reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majowe Mamy 2016

GosiaS u mnie brzuch nadal sie czasem stawia, ale na moje przypadlosci gin zalecil oprocz lezenia: magnez- najpierw mialam 8 tabletek asmag forte dziennie, teraz laktomag 3xdziennie, potas, duphaston dostalam na podtrzymanie 3xdziennie i zezwolenie na nospe w razie jesli nie przechodzi skurcz po lezeniu. Ale pewnie kazda z nas jest indywidualnym przypadkiem:blink:

reklama
Kurde 13x13 tez miałam plemienia i ponoc kawałek łożyska mi się odkleiło brałam luteinę i duphaston i leżałam ... Teraz juz ok . U ciebie tez napewno ok będzie :)

Oszczedzajcie sie dziewczyny! juz duzo nie zostalo ;) moj maz dzisiaj popatrzyl na moj brzuchol i pyta czy to normalne ze on juz taki duzy :p to sie go spytalam czy ma swiadomosc ile jeszcze zostalo do porodu :p

Co do studiow to ja pracuje w zawodzie :) studiowalam z takim zamiarem. Najpierw pracowalam jako ekspedientka zeby zarobic na studia (bo chcialam zaocznie), ale juz po pierwszym roku szukalam czegos w zawodzie i najpierw poszlam na staz, potem na drugi i tam juz zostalam do teraz. Po macierzynskim chcialabym poszukac czegos lepiej platnego, ale tez w zawodzie :)

Z serii głupich pytań - jaka jest różnica między skurczem a ruchami dziecka? Bo np. podczas USG lekarz stwierdził, że mam skurcz, a ja poza ruchami małej nic nie czułam. Może po prostu nie umiem rozpoznać różnicy?

Z serii głupich pytań - jaka jest różnica między skurczem a ruchami dziecka? Bo np. podczas USG lekarz stwierdził, że mam skurcz, a ja poza ruchami małej nic nie czułam. Może po prostu nie umiem rozpoznać różnicy?
Ja skurczy w ogóle nie czuję, tylko ruchy. Czasem brzuch mi się napina ale trwa to długo więc raczej skurczem nie jest.

Podczepiam się pod pytanie bo ja też niestety nie wiem jak skurcz wygląda i czasami jak twardnieje mi brzuch to się zastanawiam czy to już jest jakiś mikro skurcz czy nie..

Tez tego nie rozróżniam :/ tez się dowiem jak to rozpoznać?:-( mi się barfzo często napina brzucho i ja nie wiem czy to misio się wypina czy macica ćwiczy czy jak :/

Ja czuje to tak, że mam twardy cały brzuch, a nie tylko jedną ze stron czy część - wtedy to maluszek się wypina - tak myślę.
I podczas skurczu nie odczuwam ruchów dziecka.
Czuję wtedy też takie mrowienie i jakby naciąganie skóry.

Ja dziś na ktg odkryłam tę różnicę :D

Skurcz powinnyscie odczuwać tak jakby ktos opasal paskiem. Brzuch robi sie twardy i po bokach tez. Najlepsze jest wtedy lezenie na lewym boku. Chociaz ja mam wrazenie ze wtedy jest twardy a jak sie przekrece na wznak i sprawdzam to bardziej miekki. Takie twardnienie moze trwac do pol godziny jak jest dluzej to trzeba nospe albo buscopan.

U mnie tez szyjka sie wydluzyla i to byla przez msc 28 przez kolejne badania a potem nagle 35 czyli tyle ile sie skrocila to wrocila fo poziomu z listopada. Jeden lekarz sie na obchodzie smial ze trzeba to gdzies opisac bo szyjka sie nie wydluza....

reklama
Kaylia chyba właśnie chodzi o to, że za bardzo te skurcze odczuwalne nie są. Ja też nie czuję.
Apropo tych pytań, dziś miałam dziwny brzuch, na leżąco ok, ale jak wstawałam to prawie cały czas napięty i twardy. Z tym, że chyba zjadłam coś ciężko strawnego i nie wiem czy to wzdęcia, czy czy coś innego. Zdarza Wam się takie coś?

Do góry