reklama

Maj 2015

reklama
Witam siostry :)
No i szwagierka jeszcze dojdzie ale tu rodzinnie :)

Jeżeli chidzi o paracetamol to padniecie jak Wam powiem ile mi ta każą jak mnie bedzie boleć np. krzyż
1000mg !!!! A nasze polskie tabletki to 200mg :) nie złe nie :)
Ale tu jak kupuje właśnie tabletki to sa one po 500 mg wszystkie leki maja większa ilośc
W Polsce wydajemy więcej pieniędzy na leki

Co do zwolnień lekarz zawsze mnie pytał w Polsce chce pani zwolnienie ? I tyle ale widać cos sie zmieniło współczuje

Buziaki dobranoc

No tak mnie np internista zawsze pyta... A tu problem. Jest paracetamol 500mg dziś kupowałam :) nawet nie widać mniejszych dawek więc coś się zmieniło... Byłam u internisty dziś i mam wirusowke, więc tabletki z czosnkiem, inhalacje itp oby minęło bo mam dość

Może chodzi o to ze tu jest wirus i zaraza się innych a ciążą nie
To samo chciałam powiedzieć.
Rotawirus jest bardzo zaraźliwy.
Ciąża nie.

Mnie lekarz pytał o warunki pracy i zwolnienie.
Ale ja mam umowę o dzieło, więc lipa..
Mogę przestać pracować kiedy tylko będę miała ochotę, ale to oznacza brak kasy.

A może mamy na forum jakąś księgową? Ktoś mi coś doradzi?
Mąż mnie namawia na założenie działalności, ale nie wiem, czy to dobry pomysł. Jak będę się źle czuć i nie będę pracować, to tylko będę dopłacać do tej działalności. Nie wiem, czy ma to teraz jakikolwiek sens.
Z pensji męża jakoś ten rok, czy dwa damy radę przeżyć. Najwyżej kotki i pieski dostaną ciut tańsze karmy (na razie tracę na nie mnóstwo kasy, ale traktuje je jak dzieci, więc muszą mieć wszystko, co najlepsze :happy: ).

Ja widzialam tez 500 tke pracetamol, i we wloszech tez 500 tke kupilam. Jak sie dowiadywalam to dopuszczalna dawka dzienna to okolo 4 g czyli 8 tabletek na dobe i nie jest ona zmniejszona dla ciezarnych.

Chyba taka działalnośc się opłaca, płacisz sobie składki np miesiąc i potem idziesz na L4 po przez pierwsze 33dni zwolnienia płacisz dalej składki a potem już nie i pensje płaci Ci ZUS ale więcej nie wiem:) Tyle jedynie bo koleżanka moja tak robiła.

reklama
No popularne to.. Z racji ze u nas państwo mało dba o mamy w ciąży i mało wspomaga finansowo dzieci... Dostaniemy becikowe i nawet na wózek nie starczy:) a podobno mega zalatwien z tym..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry