reklama

Maj 2015

reklama
Z allegro jest ten problem ze nukt nie zmusi takiego sprzedawcy do tęgo żeby oddal pieniadze. Jedynie sprawę na policje można zgłosić. Powinno być tak jak w aliexpress . pieniądze się blokują na koncie i sprzedawca dostaje je dopiero jak kupujący potwierdza otrzymanie produktu i jest zadowolony z zakupu.

To fajnie ze ktoś użytkuje to pojemniczki i je sobie chwali. ja mam do Ikei kawałek ale cóz to za problem gdy ciężarna żoncia coś sobie ubzdura :D

na allegro też sporo zamawiam. na te kilka lat miałam jedną niemiłą sytuacje. Wystawiłam negatyw i dostałam w odwecie też mimo ze ja pieniądze przelałam natychmiast i z mojej strony wszystko:angry: było ok :angry:

Mam też posciel bawełniano-minkey z allegro. muszę dokupić samej bawełny i zrobić prześcieradełko i poszewke na poduszkę bo za dużo sobie za to krzyczą :rofl2:

Ostatnia edycja:
lafargola - oby szybko udało Ci się odzyskać pieniądze i mieć spokój z tym sprzedawcą. Mnie też spotkało wiele nieprzyjemnych sytuacji na allegro. W jednym przypadku M już zgłosił sprawę na policję, był na wyjaśnieniach i dopiero wtedy odzyskaliśmy pieniądze. W grudniu z kolei zrobiliśmy zakup za 1500 zł...i sprzedawca nie wysłał przesyłki. Prosił by poczekać do świąt, później do nowego roku, później do połowy stycznia, i końca nie było z odkładaniem terminu, aż napisałam że nie będę dłużej czekała. Wtedy po tygodniu otrzymałam odpowiedź, że dziś został wysłany do mnie kurier z przesyłką. Oczywiście nie przyjęłam. Z odzyskaniem pieniędzy też się zeszło z miesiąc A niby poważna duża firma, producent.
Kiedyś kupiłam telefon, a ktoś odpisał że już go sprzedał, itp.
Zdarzają się niepoważni ludzie. Wkurzające jest to, że nie można nic z tym zrobić, bo jak wystawi się negatywa - mając uzasadniony powód, to sprzedawca też nam wystawi negatywa, mimo że z naszej strony jest wszystko Ok.

Na szczęście zakupy nie były na jakas duża kwotę, ale zawsze coś. W weekend chciałam wózek zamówić przez Allegro który kosztuje 2400 zł i teraz sie grubo nad tym zastanawiam, raczej popatrze coś na miejscu w Warszawie a nie na wysyłke. Traktuje ostatni zakup na Allegro jako ostrzeżenie przed większym zakupem np. wózka dla małej :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry