chory i do końca roku go nie będzie a pewnie i dłużej.
Dziś mi dzwoni i pyta, czy będzie na dyżur chodził. No nie będzie - bo dalej chory

A ta ***** do mnie dlaczego nie jest zgłoszone.
Nawymyslałam jej, aż nie ja. I zasugerowałam, że może powinna pracę zmienić.
Zadzwoniłam do męża, bo on bardziej bojowy a on mówi, że był 2 u nich bo jakieś zabawki zawoził i zgłaszał przedłużenie.
Na szczęście wyjaśniliśmy wszystko z p. dyrektor.
Ale co się nawkurzałam to moje.
Wiolonczela lepiej takie rzeczy mówić mamie niż teściowej!
moja daje nam niby wybór wolny ale czasem też przesadza. mówię jej wtedy że jest męczliwa i zaburzanasz autorytet, za dużo dzwoni i wchodzi "z butami" w nasze życie a ja jestem już dorosła!! ostatnią taką rozmowę miałam w Nowy Rok, do dziś dzwoni tylko jak puszczę jej strzałkę
za parę miesięcy będzie trzeba to znów powtórzyć
jak trzeba to trzeba. gadać, przypominać aż dotrze! raz mamie nawet powiedziałam że jak nie przestanie to straci tylko na kontakcie z wnukami, chyba nic jej jezcze tak nie wystraszyło!
nanu powodzenia z premią. a nie boisz się że przez zwolnienie przesuną cię właśnie na drugi plan i wezmą kogoś innego?
mysiak ja też dziś spałam do 9:20!! NIGDY TAK DłUGO NIE SPAłAM! oczywiście po drodze wstałam o 6 starszą do przedszkola przygotować bo M ją w końcu dziś zabrał. Już chciała do swoich koleżanek
citrus nie będziecie chrzcić dziecka?
zapo głupie takie zgłaszanie, co oni listy obecności nie prowadzą żeby sobie na bieżąco zaznaczyć? ja nigdy nie zgłaszam. u nas jest zasada że powyżej 3 dni nieobecności w przedszkolu za każdy kolejny dzień nie nalicza się opłat ale oni to liczą! paranoja jakaś mieć pretensje o to że dziecko chore
moja daje nam niby wybór wolny ale czasem też przesadza. mówię jej wtedy że jest męczliwa i zaburzanasz autorytet, za dużo dzwoni i wchodzi "z butami" w nasze życie a ja jestem już dorosła!! ostatnią taką rozmowę miałam w Nowy Rok, do dziś dzwoni tylko jak puszczę jej strzałkę
nanu powodzenia z premią. a nie boisz się że przez zwolnienie przesuną cię właśnie na drugi plan i wezmą kogoś innego?
mysiak ja też dziś spałam do 9:20!! NIGDY TAK DłUGO NIE SPAłAM! oczywiście po drodze wstałam o 6 starszą do przedszkola przygotować bo M ją w końcu dziś zabrał. Już chciała do swoich koleżanek
citrus nie będziecie chrzcić dziecka?
zapo głupie takie zgłaszanie, co oni listy obecności nie prowadzą żeby sobie na bieżąco zaznaczyć? ja nigdy nie zgłaszam. u nas jest zasada że powyżej 3 dni nieobecności w przedszkolu za każdy kolejny dzień nie nalicza się opłat ale oni to liczą! paranoja jakaś mieć pretensje o to że dziecko chore
Ostatnia edycja:
Zapo bo ja to już się przekonałam, że jak masz coś na piśmie to masz pewność, a telefonicznie to Ci wszystko wmówią :/ Może jest to jakieś rozwiązanie, pewnie trudniejsze bo trzeba zanieść do przedszkola informację na piśmie i dopilnować, żeby potwierdziły na 2 egzemplarzu ale wtedy nikt Ci nie zarzuci że nie zgłosiłaś.
Kartagina
Premia ma byc dla wszystkich pracownikow,nie uznaniowa.... wiec sie nie boje...
A co do Twojego pytania do cytryny,to moim zdaniem nic w tym dziwnego. My np tez nie bedziemy chrzcic dziecka,slubu koscielnego tez nie bierzemy tylko cywilny... mysle ze kazdy ma prawo robic jak chce... bo przeciez chrzest ani kosciol nie sa obowiazkowe
Premia ma byc dla wszystkich pracownikow,nie uznaniowa.... wiec sie nie boje...
A co do Twojego pytania do cytryny,to moim zdaniem nic w tym dziwnego. My np tez nie bedziemy chrzcic dziecka,slubu koscielnego tez nie bierzemy tylko cywilny... mysle ze kazdy ma prawo robic jak chce... bo przeciez chrzest ani kosciol nie sa obowiazkowe
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
Zapo bo ja to już się przekonałam, że jak masz coś na piśmie to masz pewność, a telefonicznie to Ci wszystko wmówią :/ Może jest to jakieś rozwiązanie, pewnie trudniejsze bo trzeba zanieść do przedszkola informację na piśmie i dopilnować, żeby potwierdziły na 2 egzemplarzu ale wtedy nikt Ci nie zarzuci że nie zgłosiłaś.
No i właśnie dlatego na e-maile się z dyrektorką umówiłam.
Obie będziemy miały potwierdzenie.
reklama
nie, no oczywiście chrzest, slub indywidualna sprawa każdego
tak zapytałam dla potwierdzenia
nanu jak premia dla wszystkich to też bym olała
a co do ślubu za białą suknią tęsknić nie będziesz? no chyba że na cywilnym sobie odbijesz
citrus znając ciebie to zaraz coś smacznego przekąsisz
smacznego!
nanu jak premia dla wszystkich to też bym olała
citrus znając ciebie to zaraz coś smacznego przekąsisz
Podziel się: