reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2015

Ciekawe co allegro zrobi. Ja ostatnio częściej zamawiam za pobraniem. Wolę zapłacić trochę więcej ale mieć pewność że jak nie dojdzie to przynajmniej kasy nie stracę. Powodzenia!

reklama
Z allegro jest ten problem ze nukt nie zmusi takiego sprzedawcy do tęgo żeby oddal pieniadze. Jedynie sprawę na policje można zgłosić. Powinno być tak jak w aliexpress . pieniądze się blokują na koncie i sprzedawca dostaje je dopiero jak kupujący potwierdza otrzymanie produktu i jest zadowolony z zakupu.

To fajnie ze ktoś użytkuje to pojemniczki i je sobie chwali. ja mam do Ikei kawałek ale cóz to za problem gdy ciężarna żoncia coś sobie ubzdura :D

na allegro też sporo zamawiam. na te kilka lat miałam jedną niemiłą sytuacje. Wystawiłam negatyw i dostałam w odwecie też mimo ze ja pieniądze przelałam natychmiast i z mojej strony wszystko:angry: było ok :angry:

Mam też posciel bawełniano-minkey z allegro. muszę dokupić samej bawełny i zrobić prześcieradełko i poszewke na poduszkę bo za dużo sobie za to krzyczą :rofl2:

Ostatnia edycja:
lafargola - oby szybko udało Ci się odzyskać pieniądze i mieć spokój z tym sprzedawcą. Mnie też spotkało wiele nieprzyjemnych sytuacji na allegro. W jednym przypadku M już zgłosił sprawę na policję, był na wyjaśnieniach i dopiero wtedy odzyskaliśmy pieniądze. W grudniu z kolei zrobiliśmy zakup za 1500 zł...i sprzedawca nie wysłał przesyłki. Prosił by poczekać do świąt, później do nowego roku, później do połowy stycznia, i końca nie było z odkładaniem terminu, aż napisałam że nie będę dłużej czekała. Wtedy po tygodniu otrzymałam odpowiedź, że dziś został wysłany do mnie kurier z przesyłką. Oczywiście nie przyjęłam. Z odzyskaniem pieniędzy też się zeszło z miesiąc A niby poważna duża firma, producent.
Kiedyś kupiłam telefon, a ktoś odpisał że już go sprzedał, itp.
Zdarzają się niepoważni ludzie. Wkurzające jest to, że nie można nic z tym zrobić, bo jak wystawi się negatywa - mając uzasadniony powód, to sprzedawca też nam wystawi negatywa, mimo że z naszej strony jest wszystko Ok.

Na szczęście zakupy nie były na jakas duża kwotę, ale zawsze coś. W weekend chciałam wózek zamówić przez Allegro który kosztuje 2400 zł i teraz sie grubo nad tym zastanawiam, raczej popatrze coś na miejscu w Warszawie a nie na wysyłke. Traktuje ostatni zakup na Allegro jako ostrzeżenie przed większym zakupem np. wózka dla małej :)

reklama
Do góry