reklama

Maj 2015

reklama
Ja bylam prywstnie ale nie dostalam. W poniedzialek mam wizyte na nfz i nie wyjde z gabinetu dopoki nie dostane zwolnienia. W pierwszej ciazy na nfz co wizyte pytal mnie lekarz czy chce zwolnienie i nie bralam

Mi się wydaje ze to zależy od lekarza. Są tacy (priv) którzy uważają że mdłości, zawroty głowy i wymioty to normalne objawy ciąży i zwolnienia dać nie chcą. Najczęściej to mężczyźni którzy nigdy w ciąży nie byli i niewiele wiedzą jak to chodzić do pracy i wymiotować w krzakach albo na przystanku autobusowym

Katagorka możesz spokojnie wziąć paracetamol, choć ja też sięgam po niego w ostatecznej ostateczności ale czasem nie ma wyjścia. Moja gin ostatnio zrobiła mi rozpiskę w razie silnego przeziębienia i mocnego bólu max 3x po 1 tabletce.

Fajnie tak z siostrą razem w ciąży chodzić ;) moja urodziła w lipcu i narazie się nie zapowiada ;)

Katagorka możesz spokojnie wziąć paracetamol, choć ja też sięgam po niego w ostatecznej ostateczności ale czasem nie ma wyjścia. Moja gin ostatnio zrobiła mi rozpiskę w razie silnego przeziębienia i mocnego bólu max 3x po 1 tabletce.

Fajnie tak z siostrą razem w ciąży chodzić ;) moja urodziła w lipcu i narazie się nie zapowiada ;)

Fajnie,fajnie. Szkoda tylko że mieszkamy daleko do siebie :-/

Ja chodze w sumie prywatnie do Enel medu mam pakiet, nie każdy lekarz jest chętny do zwolnień i nie wiem z czego to wynika ja 4razy po posiłkach które mam jeść o stałych porach łącznie 6 muszę mierzyć cukier glukometrem kurde jak mam to w pracy uczynić i mierzyć ciśnienie 4razy w ciągu dnia?... I łaska dać zwolnienie, zmieniam lekarza i tyle

reklama
Poza tym jedna się czuje na siłach chodzić do pracy inna nie jeśli ktoś prosi o zwolnienie i jest w ciazy to znaczy że jest taka potrzeba.. To nie jest stan że człowiek czuje się zawsze dobrze, trzeba często siku... To nie dobrze, to kręgosłup np. Boli itp

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry